Hithű keresztények, akik hisztek az evolúcióban! Hogyan vagytok képesek összeegyeztetni a kettőt?
Egészen konkrétan az érdekel, hogy a keresztény vallás szerint a bűnbeesés hozta a halált a világba. A evolúció szerint viszont halál már az ember megjelenése előtt is volt. Ez így hogyan fér össze?
Ha lehet, csak olyan válaszoljon, aki komolyan veszi a hitét, de mellette elfogadja az evolúciót is. Tudom, hogy nagyon sok ilyen van.
Sőt ,egy emlősének az evolúciójában nem töetént olyan hatás ,ami az ember evolúciójába megtörtént?Ez hogy lehetséges?
Ha a ti evolúciós elméleteteket kell kövessem, már több emberszabású intelligens lénynek is ki kellett volna alakulni, jóval az ember előtt.
A másik kérdésem, ha a majmoktól származunk, nemikapcsolatból lehet az embernek és a majomféléknek egy utóda?
Mert a ha rokonságban vagyunk a logika alapján a majomtól lehet udódunk.Erre még kíváncsi vagyok.
Azé most hogy nem értse senki félre.Nem egy tudóst és kutatót tudok ,aki ferdít úgy a történelemben, úgy az ember származásával illetően.
Így a kételkedéseim is alaposak.
"A másik kérdésem, ha a majmoktól származunk, nemikapcsolatból lehet az embernek és a majomféléknek egy utóda?
Mert a ha rokonságban vagyunk a logika alapján a majomtól lehet udódunk.Erre még kíváncsi vagyok."
Nem, ahhoz már túl nagy a genetikai különbség bármely majomfaj és az emberi faj között. Sőt, bármely majomfaj és bármely másik majomfaj között is (ezért sorolják külön fajokba őket). Az evolúciós rokonság nem ugyanazt a rokonságot jelenti, mint a családokon belüli rokonság.
"Érdekes.A majomból ki tudott alakulni az ember, de az emberből majom már nem.Micsoda rokoni kapcsolat ez.:)"
Az evolúció, a törzsfejlődés egy folyamat, olyan, mint ahogyan a víz lefolyik egyik helyről a másikra, az is egy folyamat. Ez alapján ez a megjegyzésed úgy hangzik számomra, mintha azt írtad volna, hogy "a víz lejjebb tud folyni, de feljebb nem, milyen érdekes" :)
De amúgy igen, ez még családon belül is így van. Az apa tud saját fiút, fiat nemzeni magának, de a fiú nem tud saját apát nemzeni magának. :)
"Ez olyan mind ha egy kaméleon megunná a nyelvét használni, mert felfedezte a villát és úgy érdekesebb neki összeszúrkálbi neki a legyeket."
Nem olyan. A kaméleon már arra specializálódott, hogy a nyelvével elkapja a rovarokat. Az emberek meg karmok nélkül plusz a nem éppen ideális fogazattal nem tudom mit kezdenének mindenféle eszköz nélkül egy bivallyal, ezért kell az eszközkészítés. Mielőtt kérdeznéd, azért kellett vadászni, mert nem váltunk teljesen növényevővé, szerettük a hús ízét, csak ekkorra nyílt fel a lehetőség, hogy hatékonyabban tudjunk több húshoz jutni, mint korábban.
"Szerinted az intelligencia ,hogy meg van minden funkciód a túlélésre ,és változtatsz a szokásaidon?
Nem gondolod ,hogy pont azért nem változtatnak az allatok a szokásain ,mert minden adotsága meg van a túlélédre?Mi kell még neki??Vilagítótorony?Szandál?Vagy vizibicikli?"
"Most akkor mond el nekem ,mi értelme a funkcióid elvesztése, vagy milyen környezeti hatas kell ,hogy te megtanulj követ csiszolni ,meg botokat hajigálni."
Nemrég még arra voltál kíváncsi, hogy miért nem kezdett el aktívan két lábon járni a többi majom is, most meg ott tartunk, hogy szerinted az eszközhasználat- és készítés hülyeség. Szép.
Megintcsak, az állatok és minden más élőlény lesz..ja, hogy mit gondolunk róluk. Abba az irányba fejlődnek, ami elég jó nekik. Őseink olyan tulajdonságokkal bírtak, amiknek köszönhetően felnyílt a lehetőség, hogy olyan irányba fejlődjenek, amilyenbe, ez a lehetőség pedig ki is lett használva.
Na inkább abban mi a logika, hogy felesleges továbbfejlődnöd, ha már elég jó vagy? Mielőtt ezt is megpróbálnád kiforgatni, igen, ahogy írtam, az evolúció sokszor nem a legjobbra törekszik, hanem az elég jóra. Ez viszont nem azt jelenti, hogy nincs semmi értelme még jobbá válni.
Remélem nem kell magyaráznom, hogy ha közösségben élünk, fegyvert használunk, épületeket húzunk fel, stratégiázunk, ápoljuk a sérülteket/betegeket, az valahogy hatékonyabb, mintha ezek nélkül élnénk a vadonban.
"Minden allat csak akkor valtoztat a szokásain ,ha a környezete is változik."
Nem feltétlen. Attól, hogy van egy adott környezet, amiben egy fajnál egy bizonyos megoldás elég jó, ott még nem mindig érnek véget a lehetőségek, és abból még akár véletlenszerűen is ugyanúgy kialakulhatnak különböző populációk más tulajdonságokkal, amik szintén elég jónak bizonyulnak. Például ha egy tömeges kihalás után egy adott környezetben fennmarad egy faj, és az a környezet egy ideig változatlan is marad, abból a fajból attól még kiválhat sok másik, amik betöltik a kihalás után üresen hagyott ökológiai fülkéket. A kiindulási faj is elég jónak bizonyult eredetileg abban a környezetben, de nem csak az a faj az egyetlen megoldás, így több megoldás is született.
"Most már felülkerekedik mindenen.De több tízezer évig szerencsétlenkedik.Mi a francnak kéne ezzel szórakoznia??Hobbiól???"
De mi alapján gondolod, hogy "szerencsétlenkedett" volna?
"Tehát magát ha az élővilágot figyelem meg, akkor az ember olyan mind ha ide csöppent volna a semmiből, és alkalmazkodnia kellett ehhez.Ezért kezdett el csiszolni követ ,meg hajigálni botokat, hogy túléljen.De azt hogy lemenjen a fáról ,hogy lábra álljon, gyerekek, a disney mese is jobb."
Ha ellent akarsz mondani a logikának és a bizonyítékoknak, a te dolgod.
"A majom nem kockáztat ,hogy lemenjen a fáról.Ha ez így lett volna, ma már nem lenne majom a fán.Ebben tuti biztos vagyok."
Te láttál már majmot? Szerinted idejük 100%-át a fákon töltik? Vagy ha le is jönnek a fáról, soha nem mennek vissza?
Messziről lerí, hogy tényleg fingod sincs az evolúcióról. Mond valamit netán az a szó, hogy szelekció?
"Beszélgessünk a medvékről.20 millió év alatt 4 lábon járt.20 millió év alatt nem lett olyan környezeti hatás rájuk, ami olyan folyamatot indított volna meg ,mint azinaz ember evolúciójában??Érdekes..."
"Sőt ,egy emlősének az evolúciójában nem töetént olyan hatás ,ami az ember evolúciójába megtörtént?Ez hogy lehetséges?"
"A másik kérdésem, ha a majmoktól származunk, nemikapcsolatból lehet az embernek és a majomféléknek egy utóda?
Mert a ha rokonságban vagyunk a logika alapján a majomtól lehet udódunk.Erre még kíváncsi vagyok."
Ha a ti evolúciós elméleteteket kell kövessem, már több emberszabású intelligens lénynek is ki kellett volna alakulni, jóval az ember előtt."
Bámulatos, nem csak hogy magát az evolúciót nem vágod, de még azt is telibe sz..od, amit írunk. Ezekre már mind kitértem előzőleg.
Szerintem felesleges ezt tovább húzni, elég könnyen meglehet, hogy csak egy troll vagy, és ha te nem, majd más felfoghat valamit mindabból, amit írok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!