Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Muszlimok! Tényleg 72 szűz...

Muszlimok! Tényleg 72 szűz lány van a Mennyben?

Figyelt kérdés

2022. júl. 4. 15:53
 281/283 anonim ***** válasza:
41%

"Hogy egyszerűbben fogalmazzam meg a dolgot. Isten törvénye a szeretet. Aki másokat szeret, az engedelmeskedik Istennek. Az Isten akaratával megegyezően cselekszik. Hogy számotokra érthetőbben fogalmazzak, akkor gyakorolod az iszlámot, ha szeretsz. A szeretet az iszlám."

Megértettem. Teljesen komolyan mondom.

De én azért továbbra is szeretnék még 2 gyönyörű feleséget a Kertben, akik olyanok mint a rejtett igazgyöngyök :)

2022. júl. 10. 00:04
 282/283 anonim ***** válasza:
51%

"Megértettem. Teljesen komolyan mondom."

Ennek örülök.

"De én azért továbbra is szeretnék még 2 gyönyörű feleséget a Kertben, akik olyanok mint a rejtett igazgyöngyök :)"

Ezzel nem igazán tudok mit kezdeni. Majd megbeszéled Istennel.

Egyébként értem, amit a többnejűségről írsz. És neked talán kötekedésnek tűnik, de teljesen őszintén írtam és pont az általad is leírtak miatt, hogy számomra nem logikus a hurik tanítása még az iszlám alapján sem. Egyszerűen nem értem hogyan következik az egyikből a másik. Számomra ők teljesen felesleges elemeknek tűnnek és következetlennek a dolog. Ha ők feleségek lesznek, miért kéne elválasztani a témát a földi feleségektől? Ha azt látjuk, hogy a többnejüségnek szociális funkciója van, de ahol nincs rá szükség, ott kihal, akkor miért jelenne meg a Kertben, ahol nyilvánvalóan nincs rá szükség, mivel nincs szociális funkciója? Komolyan mondom, még a borfolyóknak is több érelmét látom, mert az talán még valami szimbólumnak is értelmezhető. Megkapjátok azt tökéletesebb formában, ami az itteni világban romlott volt, vagy valami ilyesmi. Szóval ezen még lehet filozofálni, de a hurikat komolyan nem értem. De igazából nekem mindegy. Már így is azt gondoljátok, hogy csak sértegetni akartalak titeket, szóval inkább hagyom ezt a dolgot. Neked ez a hited. Majd meglátjuk...

2022. júl. 10. 01:03
 283/283 anonim ***** válasza:
41%

#282:

"Ha ők feleségek lesznek, miért kéne elválasztani a témát a földi feleségektől? "

Azért mert másként viselkedsz emberként a Földön. És másként fogsz a Paradicsomban.

"Ha azt látjuk, hogy a többnejüségnek szociális funkciója van, de ahol nincs rá szükség, ott kihal, akkor miért jelenne meg a Kertben, ahol nyilvánvalóan nincs rá szükség, mivel nincs szociális funkciója?"

Ott valóban testi-lelki társaink lesznek. A Földön mindezt így nem lehetne, ennyire tökéletes formában. Mert itt a nemek aránya miatt sem lehetne, meg aztán kötnek egyéb dolgok is. A földi lét tökéletlen.

A férfiak lelkileg-testileg is fáradtak lehetnek több feleséghez, a feleségek fétékenyek lennének egymásra, az anyagi erőforrások is korlátozottak...csak néhány példát említve. Az óriásira duzzadó család fenttartása nagyobb távolságot eredményezhet az apa és gyermekei között.

Ott ahol 4 feleség is van, minden feleség arra panaszkodik, hogy ritka "vendég" apuka nála...

Ezek miatt ha a szociális funkció kiesik, akkor a Földön tényleg visszaszorul a poligínia. Én így látom.

A Kertben már a többnejűségnek csak a pozitív részét fogják tapasztalni a hívők.

'Megkapjátok azt tökéletesebb formában, ami az itteni világban romlott volt"

Pontosan erről van szó a többnejűség esetében is.

"Komolyan mondom, még a borfolyóknak is több érelmét látom, mert az talán még valami szimbólumnak is értelmezhető."

Kevés dolgot értelmezek szimbolikusan a Koránban. A legtöbb dolgot szószerint veszem.

"Már így is azt gondoljátok, hogy csak sértegetni akartalak titeket, szóval inkább hagyom ezt a dolgot."

Nem, most normális voltál. És keverem a válaszolókat egymással.

2022. júl. 10. 01:37

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!