Muszlimok! Tényleg 72 szűz lány van a Mennyben?
#270: Figyelj, Te tènyleg megkerülöd amit mondok.
Szerintetek nem lesz már házasság a Mennyben. De az Iszlám szerint együtt lehetsz a feleségeddel a szüleiddel a gyermekeiddel. Megmarad a családi kötelék.
Mi ezzel a problémàd ? Ez jobb mint a keresztènység által kínàlt opció.
Muszlim Testvéreim közül főleg az afrikaiak preferàlják a többnejűséget. Ők ezt kifejezetten jócselkedetnek tartják ha elveszel második feleséget. A muszlimok többsège azonban ezt nem preferàlja.
Az evilágon én sem szeretném. Igazából a hívő muszlimok èletènek egy része önmegtagadàsra épül. Tehát böjtölsz, éjszaka imádkozol Allahhoz, idegen Nőkre rá sem nèzel.
Allahnál nagyobb jutalom vár az igazakra, mint amit a Földön a Sátán igèrget nekünk.
Remèlem tudunk intelligensen beszèlgetni, èn èrtem mire gondolsz.
Abdullah, engem nagyon érdekelne, hogy a muszlimok között te milyennek számítasz?
Tehát mennyien gondolkodnak úgy a hitről, mint te, mennyien viszonyulnak úgy a többi valláshoz, mint te, és mennyien mondanak úgy igazat, mint te.
Valamint mennyien olyan képzettek, mint te.
#272:
A 21. századi európai muszlimok között nagyon régimódi gondolkodásúnak ebben a kérdèsben sztem. A többsèg ha egyet is ért velem, kevéssé a hurik miatt akar a Kertbe jutni. Nem is beszélnek erről sokat.
Az egész kérdés marginális téma az Iszlámban manapság, de nem én tettem fel a kérdést, és nekem szívem csücske.
"Nem ismeri azt, hogy a férfi és nő egyenlő társa egymásnak és ketten egészítik ki egymást, ami a Biblia első lapján rajta van. Ez alapján és Jézus tanítása alapján vetik el a keresztények a poligámiát."
Ez így duplán hazugság. A Biblia egyértelműen engedi a többnejűséget és nem is korlátozza. Mind az Ószövetség mind az Újszövetség egyáltalán nem tiltja a többnejűséget, csak az Újszövetségben van korlátozás egyházi személyek esetében. Az iszlámban a többnejűségnek szociális funkciója van amit már sokszor leírtunk.
"Az iszlámban a többnejűségnek szociális funkciója van amit már sokszor leírtunk."
A 72 hurinak is szociális funkciója van?
Ezt kérdezem már kb. 20 oldal óta különböző megfogalmazásokban, csak választ nem kapok.
Abdullah, te kerülöd meg, amit mondok.
Felesleges a kötelékekről beszélned. Ha kicsit is érted a kereszténységet, akkor erre könnyen rájöhetsz. Az iszlám az engedelmességre épül, alávetitek magatokat Isten akaratának. A kereszténység a szeretet vallása. Ez a központi gondolata, amiköré az egész épül. A szeretet társas tevékenység, a legerősebb kötelék. Isten szereti az embereket, az embereknek szeretniük kell Istent és egymást. (A kereszténységben minden Istentől indul. Mivel Ő szeret minket, nekünk is szeretnünk kell egymást, tehát az Ő természetét kell visszatükröznünk a világban.) A szeretet a legfontosabb, ez az út, ez Jézus útja. "A szeretet soha el nem múlik." (I.Kor.13:8) "Szeretteim, szeressük egymást, mert a szeretet Istentől van, és aki szeret, az Istentől született, és ismeri Istent; aki pedig nem szeret, az nem ismerte meg Istent, mert Isten szeretet." (1János 4:7-8)
Amit talán félre értetek az az, hogy a kereszténység nem azt mondja, hogy nem kell engedelmeskedni Isten akaratának, hanem lényegében azt mondja, hogy az engedelmesség önmagában nem elég. Ha nem társul szeretettel, akkor nem a szívedből, nem a lényedből jön.
"ha prófétálni is tudok, ha minden titkot ismerek is, és minden bölcsességnek birtokában vagyok, és ha teljes hitem van is, úgyhogy hegyeket mozdíthatok el, szeretet pedig nincs bennem: semmi vagyok. És ha szétosztom az egész vagyonomat, és testem tűzhalálra szánom, szeretet pedig nincs bennem: semmi hasznom abból." (I.Kor. 13:2-3)
A szeretet pedig szabad, nem lehet kikényszeríteni. Szabad választáson kell, hogy alapuljon. Az engedelmességnek szeretetből kell fakadnia.
És talán itt jegyezném meg lábjegyzetben, hogy, ezért van esélye a pogányoknak is. Ezért van esélye egy muszlimnak is. Mert ha ő őszintén kereste az igazságot, kereste Istent és a tudásának megfelelően vágyott Istenre, Isten válaszol erre az őszinte vágyra és szeretetre, ami megvolt benne, mégha valami miatt akadályoztatva is volt, hogy kiteljesítse az igazság iránti vágyát. Aki szereti a másikat és emiatt mondjuk könyörül a másikon, az megértett valamit Istenből, az a tudta nélkül is Krisztushoz hasonlóan cselekedett.
"Amit talán félre értetek az az, hogy a kereszténység nem azt mondja, hogy nem kell engedelmeskedni Isten akaratának, hanem lényegében azt mondja, hogy az engedelmesség önmagában nem elég. Ha nem társul szeretettel, akkor nem a szívedből, nem a lényedből jön."
Az eddig oké hogy az engedelmesség nem elég is szeretet is kell hozzá, de forditva miért nincsen?
Hogy a szeretett nem elég engedelmesség is kell hozzá?
#275:
"Felesleges a kötelékekről beszélned. Ha kicsit is érted a kereszténységet, akkor erre könnyen rájöhetsz."
Megbocsáss de nem ! Én arról beszéltem, hogy az Iszlám szerint a Kertben is tovább élnek majd a családi kötelékek, viszont nem tudom miről beszélsz. Értem amit írsz a szeretetről, csak nem tudom hogy hogy jön ez ahhoz amit én írtam.
Arról kezdesz el beszélni ami kényelmes Neked ?
"A 72 hurinak is szociális funkciója van?
Ezt kérdezem már kb. 20 oldal óta különböző megfogalmazásokban, csak választ nem kapok."
Én azt gondolom, hogy nem. De itt most külön kell választani az evilági többnejűséget a paradicsombelitől. Én is ezt magyarázom már 20 oldal óta hogy a paradicsomban mások leszünk mint itt ! Sokkal "tökéletesebbek", nem lesznek igazán negatív érzéseink, sem pedig a házastársainknak.
Rászánom az időt hogy tisztázzam, remélem nem feleslegesen.
Először is kicsit leakadhatnál a 72 feleségről, mert mondjuk valószínű hogy egy szűkebb csoport fog ennyi feleséget megérdemelni. Nem én találom ki, ezt gondolom a hadithok alapján.
Másodszor a Földön valóban igaza van Testvéremnek abban, hogy társadalmi szinten a többnejűségnek elsősorban szociális funkciója van.
Ha olvastad amit írtam, ott volt hogy Fekete-Afrikában népszerű manapság is a többnejűség. Minden 3.-4. családban 2 feleség/anyuka van !
Ott még a poligínia tényleg be tudja tölteni szociális funkcióját. Érdemesebb egy tehetős férfi második feleségének lenni, mint nyomorogni egy nincstelen egyetlen feleségeként... Sok Nő így gondolja arrafelé.
Nem kitalálom, beszélgetek Velük fórumokon ! És látom egymással is miről beszélnek. Igen a férfiak egy része imádja a többnejűséget, és a szexuális töltet ebben fontos szerepet játszik DE !!!
Azt kell látnunk, hogy ahol ez a szociális funkció már nem tölt be szerepet, ott a többnejűség erősen visszaszorul. Önmagában a testi vágyak, nem tartják fent, szórványos kivételek maradnak persze.
Remélem nem írok hiába, valami átmegy a mondanivalómból.
"Az eddig oké hogy az engedelmesség nem elég is szeretet is kell hozzá, de forditva miért nincsen?
Hogy a szeretett nem elég engedelmesség is kell hozzá?"
A szeretetből engedelmesség fakad. Következménye. Akiben nincs engedelmesség, abban nincs meg a szeretet.
"Abból tudjuk meg, hogy szeretjük Isten gyermekeit, ha szeretjük Istent, és megtartjuk az ő parancsolatait. Mert az az Isten iránti szeretet, hogy parancsolatait megtartjuk, az ő parancsolatai pedig nem nehezek." (1János 5:2-3)
"Mert akik test szerint élnek, a test dolgaival törődnek, akik pedig Lélek szerint, a Lélek dolgaival. A test törekvése halál, a Lélek törekvése pedig élet és békesség, minthogy a test törekvése ellenségeskedés Istennel, mert az Isten törvényének nem veti alá magát, és nem is tudja magát alávetni. Akik pedig test szerint élnek, nem lehetnek kedvesek Isten előtt. Ti azonban nem test szerint éltek, hanem Lélek szerint, ha Isten Lelke lakik bennetek. De akiben nincs a Krisztus Lelke, az nem az övé." (Róma 8:5-9)
"Senkinek se tartozzatok semmivel, csak azzal, hogy egymást szeressétek; mert aki a másikat szereti, betöltötte a törvényt. Mert azt, hogy ne paráználkodj, ne ölj, ne lopj, ne kívánd, és minden más parancsolatot ez az ige foglalja össze: „Szeresd felebarátodat, mint magadat.” A szeretet nem tesz rosszat a felebarátnak. A szeretet tehát a törvény betöltése. De mindezt valóban tegyétek is," (Róma 13:8-11)
Félreértés azt gondolni, hogy a kereszténységből hiányzik az engedelmesség.
# 278 vagyok.
Hogy egyszerűbben fogalmazzam meg a dolgot. Isten törvénye a szeretet. Aki másokat szeret, az engedelmeskedik Istennek. Az Isten akaratával megegyezően cselekszik. Hogy számotokra érthetőbben fogalmazzak, akkor gyakorolod az iszlámot, ha szeretsz. A szeretet az iszlám.
"Félreértés azt gondolni, hogy a kereszténységből hiányzik az engedelmesség."
Azt elhiszem.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!