Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hithű keresztények, akik...

Hithű keresztények, akik hisztek az evolúcióban! Hogyan vagytok képesek összeegyeztetni a kettőt?

Figyelt kérdés

Egészen konkrétan az érdekel, hogy a keresztény vallás szerint a bűnbeesés hozta a halált a világba. A evolúció szerint viszont halál már az ember megjelenése előtt is volt. Ez így hogyan fér össze?

Ha lehet, csak olyan válaszoljon, aki komolyan veszi a hitét, de mellette elfogadja az evolúciót is. Tudom, hogy nagyon sok ilyen van.

2022. aug. 19. 23:28
 231/244 anonim ***** válasza:

Hát szerintem ez is hülyeség.Mert afelé megy minden állat amifelé a dzsungel is.Nem gondold hogy azok a területek végül kipusztultak?Majmostól állattól?Minden fajta területnek megvan az állatvilága.Afelé is afrktál.Ha erdőtűz van, az állatok nem a tűz felé menekülnek, hanem a tűz elől.

Akkor megint oda kell jussak, hogy más állatok is teljesen átváltoztak volna ennek a hatásának köszönhetően.Gondolod ,hogy a sok húsevő ragadozók között a növényevő majom túlélte volna??

2022. szept. 4. 16:44
 232/244 anonim ***** válasza:
De bizonyos értelemben itt megint az a kérdés ,hogy ilyen élőhelyek szerintem mai napig is léteznek.Mai napig lemennik a fáról a majmok, minimum a víz végett.Ritkább csoportokban élnek egy vagy két fán is akár.Még se csiszolgat egy majom se követ se botot.Se nem változtat a szokásán Ha ott szárasság lesz, a ragadozók valószínű végül felfajják őket.
2022. szept. 4. 16:56
 233/244 anonim ***** válasza:
Amit te állítasz, rengeteg idő kéne.Sőt szerintem egy növényevő hogy átálljon egyből húsevésre, nem is hiszem ,hogy a gyomor meg tudja emészteni.Csak több idő ,vagy akár több generáción át.
2022. szept. 4. 16:57
 234/244 anonim ***** válasza:

Meg ami megint csak logikátlan,miért dobja le a bundázatát az ember.Miért csupasz, ha minden más állat szőrös?

Nem az a logikus ,hogy megtartod a bundázatodat ,és nem kell vergődnöd a ruházattal?

2022. szept. 4. 17:46
 235/244 anonim ***** válasza:

Tehát úgy esik ki az egész ,hogy nem a környezethez alkalmazkodik az ember.Pl miért nem élesebb a látásunk.Attól ,hogy fegyverzetünk van, az éles látás ,hallás és szaglásnak kifinomúltnak kéne lennie nem?

Tehát apszolút nem illik bele ebbe képbe az ember.

2022. szept. 4. 17:49
 236/244 anonim ***** válasza:

"Meg ami megint csak logikátlan,miért dobja le a bundázatát az ember.Miért csupasz, ha minden más állat szőrös?"

Hát, én még nem láttam se szőrös orrszárvút, se szőrös elefántot, se szőrös vizilovat, de rajtuk kívül is van még egy nagy csomó csupasz emlős.

2022. szept. 4. 17:50
 237/244 anonim ***** válasza:

A másik logikátlanság ,hogy szerintem az ember fogazata növényevésre van, nem húsevésre.Ha húsevő lenne ,szerintem hegyes fogaink lenne.Tehát akkor megint azt kell kérdeznem ,a fogazatunk miért nem hegyes?Hogy hogy nem alakult ki ennyi évezred során a fogazatunk ki fúsevő tépőfogakká?

Vagyis megint megkérdőjelezi azt ,hogy a majom miért ment le a fáról ,ha növényevő maradt?

2022. szept. 4. 17:57
 238/244 anonim ***** válasza:
De mi szőrös emlősöktől származunk.Ráadásul azok az állatok nem húznak ruhát magukra.Vagyis alkalmazkodott a bőrük a környezethez.
2022. szept. 4. 17:59
 239/244 anonim ***** válasza:

Azért fontos ez,mert minden környezetnek meg van a maga élővilága, amiben alkalmazkodott.Menj te a jegesmedve után csupaszon.Vagy a sivatagba császkálj.

Minden élőlény alkalmazkodott a környezetéhez,csak az ember nem.

2022. szept. 4. 18:01
 240/244 anonim ***** válasza:
Logika alapján ,ha alkalmazkodik az emberi test ,nem dobja le a bundáját vagy vastag bőrt növeszt.
2022. szept. 4. 18:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!