Muszlimok! Tényleg 72 szűz lány van a Mennyben?
Speciel számomra nem ezek jelentik a boldogságot. Borivás vagy szex, és a többi, ideig-óráig élvezetesek, de nem lesz tőlük boldog az ember. Igazán boldog lehet valaki aki például alkot valami újat, aki rengeteg gyakorlás után eléri a kitűzött célját, aki az idejét a szeretteivel töltheti, aki valami újat tanul, stb. De hogy valaki ennyire anyagias dolgokra, ennyire hedonista életmódra vágyjon, számomra ez egy átlagembertől is azt jelenti, hogy fogalma sincs, mit jelent a boldogság. Egy vallásostól pedig, őszintén, egyenesen csalódást keltő.
Persze lehet az is, hogy én gondolom túl, mindenesetre én ilyen vagyok. Most ez alapján, ha feltételezzük hogy az iszlámnak igaza van, akkor én mindenképp veszítek. Hisz ugye vagy eleve pokolra jutok, de ha még a mennybe is jutnék, ezek szerint az sem arról szólna, ami engem boldoggá tehetne. Szóval én már csak ezért sem tudok azonosulni ezzel az egésszel.
1500 éve ez volt a boldogság: jól bezabálni, jól lerészegedni hozzá, majd megdugni a 4 asszonyt.
Ezt fokozták fel a paradicsomban 72 szűzlányig.
Amúgy a keresztények is hasonlóan gondolkodnak, csak ők jobb szeretik a drágaköveket és hasonlókat, úgyhogy náluk a dinnye nagyságú szőlőszem után ez jön.
Hogy mennyire nem csupàn a testi örömökről szólhat a jutalom idemàsolom koràbbi hozzászólásom:
"Akik állítólag 72 szüzet kapnak majd, a mártírok, ők a próféták közelében lesznek majd a Mennyben. Hallgathatják, megismerhetik őket.
A mártírok azok akik haláluk után azonnal Allahhoz kerülnek, ők mègis kèrni fogják Urukat hogy visszatérhessenek közènk ès újra feláldozhassák nemes életüket Allahèrt !!
(És itt hàborús hősökre nem terroristákra kell gondolni !!! )
Amiket írok hadithokon alapul, Testvéreim majd eldöntik mit tartanak ebből hitelesnek."
" Igazán boldog lehet valaki aki például alkot valami újat, aki rengeteg gyakorlás után eléri a kitűzött célját, aki az idejét a szeretteivel töltheti, aki valami újat tanul, "
1. A szeretteink is a mennyben lesznek ha jók voltak, ebben az iszlám meg a kereszténység egyetért.
2. Célokat elérni, gyakorolni, erről szól az ÉLET. A menny már a nyugdijas évek.
Vagy szerinted azért gürizzen egész életében az ember hogy a mennyben is gürizzen?
Meg aztán én ugy tudtam, hogy a kereszténység szerint azért kell dolgozni a dolgok eléréséért mert isten ezt dobta ki büntetésnek.
1móz1:17-19.
Mit szeretnél alkotni a mennyben? egy új autót, meg újuló energia forrást? Egy tökéletes antibiotikumot? Ezekre egyikre se lesz szükség.
De amugy meg ki mondta hogy a mennyben nem lehet dolgozni? Ha ennyire akarsz kertészkedhedsz nyugodtan.
De mond már meg hogy SZERINTETEK mit fogtok csinálni a mennyben? Azt értem hogy mit nem szeretnél, is mit szeretnél csinálni.
És ha valamelyik szerettünk isten szerint nem volt elég jó? Például ha én a mennybe jutok, de a feleségem nem? Akkor tessék, nekem például kapásból ugrott a boldogságom, tehát a menny számomra máris csak egy átverés.
Az meg elég szomorú, ha valaki a tanulásból, a gyakorlásból, a céljai eléréséből annyit fog fel, hogy az gürizés...
"ha valaki a tanulásból, a gyakorlásból, a céljai eléréséből annyit fog fel, hogy az gürizés..."
A mennyben már csak az.
Itt a földön felkészülés az élet nagyobb dolgaira.
De mond már meg hogy mi az amit a szerintetek a menyben lesz?
Ha a pihenés nem opció.
Mi előtt még írnád.
Nincsen semmi bajom a munkával meg ilyenekkel, csak azt nem értem hogy minek dolgozzunk a mennyben?
Még valami, MONDD MÁR EL HOGY SZERINTETEK MILYEN, VAGY MILYENNEK KÉNE LENNIE A MENNYNEK!
ha valamelyik szerettünk isten szerint nem volt elég jó? Például ha én a mennybe jutok, de a feleségem nem? "
Azt nem mondom hogy èn a mennybe jutok, de a feleségem keresztény én muszlim vagyok.
Lehet hogy el kell majd engednünk egymást.
Sajnálnàm nagyon. De a Paradicsomban senki sem szomorú, és új tisztaszívű és gyönyörű feleségek vàrnak a muszlimokra.
Egyébként azt vágod hogy a keresztények szerint vége a házasságnak a mennyben ??
"Még valami, MONDD MÁR EL HOGY SZERINTETEK MILYEN, VAGY MILYENNEK KÉNE LENNIE A MENNYNEK!"
Nem tudja meghatározni és fogalma sincs róla. Csak az iszlámba akar belekötni mindenáron. Megpróbálták leírni a keresztény Mennyország verziót de egyből önellentmondásba kerültek, és nem is tudja megmondani hogy szerinte milyen kellene hogy legyen a Menny. Amit tudna mondani az az iszlám szerinti Mennyben van benne, de ugye abba próbál belekötni :)))
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!