Hithű keresztények, akik hisztek az evolúcióban! Hogyan vagytok képesek összeegyeztetni a kettőt?
Egészen konkrétan az érdekel, hogy a keresztény vallás szerint a bűnbeesés hozta a halált a világba. A evolúció szerint viszont halál már az ember megjelenése előtt is volt. Ez így hogyan fér össze?
Ha lehet, csak olyan válaszoljon, aki komolyan veszi a hitét, de mellette elfogadja az evolúciót is. Tudom, hogy nagyon sok ilyen van.
"Mondjuk ebbe az emberi fejlődés dologba az a fúrcsa, hogy minden majomféle ,meg az ember is ugyan olyan külső hatasok érték."
Például?
Milyen környezeti hatások? Klíma, domborzat, növényzet, elérhető víz mennyiség, konkurens fajok, ragadozók, természeti katasztrófák? És még sorolhatnám... Melyikekre gondolsz?
Az, hogy egy bolygóról származunk, miért mérvadó? Az egész bolygón, a hegységeken keresztül a sivatagokon át a tengerekig mindenhol ugyanazok a környezeti hatások vannak?
Hát nem hiszem hogy ennyire mérvadó lenne a környezet,ha az emberi evolúciót nézzük.
Mond nekem még egy olyan fajt ,ami ilyen gyorsan fejlődött.
Hogy hogy csak az ember esett át ilyen gyors evolúciós fejlődésen?
Mi volt az oka?Vírus??Ha igen ,hogy hogy csak az emberszabásúakra hatott.
Én akár hogy gondolkozok, ennyi idő alatt a majmoknak is már minimum két lábra kellett volna állnia és kiegyenesednie a gerincnek.
Vagy pl az is fúrcsa számomra ,hogy ha kontinenseket figyeljük, minden fajta embernek meg van a saját földrésze.Az afrikai afrikába, az indián amerikába, az európai európában, az ázsiai ázsiában...Ez nekem inkább tűnik telepítések ,mint evolúciónak.
Vagy akkor nem értem pl. hogy mi a funkciója az ázsiaiak szemének formájához.Az még értem ,hogy a bőrszín mitől alakul ki.De a szemek formája milyen környezeti hatások?
Vagy akkor miért nincs koportyús ember.Mert ha az evolúciót nrzzük ,ennek is meg kellett volna történnie, hogy vannak olyan emberi fajok amik vízben élnek...stb.Hol vannak ezek a mutációk?
Vagy mért nem lehet nemzeni az embernek állattól???
"Hát nem hiszem hogy ennyire mérvadó lenne a környezet,ha az emberi evolúciót nézzük."
Az előbb még pont arról beszéltél, hogy szerinted az embert ugyanazok a környezeti hatások érték, mint más majmokat.
"Mond nekem még egy olyan fajt ,ami ilyen gyorsan fejlődött."
"Hogy hogy csak az ember esett át ilyen gyors evolúciós fejlődésen?"
https://www.youtube.com/watch?v=NArlXzSFt2Y
Ez a videó noha főleg olyan szintű fejlődésről szól, ami évtizedek alatt is megfigyelhető, átadja azért, hogy nem minden faj fejlődik ugyanabban az ütemben.
Az ember sikeréhez pedig leginkább a szinte kizárólagosan két lábon való járás, a magas intelligencia és az eszközhasználat kombinációja járult hozzá.
"Én akár hogy gondolkozok, ennyi idő alatt a majmoknak is már minimum két lábra kellett volna állnia és kiegyenesednie a gerincnek."
"Vagy akkor miért nincs koportyús ember.Mert ha az evolúciót nrzzük ,ennek is meg kellett volna történnie, hogy vannak olyan emberi fajok amik vízben élnek...stb.Hol vannak ezek a mutációk?"
"Megpróbálom levázolni érthetőbben.Hogy hogy nincs kínai szemű néger, vagy szőke hajú dakota indián?"
Az evolúció nem úgy működik, hogy "ha erre megvan a lehetőség, akkor miért nincs rá példa?", mert akkor azt is kérdezhetnénk, hogy miért nincs tüskés gólya, vagy harminckarú polip.
De ha már kopoltyús embert említettél, a baju népcsoport már egész jól bírja víz alatt:
"Vagy pl az is fúrcsa számomra ,hogy ha kontinenseket figyeljük, minden fajta embernek meg van a saját földrésze.Az afrikai afrikába, az indián amerikába, az európai európában, az ázsiai ázsiában...Ez nekem inkább tűnik telepítések ,mint evolúciónak."
Letelepedtek, és elkezdtek elszeparálódni egymástól, már ami a külső megjelenésüket illeti. Másrészt, kérlek foglald össze pár mondatban, hogy mi is az evolúció.
"Vagy akkor nem értem pl. hogy mi a funkciója az ázsiaiak szemének formájához.Az még értem ,hogy a bőrszín mitől alakul ki.De a szemek formája milyen környezeti hatások?"
Erről jelenleg nincs egy szilárd konszenzus, elképzelések szerint viszont a szem körül lévő bőr az erős napfénytől védi a szemet, legyen az közvetlenül érkező, vagy mondjuk hóról visszaverődő. Egyébként az ilyesfajta szem néhol Afrikában is előfordul. De nem is muszáj, hogy valaminek, mint egy ilyen kis részletnek kimondottan legyen funkciója.
"Vagy mért nem lehet nemzeni az embernek állattól???"
A linkelt videóban szó van a Daphne Major pintyekről is. Ezek a pintyek két másik pintyfaj hibridizálásából jöttek létre, viszont a szülő fajokkal már nem tudnak szaporodni. Nem feltétlenül tud X szaporodni Y-al, hiába közeli rokonok.
Tehát ha az én logikám nem csal, ha egy helyen indult meg az ember története, ott a mutációk időről időre megjelennének a csoporton belül.Tehát egy Afrika közepén élő afrikai törzsnél párszáz évente kellene hogy legyen egy két kínaiszemű, meg fehér gyereknek születnie.
Vagy ha van mutáció, valahogy egy időben a vilag minden táján egyszerre kezdett el kifejlődni az ember.De ahhoz akkor minden majomféle keveredik mindennel.
De most akkor érdekelne, hogy akkor keleten kellene lennie egy olyan majomfajnak aminek olyan a szeme mint a keletieknek.Ha van ilyen majomfaj, akkor az a génjükben is benne kéne legyen.Vagy nem?
Tehát ilyen alapon szerintem az ember teremtve van, nem a majomtól szarmazik.Na de mindegy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!