Muszlimok! Tényleg 72 szűz lány van a Mennyben?
Nem ezt csak a legendákban mondják.
A koránban nincsen emlités a 72-es számról.
A huri szó tisztát, társat jelent.
Hogy szűz lányok lennének ezek, csak a próféta halála után 200-évvel késöbb lejegyzett szájhagyomány (Legenda) utján fenntartott hadiszokban írja.
Szerintem ennek a legendának az akkori elfojtott vágyak felszinre tőrése szerepelhet az elterjedésében.
Ettől függetlenül sokan vannak akik még most is ezt hiszik.
ez csak egy perverz fantázia.
bibliai mennyben nincs ilyen
Ahhoz, hogy erre választ kapj, egy halott muszlimot kéne megkérdezz.
De a halottak nem beszélnek, még a muszlimok se.
Szóval egyetlen módon derítheted csak ki. Légy igazhitű muszlim, élj úgy, hogy járjon a 72 szűz, halj meg, és magad fogod meglátni igaz-e a dolog.
72 felesèg hadithok alapjàn valószínűbb hogy inkàbb a màrtírok jutalma lesz a Paradicsomban.
A Paradicsomban fokozatok vannak, nem mindenki rèszesül ugyanakkora jutalomban, hanem ki-ki èrdemei szerint.
Minden muszlim szàmíthat azonban legalàbb két tisztaszívű felesègre a Mennyben. In Sha Allah.
#Drakula: Te is muszlim vagy ugye ? Tudnàl nekem forràst adni arra az èrtelmezèsre amit az 1-es vàlaszodban írtál ? Akàr itt akàr privàtban.
Mindig ugyanazok a nők egy örökkévalóságon át?
Ez inkább a pokol.
#8: Ne haragudj Testvèrem de nekem ezek rendkívül erőltetett elmèleteknek tűnnek.
Hasznàljuk inkàbb a Szunnàt arra hogy segítsen nekünk a Koràn èrtelmezèsèben. Bàr szàmomra a Koràn magyar szövegkörnyezetèből is egyèrtelmű hogy a hurik nőnemű felesègek.
Mi okom lenne azt feltètelezni hogy a hadithok nem hitelesek vagy tèvednek ? Nem mondanak ellent a Korànnak sem.
De ha Te màst gondolsz erről èn tiszteletben tartom vèlemènyedet.
"Nem mondanak ellent a Korànnak sem."
is mi van a halálra kövezéssel? Az ellent mond a koránban leírt 100 botütésre.
Valamint ha jól tudom vannak hadiszok amik egymásnak is ellent mondanak (Pl Aisa életkorárol szólok)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!