Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Muszlimok! Tényleg 72 szűz...

Muszlimok! Tényleg 72 szűz lány van a Mennyben?

Figyelt kérdés

2022. júl. 4. 15:53
❮❮ ... 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 ... ❯❯
 191/283 Drakula ***** válasza:
A hitük szerint azért, mert isten ugy akarta, hogy levehesse az eredendő bünt.
2022. júl. 7. 15:39
 192/283 anonim ***** válasza:
58%

"A hitük szerint azért, mert isten ugy akarta, hogy levehesse az eredendő bünt."

Vagyis levesz egy olyan bűnt amit én el sem követtem? :)))

2022. júl. 7. 15:44
 193/283 Drakula ***** válasza:
Ja.
2022. júl. 7. 15:49
 194/283 anonim ***** válasza:

De még nem is biztos, hogy leveszi!

És - ha rólad le is veszi - az utódaidról NEM, azt külön kell kérni mindegyiknek!

2022. júl. 7. 16:01
 195/283 anonim ***** válasza:
43%

"Nem èrtitek meg mit jelent Isten hatalmassàga ès kèpessègei a valósàgban."

Valójában amit te és a másfél pipás fanatikus előadtok, az legfeljebb egy isteni hatalmasság paródiájának menne el.

2022. júl. 7. 16:17
 196/283 anonim ***** válasza:
45%

Az univerzum, a vàltozatos földi èlővilàg, a tèr ès az idő mind Magasztos Allah teremtèse.

Allah mindenek felett Hatalmas.

Ő olyannak teremti a Paradicsomot amilyennek csak szeretnè. A mi tökèletlen emberi agyunk kèptelen megèrteni az Ő bölcsessègèt ès kèpessègeit.

Ha Testvèreimnek igaza is lenne ès az általam hitelesnek tartott hadíszok hamisak is lennènek, Allah akkor is hatalmas jutalmat kèszít elő azoknak akik leborulnak előtte.

Efelől nincs kètsèg, mert ez a Kegyes Korànban olvasható.

2022. júl. 7. 16:49
 197/283 anonim ***** válasza:
43%

"Akkor jelenleg is hazug a muszlimoknak legalább a háromnegyede, akik ugyanezt állítják. Rajtuk kérd számon a hazugságokat, ne rajtam. Azokon a hazug muszlimokon kérd számon, akik 200 évvel Mohamed után azt állították, hogy Mohamednek ez volt a tanítása"

Én rajtad kérem számon mert te vagy az egyetlen hazug itt. Többször is elmondtam hogy a Korán nem tesz különbséget nemek alapján a jutalmat illetően és több Korán verset is mutattam te viszont minden alkalommal behazudtad hogy férfiközpontú meg hogy igazságtalan. Különben is honnan tudod hogy a muszlimok háromnegyede mi állít? Te azt tudod amit a kerestény világ behazudik az iszlámról. És nem arról beszélünk hogy egyes muszlimok mit állítanak hanem hogy mit tanít az iszlám vallás, márpedig az iszlám elsődleges forrása a Korán ami egyenlően jutalmazza a nőket és a férfiakat. De ugye téged ez nem érdekel. Többször leírtam és idéztem a Koránból de te figyelmen kívül hagytad. Téged csak az érdekel hogy valahogy kritázáld az iszlámot. Ugye a Koránt nem tudod kritizálni ezért azzal próbálkoztál hogy szerinted sok muszlim mit gondol a hurikról.

"Abdullah testvéred sem írt semmit azon kívül, hogy lehet a nők is kapnak hurikat, de ez nem biztos, mivel neki is az az általános véleménye, hogy a férfiak kapnak legalább kettőt, a nőkkel meg nem tudni mi lesz. És még engedékeny ezzel a véleményével."

Abdullah testvérem nem állította hogy az iszlám férfiközpontú és igazságtalan a nőkkel de te végig ezt hazudtad.

"Mégha azt is mondod, hogy szerinted a nők is kapnak hurikat, akkor sem lehet azt mondani, hogy általánosságban nem az ellenkezőjét hiszik a muszlimok. Te vagy a kissebbség és tucatjával vannal olyan egyetemen végzett muszlim vallástudósok, akik készek cáfolni téged. Amit te írsz, az egy újkeletű, modern értelmezés, amit egy csomóan nem fogadnak el."

Ezt nem én mondom hanem a Korán amit nem lehet cáfoni. Idéztem a verseket. Megvan?

"Amúgy ez az értelemzés is remek. Szóval a férfiak kapnak 72 nőt, a nők meg 72 férfit, akik majd szórakoztatják őket, de minimum kettőt-kettőt. Szép világ... Így legalább egy fokkal igazságosabb a dolog, de attól még elég világi gondolat marad."

Ha tényleg így van, mi a problémád ezzel?

"És még mindig semmi értelme az egésznek egyébként. Minek van erre szükség egyáltalán? Erre senki nem adta meg a választ. Minek kellenek a muszlimoknak szabad akarattan nem rendelkező, voltaképpen szólgák a túlvilágon? Alapjaiban érthetetlen ez a tanítás."

Ez megint a te fantáziád szüleménye. Ki mondta hogy a hurik szabad akarat nélküli rabszolgák? Olyasmiket képzelsz be amit a Korán nem ír majd ezek alapján kritizálod :)

"Mit igért Mohamed? Egyszerűen szólva: Egész nap vedelhetnek, mert nem lesznek részegek, 100x-át ehetik annak, amennyit most bírnak, 100x-os férfiasságot kapnak és csinos nőket, akik örökké szüzek lesznek és lesik minden kívánságukat. (És jó esetben ezt a nők is megkapják férfi verzióban. Bár hogy a férfi hurik, hogy lesznek örökké szüzek, meg nagy szemű, kerek mellű, csábos tekintetüek, azt nem tudom.) Mindenesetre mit is mondhatnék? Elég egyszerű gondolkodásmód."

Összefoglalva ezek a hadiszok egy materirális mennyországot írnak le ami hasonló a miénkhez dementes minden rossztól. Kérdeztem de nem válaszoltál, hogy mi ezzel a problémád? Miért nem jó neked egy ilyen Mennyország?

"Én úgy látom, hogy továbbra se tudtatok erre az egészre semmi elfogadható magyarázatot adni. Legalábbis számomra elfogadhatót nem. Nekem ez egyáltalán nem logikus. Belegondolva az iszlám lényegébe és tanításaiba, szerintem mégcsak nem is következik az iszlámból, hogy miért ez várná az embereket a Paradicsomban."

Ahogy mondtam a Korán által leírt Mennyországi dolgok értelmezhetőek szimbólikusan is. Tehát lehet hogy el sem tudnánk most képzelni és ezek csak képletesen értendőek. Viszont nem igazám értem a problémádat. Te előadtál valami mesét a kersztény Mennyországról amiben valamiféle angyalokhoz és démonokhoz hasonló metafizikai lénnyé alakulnak át az emberek és végül jó nagy önellentmondásokba kerültél. Én nem látom mitől lesz neked jobb ha egy metafizikai lénnyé alakulsz át ami egyébként minden másban olyan mint az ember.

2022. júl. 7. 18:36
 198/283 anonim ***** válasza:

"Én rajtad kérem számon mert te vagy az egyetlen hazug itt."

Komolyan nem értem. Az oké, hogy a linket nem olvastad, meg nem nézted meg a videót, de még Abdullah testvéred válaszait se olvastad?

"Mindannyian tudjuk hogy ezek a hadithok amelyek a hurikról szólnak nem ellentétesek a Koránnal !

Maximum a keresztény-nyugati értékrenddel ellentétesek. Nem értem mit foglalkozunk mi ezzel ?" -Írta Abdullah a 181. válaszban.

"Többször is elmondtam hogy a Korán nem tesz különbséget nemek alapján a jutalmat illetően és több Korán verset is mutattam te viszont minden alkalommal behazudtad hogy férfiközpontú meg hogy igazságtalan. "

És te ki vagy? A főmufti? Egyébként, megadtam a lehetőséget a te értelmezésednek.

"Különben is honnan tudod hogy a muszlimok háromnegyede mi állít?"

Rengeteg információ van fenn az iszlámról még a neten is. De, ha annyira odáig vagy, nevezd meg azt a magyarországi iszlám közösséget, akik tömegesen azt vallják, amit te. Komolyan mondom, felveszem velük a kapcsolatot és kikérdezem őket töviről hegyire a tanításaikról. Én azt látom, hogy te állandóan kisebbségi véleményeket hangoztatsz és még azt se vagy hajlandó elismerni, hogy vannak olyan muszlimok, akik nem azt vallják, amit te. Én ha tévedek elismerem, szóval akkor bizonyítsd az ellenkezőjét! Jó lenne, ha végre nem csupán odáig terjedne a vitakészséged, hogy hazugnak nevezed lépten nyomon a másikat, ha az olyat, ír ami nincs ínyedre.

"Abdullah testvérem nem állította hogy az iszlám férfiközpontú és igazságtalan a nőkkel de te végig ezt hazudtad."

Amit én írok az az értelemzése annak, amit Abdullah írt. Persze, hogy nem azt állította, hogy az iszlám igazságtalan és férfiközpontú. Mi ez itt, a dedó? Azt hittem legalább minimálisan megértjük egymást.

"Ez megint a te fantáziád szüleménye. Ki mondta hogy a hurik szabad akarat nélküli rabszolgák?"

Te tényleg nem olvastad a másik két válaszoló írásait, ugye? Drakula és Abdullah épp erről beszélgetett ezalatt a kérdés alatt. Meg talán volt egy másik válaszoló is, aki ezen töprengett. Egyébként általánosságban ez a nézet velük kapcsolatban. Az iszlámban az angyaloknak sincs szabad akaratuk, a huriknak miért lenne? Ők is mennyei lények és nem dzsinek vagy emberek. Szerintem neked nem velem van problémád, hanem az iszlámmal és a többi muszlimmal. Nem tudom mi lenne veled, ha egyszer ráeszmélnél, hogy ezeket nem én találom ki, hanem a hádiszokban van, meg van egy csomó muszlim, aki ebben hisz. És itt nem arról van szó, hogy én a szövegkörnyezetéből kiragadok dolgokat és csűröm-csavarom, hogy a végén az iszlámmal ellentétes dolgok legyenek belőle. Nem. Ezek teljesen korrekt tanítások, korrekt értelmezések, amik az iszlám részét képezik. Tehát pl. Abdullah is gond nélkül leírta, hogy igen, minden muszlim kap legalább két feleséget. Mert ez nem szégyen az iszlámban, ez benne van. Részben értehető Abdullah reakciója, hiszen számára érthetetlen, hogy ezt egyáltalán minek kellene magyarázni, hiszen ez így van és kész. Kezdem azt hinni, hogy az, hogy folyton hazugnak nevezed a keresztényeket, igazából egy önvédelmi mechanizmus nálad, hogy ne kelljen szembenézned azzal, hogy ezek a tanítások az iszlám részét képezik, ezért egyszerűen ráfogod a "csúnya keresztényekre". Ahogy megmondtam vagy egy válasszal ezelőtt, a végén kilogikázod, hogy azok a hádíszok nem is léteznek, hanem én találtam ki az egészet. Amit csinálsz az önámítás. Sokkal jobban járnál, ha kevésbé lennél ellenséges és időnként figyelnél arra, amit írok.

"Ha tényleg így van, mi a problémád ezzel?"

Hogy sekélyes. Eleve ki vágyik erre? Tegyük fel van egy házaspár, aki szereti egymást, hűségesen éltek egymás mellett. Szerinted a haláluk után 72 kerékkötőre vágynak? Mire jók? Lábtartónak? A testi vágyak levezetőinek? Egy tökéletes világban erre nincs szükség. Nincs értelme. Nem az a vágyak netovábbja, hogy 72 nő vagy pasi nyaldossa a talpam. Ráadásul ez a vágykép, megint csak a testi dolgokra koncentrál, de az érzelmi részét, figyelmen kívül hagyja a dolgoknak. Hol a szeretet egy ilyen kapcsolatban? Ezek nem a társaid, hanem a szolgáid, akik nem tehetnek mást, mint hogy téged imádnak. Az a bajom, hogy nekem nem ez az ideálom. Szerintem hiányoznak ebből az eszményképből a mélyebb érzések, és mindaz ami igazán magasztos, tiszta és szép. Valószínűleg túl idealista és szentimentalista vagyok ehhez az elképzeléshez. Nekem ez túl profán.

Szerintem ti vagytok azok akik korlátozzátok Allahot, nem én. Azt képzelitek, hogy ennyi az élet és az a Mennyország, hogy sokat esztek, isztok és csajoztok. Komolyan ennyi az élet értelme számotokra? Ez a fő díj, amit ellehet érni? Számomra ez kiábrándító. Olyan érzésem van, mintha egy gyereket kérdeztem volna, aki azt mondaná: "Az a Mennyország, ahol degeszre ehetem magamat csokival, mert a csoki a legjobb a világon." Ezt egy gyereknek elnézzük és mosolygunk rajta, de azért felnőttként illenék ennél összetettebben és komolyabban gondolkodni és rájönni, hogy nem a korlátlan csoki evés az élet értelme. Nagyjából ez a bajom.

2022. júl. 7. 23:04
 199/283 Drakula ***** válasza:

198-as

A 72-ök elmélettel kb-nekem is az a bajom ami neked, tökéletesen le irtad.

Viszont a többit nem értem.

Miért probléma hogy a mennyben fizikai élvezeteket kapunk jutalmul?

Még is mi az amit még akarsz?

"és komolyabban gondolkodni és rájönni, hogy nem a korlátlan csoki evés az élet értelme. "

Ezt nem mondta senki hogy az élet értelme lenne a korlátlan élvezet.

Ez az élet jutalma.

Azt mondod kiábránditó. Rendben. Mi az amit szeretnél a mennybe a boldogságon kivül még?

2022. júl. 7. 23:22
 200/283 Drakula ***** válasza:
200-adik Komment!
2022. júl. 7. 23:22
❮❮ ... 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 ... ❯❯

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!