Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hithű keresztények, akik...

Hithű keresztények, akik hisztek az evolúcióban! Hogyan vagytok képesek összeegyeztetni a kettőt?

Figyelt kérdés

Egészen konkrétan az érdekel, hogy a keresztény vallás szerint a bűnbeesés hozta a halált a világba. A evolúció szerint viszont halál már az ember megjelenése előtt is volt. Ez így hogyan fér össze?

Ha lehet, csak olyan válaszoljon, aki komolyan veszi a hitét, de mellette elfogadja az evolúciót is. Tudom, hogy nagyon sok ilyen van.

2022. aug. 19. 23:28
❮❮ ... 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 ... ❯❯
 131/244 anonim ***** válasza:

Ha van spontaneitás, a világ sohasem lesz kiismerhető teljesen. A világ csak akkor ismerhető ki teljesen, ha fix törvények uralkodnak benne. A fix törvények unalmasak, kiismerhetőek, fika az egész úgy ahogy van.

Na itt már az ego beszél belőled, mert nem tudod elképzelni a Vilagot egy harmónikus összességben ,ami gond nélkül halad.

2022. aug. 27. 14:34
 132/244 anonim ***** válasza:
Sőt ,most így belegondolva, mért lenne ez fika??Minden kiszámíthatóan menne ,harmóniában mindennel.Szerintem gyönyörű lenne.Minden szenvedés megszünne létezni.Huuu...:)
2022. aug. 27. 14:46
 133/244 Pombe ***** válasza:

#127: "Ha te rá jössz mindenre,hogyan fogsz reagálni?"

Az maga a borzadály lenne. Mint amikor egy rejtvényújság végére érek, és nincs több, és jó lenne folytatni... Ülök. Unatkozom, és végül elkezdek az öngyilkosság gondolatával foglalkozni. Komolyan! Te nem ember vagy, hanem valami robot, hogy ekkora bornírt ökörségeket leírsz??? Emberek elvesztve a munkájukat neurotikus zavarok örvényeibe zuhannak. Embereket szó szerint öl meg a tétlenség, a nagy erejű depresszió... stb. Komolyan, te nem vagy az eszednél.

#127: "Mért gondolod ,hogy az életnek lenne ilyen téren értelme?"

Te már teljesen összezavarodtál. Isten létezésében sokan azért hisznek, mert úgy gondolják, hogy Isten nélkül az élet és az ember létezése értelmetlen lenne. Most átváltoztál ateistává?

Elkezdtél ismét össze-vissza hablatyolni, pedig az első ilyen rohamod után mostanáig erről leszoktál... :D

#127: "Most kissé meglepődtem rajtad.Ha hinnél Istenben, érzelmesnek tartanád???"

Meglepődtél? A Biblia szerint az ember Istenhez hasonlatos. A Bibliában Isten nagyon is érzelmes. Haragszik, szeretet mutat fel, megbánja tetteit is olykor, vagy pl. a homlokára csak, hogy kellene a teremtett férfinak társ is... stbstb. A hit Istent élő Istennek nevezi...

Te miféle istenben hiszel? Egy semmilyen érzelemmel nem bíró robotként képzeled el? Miért lenne érzelmek nélkül akarat teremtésre? És hogyan teremthetne valaki úgy érzelmeket, hogy semmit se tud az érzelmekről, és nem is ismeri az érzelmek fogalmát? Eszerint te istent simán egy természeti jelenségként értelmezed, ami csak úgy sodródik a teremtés irányába...

Te nem is hiszel semmiféle istenben, hanem szimplán csak azt vallod, hogy természeti folyamatok útján alakult ki a világunk. Hiszen te egy akkora ateista vagy, mint egy ház...

:D

Na jó... bocsi, most én mondom, hogy léptem... Baromira értelmetlen összevisszaságot zúdítasz rám, és minden mondatodban nem csak nekem, de saját magadnak is rendszeresen ellentmondasz, majd állandóan kijelented, hogy a törvények fixek, és spontaneitás nincs...

A vitaképtelenségedre a továbbiakban nem vagyok kíváncsi.

2022. aug. 27. 14:57
 134/244 anonim ***** válasza:

De nem válaszoltál.Ha hiszel Istenben érzelmesnek tartod?

Én nem feltétlenül hiszek mindabba amit a Biblia leír.Ezt mondjuk tisztázzuk le.Hinni hiszek Istenben,csak annyi ,hogy nem tartom az embert elsődlegesnek Isten szemében.

2022. aug. 27. 15:20
 135/244 anonim ***** válasza:
Hát figyelj ,ha meg van minden tudásod, mire kell az érzelem??
2022. aug. 27. 15:22
 136/244 anonim ***** válasza:
Ha minden úgy megy ahogy kell, nem kell idegeskedned,nem kell haragosnak lenned, nem kell stresszelned, mert minden megy a maga utján.Semmi értelme az érzelmeknek.:)
2022. aug. 27. 15:24
 137/244 anonim ***** válasza:

Furcsa.Szerintem Isten nem érzelmes, hanem értelmes.Biztos voltál mar haragos értelemből.Vagy szerintem szeretni is elsősorban értelemmel kell.Mondjuk hogy el kell fogadnunk egymást mert mind emberek vagyunk.Ez értelemre épült szeretet.

Vagy meglátsz valakit ,hogy kidob az autóból egy szemetet, haragra gerjedsz ,mert tudod hogy helytelen.

De hogy Isten azért gerjedjen haragra, mert megtiltották neki ,hogy nem görizhet,az már az önzésről szól.

Vagy hogy őt mindenki szeresse ,de viszont már nem kell szeretnie...

2022. aug. 27. 15:40
 138/244 anonim ***** válasza:

Sőt azt mondja a Biblia is ,hogy Isten igazságos.

Miben van az igazság?

Az érzelmekben?Hogy én ez vagyok ,én ezt akarom ,én ezt megérdemlem???

Vagy az értelemben ,hogy mindenkinek törekednie kell, hogy mindannyiunknak jó legyen.Nem mindegy.

2022. aug. 27. 15:57
 139/244 anonim ***** válasza:

“A saját szemünkkel is láthatjuk a mai időkben, hogy az élőlények átalakulnak, akár a kutyák is rohamosan, vagy bármelyik háziállatféle is... Még természetbúvárnak se kell lenni ahhoz, hogy bárki lássa az élőlények önmaguktól történő változásait, csak elég egy kitartó állattenyésztőnek lennie.“

Te is hallottál már a génkifejeződésről ugye? Szerinted a génkifejeződés egyenlő az evolúcióval? Azt is tudod hogy a génekből amik bennünk vannak a csak valamennyi fejeződik ki a legtöbb nem. Persze hogy lehet egy kutya kinézetével maherálni ha összepárosítasz több félét meg a környezeti tényezőket is beleveszed. Pl. a rokonaim vittek ki tőlünk kismacskát svédország északabbi felébe maguknak és hosszú szőrük lett. Se az anyamacska se a kandúr se az összes kismacska ami eddig itt született nem lett hosszúszőrű, de mivel ott hidegebb van ezért ez a fajta génállomány aktiválódott. Viszont ez még rohadtul nem jelenti azt hogy ennek a macskának egykor egy kétéltű vagy egy hal volt az elődje mert ez egy hatalmas baromság. A macska sem fog soha továbbfejlődni kutyává vagy majommá. Ember van a kezdetektől fogva. Macska is, lehet hogy teljesen másképp nézett ki de attól még macska volt.

2022. aug. 27. 21:48
 140/244 anonim ***** válasza:
Azt hiszem tévedtem.Isten nem unatkozik, hanem újra felépíti az országát, hogy megint minden harmóniában legyen...
2022. aug. 27. 23:00
❮❮ ... 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!