Muszlimok! Tényleg 72 szűz lány van a Mennyben?
#250: Viszont pont így húzhatnak a pokolba...
Én mindig szívesen segítek ha valaki megkeres az Iszlámmal kapcsolatban.
"Ők már elmentek sajnos."
A négyésfélpipás keresztény biztosan fog még írni. Minden iszlámmal kapcsolatos kérdésnél megjelenik. Persze ha muszlimok kérdeznek tőle a kereszténységről akkor nem válaszol. Majd mindjárt írok neki hogy legyen szíves válaszoljon mert válasz nélkül nem illik lelépni.
"Komolyan nem értem. Az oké, hogy a linket nem olvastad, meg nem nézted meg a videót, de még Abdullah testvéred válaszait se olvastad?"
De, olvastam. Egy szóval sem állította hogy az iszlám férfiközpontú és igazságtalan a nőkkel.
"És te ki vagy? A főmufti? Egyébként, megadtam a lehetőséget a te értelmezésednek."
Szerinted ahhoz főmuftinak kell lenni hogy értelmezz egy egyszer magyar nyelvű szöveget? Nem megy neked a magyar nyelv értő olvasása? Idéztem a Korán verseit. Azokból szerinted mi következik?
"Komolyan mondom, felveszem velük a kapcsolatot és kikérdezem őket töviről hegyire a tanításaikról."
Ki tart vissza? :) Csatold az általam idézett verseket is.
"Én azt látom, hogy te állandóan kisebbségi véleményeket hangoztatsz és még azt se vagy hajlandó elismerni, hogy vannak olyan muszlimok, akik nem azt vallják, amit te."
Az iszlám elsődleges forrása a Korán. Én ebből indulok ki. A hadiszokat is a Korán szemszögéből vizsgálom és ez a helyes. Ha van olyan muszlim aki nem így gondolja az téved.
"Én ha tévedek elismerem, szóval akkor bizonyítsd az ellenkezőjét! Jó lenne, ha végre nem csupán odáig terjedne a vitakészséged, hogy hazugnak nevezed lépten nyomon a másikat, ha az olyat, ír ami nincs ínyedre."
A Koránból idéztem. Az mi ha nem bizonyíték? Az persze világos hogy téged nem érdekel mit ír a Korán.
"Az iszlámban az angyaloknak sincs szabad akaratuk, a huriknak miért lenne? Ők is mennyei lények és nem dzsinek vagy emberek. Szerintem neked nem velem van problémád, hanem az iszlámmal és a többi muszlimmal."
Az iszlámban az angyaloknak korlátozott szabad akaratuk van, mert közvetlenül Isten parancsait hajtják végre. A huriknak nincs ilyen feladatuk és nem látom okát miért ne lenne szabad akaratuk.
"Nem tudom mi lenne veled, ha egyszer ráeszmélnél, hogy ezeket nem én találom ki, hanem a hádiszokban van, meg van egy csomó muszlim, aki ebben hisz."
Te annyit teszel hogy kiválogatsz néhány hadiszt és azokba próbálsz belekötni. Idéztem a Koránból de nem is érdekelt téged. Tipikus keresztény gyakorlat.
"Hogy sekélyes. Eleve ki vágyik erre?"
Ki vágyik erre? Mindenki. Ha megkérdeznél minden embert hogy elfogadná-e ezt a világot de úgy hogy minden rossztól mentes, szerinted lenne aki elutasítaná? De először arra válaszolj mi a problémád egy materiális Mennyországgal. Miért képzeled azt hogy ha valami angyalhoz hasonló lényhez változol akkor közelebb kerülsz Istenhez? A Sátán is angyal szerintetetk és mégsincs közel Istenhez szóval önmagában a metafizikai teremtmények sem kerülnek közelebb Istenhez.
"Azt képzelitek, hogy ennyi az élet és az a Mennyország, hogy sokat esztek, isztok és csajoztok. Komolyan ennyi az élet értelme számotokra?"
Nem. Pontosabban nem csak ennyi de ez is része lehet. Mi a gond ezzel? Azt írja a Korán hogy minden jóból lesz ott. Arra válaszolj hogy elfogadnád ezt a világot minden rossztól mentesen? Lenne ezzel problémád? Az emberek 99,99%-a kapásból aláírja. Te mondjuk lehet nem mert az egód ezt sem engedi.
"A huriknak nincs ilyen feladatuk és nem látom okát miért ne lenne szabad akaratuk."
Például azért, mert akkor nem fogja mindegyik azt választani férjnek, akit Allah kijelölt neki.
EZ a SZABAD akarat lényege.
"Például azért, mert akkor nem fogja mindegyik azt választani férjnek, akit Allah kijelölt neki.
EZ a SZABAD akarat lényege."
Hol írja azt a Korán hogy ki lesznek jelölve előre?
Na, most jön a csúszkálás a tények között.
Idáig azt írtátok, hogy ki lesznek jelölve, és mindenki annyit kap, amennyit megérdemel.
Na, akkor ott nincsen szabad akarat, hanem utasítás van, azt' kész.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!