Hithű keresztények, akik hisztek az evolúcióban! Hogyan vagytok képesek összeegyeztetni a kettőt?
Egészen konkrétan az érdekel, hogy a keresztény vallás szerint a bűnbeesés hozta a halált a világba. A evolúció szerint viszont halál már az ember megjelenése előtt is volt. Ez így hogyan fér össze?
Ha lehet, csak olyan válaszoljon, aki komolyan veszi a hitét, de mellette elfogadja az evolúciót is. Tudom, hogy nagyon sok ilyen van.
Most már te is kontrázol.Most van köze a környezeti kihatasoknak a szem kialakulásáho vagy nincs?
Hogyhogy nincs.Európában nincs napfény vagy hófúvás?Ez érdekes.Azért az afrikai törzsnek sincs koportyúja.Ezt azért ne meséld be nekem :D
De még most sem értem a logikáját.Hat a majmok is intelligensek.Meg lábra is tudnak állni.És még az ember fejlődött a többi majom b aszott rá.Az maradt a fán.Úgy voltak vele hogy párszáz ezer év nekik nem elég a lábraállashoz.Tiszta logika:)
Ahogy Pistike apja is mondta ,hogy te fiam lehet hogy a majomtól szarmazol.De én nem.
Köszönön a csevejt.Ebből kiléptem.
"Tehát ha az én logikám nem csal, ha egy helyen indult meg az ember története, ott a mutációk időről időre megjelennének a csoporton belül.Tehát egy Afrika közepén élő afrikai törzsnél párszáz évente kellene hogy legyen egy két kínaiszemű, meg fehér gyereknek születnie."
A "kínai szemről" írtam, hogy Afrikában alapból előfordul. Ahogy olyan is történt már, hogy egy afrikai pár fehér gyermeket szült (noha ettől még nem lesz közvetlen rokonságban a fehér emberekkel, viszont fehérnek fehér, és tessék, máris egy mutáció):
És ha már afrikai törzsek, a VaDoma törzs egyes tagjainál jelen van egy genetikai rendellenesség, amitől egészen fura lábfejük van. Szerintük ez viszont inkább egy áldás, mert elvileg megkönnyíti a fáramászást. Plusz mivel meg van tiltva, hogy a törzsön kívül házasodjanak, ez a tulajdonság egyre csak gyakoribb lesz, részben a belterjességnek köszönhetően:
"Vagy ha van mutáció, valahogy egy időben a vilag minden táján egyszerre kezdett el kifejlődni az ember."
"És még az ember fejlődött a többi majom b aszott rá.Az maradt a fán.Úgy voltak vele hogy párszáz ezer év nekik nem elég a lábraállashoz."
Egyrészt, megint csak, az evolúció nem így működik, mert akkor mindig csak egyetlen faj lenne a bolygón, ha mindig minden ugyanazzá a fajjá fejlődne. Az orrszarvú se fog lóvá fejlődni, hiába van közös ősük.
Másrészt, nem is tudna ugyanaz a faj kétszer kifejlődni. Ha különböző eredetük van "ugyanúgy kinéző" fajoknak, azok attól még nem lesznek azonosak, mert más a genetikai hátterük. A hüllők is nagyon sokszor váltak lábatlanná, mégse lesz mindegyik kígyó, mert a kígyók ezek közül csak egy csoportot tesznek ki, amik konvergensen (párhuzamosan) fejlődtek a többivel.
"Tehát ilyen alapon szerintem az ember teremtve van, nem a majomtól szarmazik.Na de mindegy."
Wow, ez elég könnyű döntés volt.
"Igen azt mondtam ,hogy ugyan azok a környezeti hatások érik mint a majmokat, ezért logikatlan.Ha egy környezeti hatás éri a majmokat is mért nem fejlődtek mint az ember???"
De milyen környezeti hatások? Mert még mindig nem fejtetted ki.
A többi majom is fejlődött, de nem abba az irányba, mint az ember.
"Most már te is kontrázol.Most van köze a környezeti kihatasoknak a szem kialakulásáho vagy nincs?"
Olvasd el újra, amit írtam. Nem tudjuk pontosan, hogy az a szem (hívjuk úgy, hogy epicanthus, hogy ne mindig "ázsiai szem"ként hivatkozzunk rá, alapból nem csak ázsiaiaknak van) tényleg egy adaptáció-e, vagy csak random alakult ki és terjedt el, valamint fenn is maradt, mert nem jelentett túl nagy hátrányt.
"Hogyhogy nincs.Európában nincs napfény vagy hófúvás?"
Attól, hogy egy bizonyos dologra kialakul egy adaptáció, nem jelenti azt, hogy minden, ami azzal a dologgal kapcsolatba lép, kell hogy rendelkezzen azzal az adaptációval. Például ott vannak a krokodilfélék, az aligátor jól tud halat fogni, a gaviál viszont még jobban, mert adaptációk során egyre specializáltabbá vált a halfogásban. És mielőtt ezt is félreértelmeznéd, igen, ahogy írtam, nem tudjuk, hogy az epicanthus egy adaptáció-e, viszont ha tényleg az, akkor se logikai buktató, hogy mondjuk Európában miért nem alakult ki vagy terjedt el.
"Azért az afrikai törzsnek sincs koportyúja.Ezt azért ne meséld be nekem :D"
Nem afrikai és nem is törzs, és nem állítottam, hogy az kopoltyú. Annyi az egész, hogy sokkal tovább bírják a víz alatt, és sokkal mélyebbre képesek merülni, mint a világ más pontjain az átlagember.
"De még most sem értem a logikáját.Hat a majmok is intelligensek.Meg lábra is tudnak állni."
Okosak, de az emberen kívül egyik se tudna jelenlegi formájában olyan szintre jutni, mint mi. Két lábon meg egyik se bírja valami sokáig, az ember meg kifejezetten hosszú sétákhoz, kitartó futáshoz alkalmazkodott.
Hát most már kialakulhatnak ikyenek ,mert az elnúlt 3000 év történelmével keveredtek a népek.Így mar tiszta fajok nincsenek.Ífy semmit nem bizonyítottál.
A faramászós törzsről már hallottam.De semmivel nem külömböznek tőlünk.Hány olyan embert lattam aki egy mozgast végzett a munkahelyén ,és ettől lett egy fura mozgása, vagy gerincferdülése.
Ezek hülyeségek amiket itt írsz...
Az egyeten egydolog amit én helyesnek latok ,hogy az ember evolúciója a vér szagának köszönhető.Ha megnézed a majmok szinte mindegyike növényevő.Valószínű, lehetett egy aszályos időszak valamikor régen,aminek a hatására a majmok egymasnak estek, és belekóstoltak a húsba.
Maj lehet ,hogy az aszály miatt akár évtizedekig is ,húsra is át át kellett térniük, és bizonyos hajok áttértek a húsevésre.Majd lassan lassan egyre többet voltak lent, és végül a vadászás miatt egyre jobban kiegyenesedtek és lábraálltak.
De itt jön egy bibi.Hogy hogy más húsevőknél ez nem történt meg?
Pl. ott a medve.Vadászik, halászik ,úszik, húst eszik, 5 ujjú igaz a hüvelykujj nem fejlődött ki rendesen, de még így is fára mászik vele, és még csak azt se mondhatod ,hogy nem intelligens.De a 20 millió éves történetében, nem adatott meg neki ,hogy két lábra tudjon állni, és egy emberszabású lényhez ,ő is intelligensebb lesz?
Hogyhogy ez más emlősöknél nem történt meg?
Mint mondjuk a piramis falain lévő emberszabású lények.
Holott a logika alapján ,minden élőlényből kialakulhatna egy emberszabású így...
Oh, szóval mégse léptél ki a csevejből!
Megmosolyogtattál, akkora blődségeket írsz... :D
Szerintem nem ártana, ha 2 másodpercnél többet is gondolkodnál a dolgokon, és csak azután írnál valamit.
Hát azért írok, mert olyan butaságokat írtok, még is olyan nagy arcot vágtok ,hogy az már fáj.Azzal egyet értek ,hogy beszélgetünk egy témáról.
De ne próbálj te engem lehúzni ,hogy ti mindent tudtok.Semmi sincs tényként kezelve,mindaddíg még mindenre választ nem kapunk.Úgy hogy ne próbálj nekem ilyeneket bemesélni.
Ha te akarsz ,származz a majomtól, szív- jogod meg van hozzá.Én Isten teremtménye vagyok.Már a hangzása is szebb.
Na de most már megígérem, nem írok többen.Megnyugodhatsz.:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!