Hithű keresztények, akik hisztek az evolúcióban! Hogyan vagytok képesek összeegyeztetni a kettőt?
Egészen konkrétan az érdekel, hogy a keresztény vallás szerint a bűnbeesés hozta a halált a világba. A evolúció szerint viszont halál már az ember megjelenése előtt is volt. Ez így hogyan fér össze?
Ha lehet, csak olyan válaszoljon, aki komolyan veszi a hitét, de mellette elfogadja az evolúciót is. Tudom, hogy nagyon sok ilyen van.
Te csak ki akarsz forgatni,de épkézláb mondataid nincsenek.
Ráadásul olyan bámulatosan tanuldál meg mondatokat kivágni, hogy te ess ki okostóninak.
Ennyit a nagy szakértelemnek.
Full egyszerű amit kérek.Egyszerű paraszt ésszel magyarázzátok el, hogy az evolúciós elmélet alapján ,minden élőlényből kialakulhat intelligens emberszabású.
Hogy hogy eddig más hasonló élőlény nem alakult ki ,jóval az ember előtt is?
A masik kérdésem ,miért kockáztat egy majom ,hogy megváltoztassa a szokásait ,és végül két lábra áll, holott egy élőlény se kockáztat ,hogy megváltoztassa a szokásait.
Ezekre akarok egy tényszerű magyarázatot amit szépen paraszt ésszel elmagyaráztok ,és úgy hogy nem kivesztek belőle mondatokat, hanem egyben kifejezitek ahogy egy rendes emberhez illik.
De mért gondolod ,hogy a majmok dinamikus mozgásához ,kellene bármi ilyen.Láttál már biztosan nem egy majmot ahogy ugrálnak a fán.Szerintem ez egy tökéletes mozgás a vadászathoz.Gyors, a fán álcázhassa magát, gyorsan leugrik és slussz, meg is van.A te elméleted alapján ,te valami nagyobb zsákmányállatra gondolsz.Én valami patkányokra ,kissebb ragadozókra ,rágcsálókra gondolok.Már ha egyáltalán a hús miatt mentek le a fáról.
A másik ,a fa egy dzsungelben a legjobb menedék egy élőlénynek.Mért mondana le egy ilyen kényelemről?
"A másik ,a fa egy dzsungelben a legjobb menedék egy élőlénynek.Mért mondana le egy ilyen kényelemről?"
Várj, bemásolom, amit írtam két órával ezelőtt:
"Afrikában a mai Szahara területén (az emberiség bölcsője") valamikor burjánzó esőerdők nőttek, amiknek lombkoronáiban lakott az ember őse is. Az időjárás azonban egyre szárazabbá vált, a mai Szahara területe elkezdett szavannásodni, az egybefüggő esőerdőtakarót lassanként felváltották a ligetesebb, néhány fákból álló, egymástól elkülönülő facsoportok. Így az addig a lombkoronában magát nagyon jól érző elődeink egyre gyakrabban és egyre nagyobb távolságokra kényszerültek le a talajra. Dehogy akartak azok lejönni onnan, muszájból tették. Ezt nevezik környezet általi szelekciós nyomásnak, hatásnak."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!