Muszlimok! Tényleg 72 szűz lány van a Mennyben?
"Megpróbálták leírni a keresztény Mennyország verziót"
Melyik válaszban? Mint ha olvastam volna valamit angyallá válásról.
"Nem tudja meghatározni és fogalma sincs róla. Csak az iszlámba akar belekötni mindenáron"
Kezdem sejteni...
"Eleve nem hiszek a mennyben, így elvárásom sincs vele kapcsolatban."
Akkor valaki más írta. De a pihenéssel a halál után, azzal mi bajod van?
Olyan nem lesz hogy akár részben is beismerjék hogy az Iszlámban jó dolgok vannak.
Az a törekvésük, hogy mindenáron "bizonyítsák" hogy a kereszténység jobb, érvekkel vagy ész nélkül az már mindegy.
Nagyon kevés objektív érdeklődő ember van itt, értük érdemes csinálni ezt amit itt teszünk. Néha összefutok velük.
"Eleve nem hiszek a mennyben, így elvárásom sincs vele kapcsolatban. Én annyit tudok, és annyit is írtam, hogy amit itt írtatok az általatok hinni vélt mennyről, az számomra borzasztó taszító."
Nem kell hinned benne. Azt írd le hogy szerinted milyen lenne a Mennyország ha létezne egy Teremtő aki jutalmul a teremtményeknek létrehozná.
"Akkor valaki más írta. De a pihenéssel a halál után, azzal mi bajod van?"
A pihenéssel semmi. Az örökkön örökké tartó pihenéssel már annál több. Ezt rengeteg ember nem bírná pszichésen.
"Nem kell hinned benne. Azt írd le hogy szerinted milyen lenne a Mennyország ha létezne egy Teremtő aki jutalmul a teremtményeknek létrehozná."
Szerintem nem létezhet ilyen, már csak azért sem, mert nem létezik semmi, ami minden embert egyformán boldoggá tenne. Szerintem pont ez az egyik legnagyobb bizonyíték az ábrahámita vallások ellen, hogy a túlvilágkoncepciójuk megvalósíthatatlan, és akárhogy csűrjük-csavarjuk, mindenképp önellentmondásokhoz vehet.
"A pihenéssel semmi. Az örökkön örökké tartó pihenéssel már annál több. Ezt rengeteg ember nem bírná pszichésen."
A hurikra meg azt mondtátok hogy rabszolgák akik örökkön örökké csak szolgálnak. Ha dolgozni kell nem jó, a pihenés sem jó. Akkor semmi nem jó? :)
"Szerintem nem létezhet ilyen, már csak azért sem, mert nem létezik semmi, ami minden embert egyformán boldoggá tenne. Szerintem pont ez az egyik legnagyobb bizonyíték az ábrahámita vallások ellen, hogy a túlvilágkoncepciójuk megvalósíthatatlan, és akárhogy csűrjük-csavarjuk, mindenképp önellentmondásokhoz vehet."
És szerinted ha létezik egy Teremtő aki létrehozta az univerzumot, ne tudná egyénenként hogy kit mi tesz boldoggá? Szóval szerinted Isten létre tud hozni egy egész univerzumot de nem tudja téged mit tesz boldoggá és szerinted ez megcáfolja az ábrahámita vallásokat :)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!