Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Muszlimok! Tényleg 72 szűz...

Muszlimok! Tényleg 72 szűz lány van a Mennyben?

Figyelt kérdés

2022. júl. 4. 15:53
❮❮ ... 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 ... ❯❯
 181/283 anonim ***** válasza:
45%

Mindannyian tudjuk hogy ezek a hadithok amelyek a hurikról szólnak nem ellentétesek a Koránnal !

Maximum a keresztény-nyugati értékrenddel ellentétesek. Nem értem mit foglalkozunk mi ezzel ?

Isten küldöttének (béke legyen Vele) szava sokkal többet ér ennél. Én nem dobok ki semmit sem az Iszlámból, ilyet is nem is tehet senki sem, mert az már nem igazi Iszlám lesz.

2022. júl. 6. 22:51
 182/283 anonim ***** válasza:
83%

" a feleség nem fog hátrányt szenvedni és a felség érzései nem lesznek olyanok, mint ebben a világban, szóval nem fogja bánni a dolgot"

Komolyan nem tűnik fel hogy napok óta erről beszélek itt ?? Szövegértési problémája van mindenkinek ?"

Én elhiszem, hogy erről beszélsz, csak ez attól még egy hülyeség. Pont akkora hülyeség, mint a videó, amit éppen néztem, ahol azt fejtegeti az egyik muszlim férfi, hogy a nőknek azért lesz egy férjük, mert a nők csak egy embert képesek szeretni. A férfiak pedig többet, szóval így lesz minden szép és tökéletes. https://www.youtube.com/watch?v=0gPrmcQ_xgY

Ráadásul, ha nők érzései megváltoznak, akkor a férfiaké miért nem? Látszik, hogy férfiak találták ki, férfiaknak az egészet. Egyszerűen nem lehet kimagyarázni. Én most ez alatt a beszélgetés alatt, arra jöttem rá, hogy ti sem tudjátok kimagyarázni ezt az egészet, voltaképpen ti sem látjátok az értelmét, csak elfogadjátok, mert Allah jobban tudja. Ott mindenki boldog lesz és itt megállt a tudomány. Drakula meg egyszerűen rámondja, hogy legenda és így lép túl ezen a dolgon.

Abdullah, te egyszerűen amögé a palást mögé bújsz, hogy "csúnya keresztények". Pedig ez bármely gondolkodó ember véleménye. Ennek semmi köze a kereszténységhez. Ha nincs mivel védekezni, ezt a kártyát húzzátok elő, pedig ezt bárki megmondja. Még a saját muszlim társad is leírta, hogy hülyén néz ki a dolog és ezt írta már az előtt is, hogy bárki bármit írt volna. Szóval nem a csúnya keresztények varázsolták el.

Én leírtam a véleményem, az hogy elvileg mindenki boldog, még nem javít az összképen.

2022. júl. 6. 22:52
 183/283 anonim ***** válasza:
76%

"Csak a szokásos amit keresztények művelnek. Megint nem azt nézik mit ír a Korán hanem egy két hadiszra hivatkoznak."

Jaj, ne már. Megint a "csúnya keresztények" kártya itt is. Mintha nem épp Abdullah is ugyan erről beszélne. Mindjárt kiderül, hogy én találtam ki az egészet és a hádíszok sem léteznek.

Egyébként kik szerint hiteles? Le van írva a linkben, hogy melyiket ki hitelesítette.

Egyébként a Korán legfeljebb nem nyilatkozik a témában, de nem lehet egyértelműen levezetni belőle, hogy a hiruk férfiak is lehetnek. Ráadásul van egy rakat hádísz és 1400 évnyi hagyomány, ami szerint nőkről van szó.

2022. júl. 6. 22:58
 184/283 anonim ***** válasza:
30%

#182:

Pont nem érdekel keresztények és egyéb hitetlenek véleménye. Ezért nem is nagyon válaszolgattam menet közben sem, minden idétlen kérdésre.

2022. júl. 6. 22:58
 185/283 anonim ***** válasza:
27%

"Jaj, ne már. Megint a "csúnya keresztények" kártya itt is. Mintha nem épp Abdullah is ugyan erről beszélne. Mindjárt kiderül, hogy én találtam ki az egészet és a hádíszok sem léteznek."

Te voltál az aki behazudta hogy az iszlám férfiközpontú mert a férfiak kapnak 72 hurit a nők meg semmit. Korán versekkel bizonyítottam hogy ez nem igaz mert a nők is ugyanazt a jutalmat kapják. Azt is behazudtad hogy a hurik rabzolgák amit szintén cáfoltam a Korán alapján. Így volt vagy nem ? Aztán erre és az alkoholra hivatkozva hedonimussal rágalmaztad az iszlámot mikoözben a te keresztény vallásod engedélyezi az alkoholfogysztást. Akkor a kereszténység egy hedonista vallás? Szóval, igen szokásos keresztény hazugságok.

"Egyébként a Korán legfeljebb nem nyilatkozik a témában, de nem lehet egyértelműen levezetni belőle, hogy a hiruk férfiak is lehetnek."

A Koránból azt le lehet vezetni hogy a nők és a férfiak ugyanazt a jutalmat kapják és ez itt a lényeg. Ha a hurikat házastársnak értelmezzük akkor a nők férfi hurikat kapnak. Ha egyszerűen társként, segtítőként értelmezzük a hurikat akkor meg lényegtelen a nemük és ugyanannyit kapnak a nők és a férfiak is.

2022. júl. 6. 23:20
 186/283 anonim ***** válasza:
64%

"Te voltál az aki behazudta hogy az iszlám férfiközpontú mert a férfiak kapnak 72 hurit a nők meg semmit."

Akkor jelenleg is hazug a muszlimoknak legalább a háromnegyede, akik ugyanezt állítják. Rajtuk kérd számon a hazugságokat, ne rajtam. Azokon a hazug muszlimokon kérd számon, akik 200 évvel Mohamed után azt állították, hogy Mohamednek ez volt a tanítása és a sok muszlim hittudóson, akik azt állították, hogy a hazug hádiszok hitelesek és állítják a mai napig. Ha ez hazugság, akkor jópár muszlim és vallástudós (milliárdos nagyságrendben) volt hazug az elmúlt 1400 évben. Abdullah testvéred sem írt semmit azon kívül, hogy lehet a nők is kapnak hurikat, de ez nem biztos, mivel neki is az az általános véleménye, hogy a férfiak kapnak legalább kettőt, a nőkkel meg nem tudni mi lesz. És még engedékeny ezzel a véleményével.

Ugyhogy ne add úgy elő, mintha én találtam volna ki az egészet és felvagy háborodva a vádoakon. Ez nem vád, hanem tény, ami szerves részét képezi az iszlám hagyománynak. A hurik konkrétan szerepelnek a Koránban és a hádíszokban bőséges információ van róluk. Mégha azt is mondod, hogy szerinted a nők is kapnak hurikat, akkor sem lehet azt mondani, hogy általánosságban nem az ellenkezőjét hiszik a muszlimok. Te vagy a kissebbség és tucatjával vannal olyan egyetemen végzett muszlim vallástudósok, akik készek cáfolni téged. Amit te írsz, az egy újkeletű, modern értelmezés, amit egy csomóan nem fogadnak el.

"A Koránból azt le lehet vezetni hogy a nők és a férfiak ugyanazt a jutalmat kapják és ez itt a lényeg. Ha a hurikat házastársnak értelmezzük akkor a nők férfi hurikat kapnak. Ha egyszerűen társként, segtítőként értelmezzük a hurikat akkor meg lényegtelen a nemük és ugyanannyit kapnak a nők és a férfiak is."

Amúgy ez az értelemzés is remek. Szóval a férfiak kapnak 72 nőt, a nők meg 72 férfit, akik majd szórakoztatják őket, de minimum kettőt-kettőt. Szép világ... Így legalább egy fokkal igazságosabb a dolog, de attól még elég világi gondolat marad.

És még mindig semmi értelme az egésznek egyébként. Minek van erre szükség egyáltalán? Erre senki nem adta meg a választ. Minek kellenek a muszlimoknak szabad akarattan nem rendelkező, voltaképpen szólgák a túlvilágon? Alapjaiban érthetetlen ez a tanítás.

Ráadásul őszintén szolva, most hogy még olvasgattam is a hádíszokat, valahogy elég nevetségesen hangzanak. Mit igért Mohamed? Egyszerűen szólva: Egész nap vedelhetnek, mert nem lesznek részegek, 100x-át ehetik annak, amennyit most bírnak, 100x-os férfiasságot kapnak és csinos nőket, akik örökké szüzek lesznek és lesik minden kívánságukat. (És jó esetben ezt a nők is megkapják férfi verzióban. Bár hogy a férfi hurik, hogy lesznek örökké szüzek, meg nagy szemű, kerek mellű, csábos tekintetüek, azt nem tudom.) Mindenesetre mit is mondhatnék? Elég egyszerű gondolkodásmód. Tudta mit kell mondani a barbár törzseknek, hogy motiválja őket. Lesz pia, kaja, szex. Sokakat most is csak ez érdekel. Az, hogy mindenki boldog lesz, voltaképpen annak a következménye, hogy a gyönyörökben tobzódva fognak élni.

Én úgy látom, hogy továbbra se tudtatok erre az egészre semmi elfogadható magyarázatot adni. Legalábbis számomra elfogadhatót nem. Nekem ez egyáltalán nem logikus. Belegondolva az iszlám lényegébe és tanításaiba, szerintem mégcsak nem is következik az iszlámból, hogy miért ez várná az embereket a Paradicsomban.

2022. júl. 7. 13:47
 187/283 anonim ***** válasza:
45%

"Legalábbis számomra elfogadhatót nem. Nekem ez egyáltalán nem logikus."

Ez ki a francot èrdekel ? Teljesen mindegy mit mondanànk az Iszlàm szàmodra nem opció.

2022. júl. 7. 14:28
 188/283 anonim ***** válasza:
37%

Nekem meg az nem logikus hogy Istent a sajàt teremtmènyei egy fàból ácsolt keresztre feszítik ...

LOL

2022. júl. 7. 14:41
 189/283 anonim ***** válasza:
76%

"Ez ki a francot èrdekel ? Teljesen mindegy mit mondanànk az Iszlàm szàmodra nem opció."

Ahogy ti adjátok elő, úgy biztos nem. Amúgy látom, te se vagy valami nagy hittéritő, meg hitvédő az biztos. Ki a francot érdekel, hogy mit gondolok vagy mit gondolnak a nem muszlimok? Ezek voltak a legőszintébb válaszaid.

Minden tapasztalatom az, hogy ez a vallás utálja, ha gondolkodnak az emberek, ha meg kérdeznek is, akkor meg főleg.

2022. júl. 7. 15:17
 190/283 anonim ***** válasza:
30%

Allah bàrmit kèpes teremteni. Ha szeretne 2 hurit, ha szeretne 72-t, ha szeretne 700 000-t. Allah mindenható.

Az az igazán nevetsèges ès szànalmas hogy azt kèpzelitek hogy Istent nèhâny nyomorult ember kèpes megkínozni egy primitív fakereszten.

Na ez az ami nem logikus ès nevetséges.

Nem èrtitek meg mit jelent Isten hatalmassàga ès kèpessègei a valósàgban.

2022. júl. 7. 15:32
❮❮ ... 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 ... ❯❯

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!