Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hithű keresztények, akik...

Hithű keresztények, akik hisztek az evolúcióban! Hogyan vagytok képesek összeegyeztetni a kettőt?

Figyelt kérdés

Egészen konkrétan az érdekel, hogy a keresztény vallás szerint a bűnbeesés hozta a halált a világba. A evolúció szerint viszont halál már az ember megjelenése előtt is volt. Ez így hogyan fér össze?

Ha lehet, csak olyan válaszoljon, aki komolyan veszi a hitét, de mellette elfogadja az evolúciót is. Tudom, hogy nagyon sok ilyen van.

2022. aug. 19. 23:28
❮❮ ... 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 ... ❯❯
 91/244 anonim ***** válasza:
De most már kilépnék a vitából.Bárkinek is legyen igaza, köszönöm az eszmecserét.
2022. aug. 24. 12:10
 92/244 Pombe ***** válasza:

És végül...

#88: "Mármint hogy a részecske magától indul be de nincs rá magyarázat, megint egy értelmetlen falba ütközünk..."

Ha lenne rá magyarázat, akkor neked lenne igazad. De nincs rá magyarázat, és a fizika azt állítja, hogy soha nem is lesz, mert itt hiányzik ténylegesen az ok, vagyis totálisan spontán történik. Ezt kérted, hogy ilyet bemutassak. Tessék!

Még ha idővel lesz is rá magyarázat, most akkor is az a tény, hogy a tudományos konszenzus szerint vannak igazi spontán történő dolgok. Ez a tudományban a fizikusok többségi véleménye.

Bármi is az igazság, jelenleg az állításodat nem tudod alátámasztani a részecskékre vonatkozóan, mert az nem bizonyíték, hogy te úgy gondolod, abban hiszel, hogy minden mögött van oksági lánc (kauzalitás), és pusztán a hiteddel nem tudod a tudomány többségi álláspontját cáfolni.

Te azt állítottad a #69: "A tudománnyal bizonyítjuk ,hogy minden törvényekre épül."

Ez tényleg tényszerűen cáfolható, mert idéztem a tudománytól magától, hogy maga a tudomány derítette ki-, és az a véleménye, hogy valódi spontán események létezését elfogadja. Bármi is legyen a fizikai valóság, a tudomány véleménye nem egyezik meg a tieddel, vagyis a tudomány nem arról szól, hogy bizonyítsa a világ determinisztikus voltát, hanem kiderítse a valóságot magát, és ha a valóság legmélyebb bugyraiban olykor az okok nem léteznek, akkor ezt a véleményét is fogja hangoztatni. És ezt is teszi.

2022. aug. 24. 12:11
 93/244 anonim ***** válasza:
Bizosan lesz rá magyarázat ,és ez az ,hogy nem lehetünk függetlenek a tértől vagy az időtől ,se anyagtól.Ennyi a magyarázatom.Az hogy jelenleg mit sejtünk, az nem tény.Latunk valamit amire jelenleg nem tudunk magyarázatot adni.De hidd el nekem ,a magyarázat abban van ,hogy minden függ mindentől.
2022. aug. 24. 14:09
 94/244 anonim ***** válasza:

De most fordítsuk meg...mi lesz ha mégis találunk okot rá???

Megint kezdődik előröl minden...

2022. aug. 24. 14:14
 95/244 Pombe ***** válasza:

#93: "Bizosan lesz rá magyarázat"

De a tudomány azt állítja, hogy biztosan nem lesz. Te ezt náluk honnan tudod jobban?

#93: "és ez az ,hogy nem lehetünk függetlenek a tértől vagy az időtől ,se anyagtól."

Ez éppenséggel sokkal inkább a nem isteni származásunkat mutatja.

#93: "Az hogy jelenleg mit sejtünk, az nem tény"

A tudomány határozottan leszögezi, hogy nem mit sem sejtésről van szó, hanem tudni véli azt, amit állít. Mondd! Te nem értesz magyarul?

Ráadásul kettőn áll a vásár. Bár látjuk, hogy borul a megszokott fizika, de te is csak sejted, hogy van mögötte törvény. Bizonyítékod nincs egy deka se. A te véleményed is pont ugyanannyira semmit se ér, mint amennyire nem tartod semmire a tudomány véleményét se.

#93: "De hidd el nekem"

Nem hiszem. Hidd el, hogy te hiszed rosszul.

[link]

Idézve: "Ezek a valódi véletlenséget kihasználó generátorok már kereskedelmi forgalomban is kaphatóak."

Már gépeket hoznak létre a valódi véletlen kihasználásához. Egy pillanatnyi kétség sem merül fel az ilyen gépek működésénél azzal kapcsolatban, hogy ott a véletlen ne valódi véletlen lenne. Én itt nem sejtést látok megfogalmazni, hanem tényeket.

#94: "De most fordítsuk meg...mi lesz ha mégis találunk okot rá???"

Semmi. Mi lenne? Te el vagy tévedve. A tudomány több ezer éven át abban hitt, hogy a világ teljes mértékben determinisztikus. Ez semmiben sem befolyásolta sem az ateisták, sem a teisták nézeteit.

Nem is olyan régen (az 1910-es évek elején is) a tudomány még mindig arról volt arról meggyőződve, hogy valódi véletlen nem létezik.

#94: "Megint kezdődik előröl minden..."

Semmi jelentősége nincs a dolognak, mint ahogy eddig se volt. A teista azt hiszi, hogy a törvények alkotó elmére utalnak, az ateista meg úgy gondolja, hogy a törvények automatikusan maguktól is keletkeznek anyagkeletkezéskor (mellesleg ez nyilvánvaló). Ha az univerzum örök és anyagtermelő, akkor ott nincs szükség Isteni teremtésre. Ilyen egyszerű.

2022. aug. 24. 15:17
 96/244 Pombe ***** válasza:

Ja, még erre elfelejtettem...

#71: "Pl mondjuk van egy érdrkes kérdésem.Hogy egy 2000 ember géntérképe ugyan olyan mint a mai emberé?"

Minden létező ember géntérképe egyedi (még az egypetéjű ikreké is eltér), szóval mérget vehetsz arra, hogy a 2000 évvel ezelőtt élt mindegyik ember genetikai térképe eltér a ma élő mindegyik emberétől is, mint ahogy minden mai emberé is eltér minden más mai emberétől.

Ha úgy érted, hogy nagy általánosságban van-e eltérés a 2000 évvel ezelőtt élt ember géntérképe és a mai között, vagyis a mai ember többnyire a másik mai emberrel több közös genetikai hasonlóságot mutat fel, mint egy 2000 évvel ezelőtt élt emberrel szemben? -, akkor az nagy általánosságban bizonyosan igaz - de minimális mértékben. Pl. a Homo sapiens átlagos agytérfogata nagyjából 17,4%-kal zsugorodott az elmúlt 20000 év alatt. Az arc jelentősebben változott az utóbbi 12000 alatt, vagyis általánosságban, az arcon egykor markánsabban jelentkező bemélyedések folyamatosan simultak a mai korig.

u.i.: Mondd! Mikor veszed már komolyan azt az állandó bejelentésedet, hogy bejezed a vitát?

A magyar mondatokat nem tudod értelmezni, hiába írom le, hogy a tudomány a véletlent nem sejti, hanem a létezését a fizikusok többsége tényként kezeli jelenleg. Hiába írom le, hogy az anyag keletkezésekor értelemszerűen tök magától kell keletkeznie törvényeknek is...stbstb...

Te csak lököd a sódert, mintha semmit se írnék, vagy mutatnék...

Nézd! Ha téged semmi nem tud megrendíteni a hitedben, akármit is tapasztalsz és nagy ívben szarsz a tényekre és más mondandójára is, és ezt élvezed is, akkor minek írogatsz le ide álandóan olyanokat, hogy te befejezed a vitát? Azt is élvezed, ha nem teljesen beszámíthatónak tartanak az ilyenek miatt?

2022. aug. 24. 15:26
 97/244 anonim ***** válasza:

Hát onnan tudom ,hogy még nem vagyunk biztosak semmiben.

Jelenleg a tudomány egy olyan részhez ért amely egyre minimálisabb fejlődést tud már csak elérni.Csak figyelj.Pár év és már adnak is rá magyarázatot.

A tudomány nem elégszik meg egy olyan szóval ,hogy spontaneitás.Ha én tudós lennén ,én magam nem fogadnám ezt el.Ez pont olyan ,mint Isten létezésének bizonyítása.

Na de most már végleg kiléptem.További jó veszekedést kívánok :)

2022. aug. 24. 16:03
 98/244 Pombe ***** válasza:

"Ha én tudós lennén ,én magam nem fogadnám ezt el."

Ez egy hülyeség. Ha valaki ezt ténynek látja a bizonyítékok alapján, akkor azt jogosan tényként fogja kezelni. Fogalmad sincs az egész kutatásról, se az egész kvantummechanikáról, se a valódi véletlent alátámasztó bizonyítékokról, de azért hatalmas arccal legyintesz rá arra, amiről kb annyi löveted van, mint a házinyúlnak a differenciálszámításról.

Kb. olyasmiket állítasz, hogy a bíró hülye, amikor egy bűntetőperben elítélte a vádlottat, pedig semmit se tudsz se a perről, se a bíróról, se a vádlottról, és csak azon az alapon ítész, hogy a vádlott neked szimpi.

:D

2022. aug. 24. 16:12
 99/244 anonim ***** válasza:

Figyelj ez egy olyan dolog mint a gitározás.Amikor az alapjait akarod megtanulni,gyorsan fogsz fejlődni viszonylag kis idő alatt.Mikor ezt eléred a finomabb játék felé kacsingatva ,ez meg fog fordulni, és a finom jatékhoz több idő kell ,és csak egy minimális fejlődést érsz el.Ez így van a tudománnyal is.Jelenleg zsákutcába került.De hidd el, csak idő kell, és akár egy nap spontán rájövün erre is.Micsoda Isteni színjáték ez :))Ezt nem hagyhattam ki.

De hidd el, megkérdezed a tudósokat ,egyik sem hiszem ,hogy ebbe a szóba belenyugodott.

De nem kell ezen dühöngeni.

2022. aug. 24. 17:02
 100/244 anonim ***** válasza:

Sőt én már azt sem zárom ki, hogy a tudomány stoptáblát kapott.Én azon sem lepődök meg ,ha egyszerűen már olyan szintű fejlődésről beszélünk ,ami a hétköznapi embernek már nem szabad megtudnia.Nem akarják kiadni, mert egyre több kérdést vet fel, így keresnek egy ténynek beállított dolgot ,hogy fogadjuk el.Így nem lesznek tovább kérdések.

Ilyen az emberiség története is.Honnan ered az ember ,és hasonlók, holott millió egy kérdés cáfolja meg az eredetünket ,és bomlik meg az elmélet amit ma mindennapi embereknek tanítanak.

De nem akarok senkibe belekötni.Csak vári kell.

2022. aug. 24. 17:35
❮❮ ... 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!