Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Muszlimok! Tényleg 72 szűz...

Muszlimok! Tényleg 72 szűz lány van a Mennyben?

Figyelt kérdés

2022. júl. 4. 15:53
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 11/283 Drakula ***** válasza:

Nem haragszom a te szemléleted.

De meg jegyezném hogy a magyar forditást nagyban befolyásolja a hadithok.

Maga a huri anyit jelent hogy "Szépszemű" hogy nőe vagy férfi nincsen a koránban csak a hadithokban.

2022. júl. 4. 20:51
 12/283 anonim ***** válasza:
31%

"is mi van a halálra kövezéssel? Az ellent mond a koránban leírt 100 botütésre"

Ez egy másik téma, én eddig azokról a hadithokról írtam amik a hurikról szólnak.

De egyébként 100 botütés a paráznaság általános büntetése, ennek egy minősített esete a házasságtörés ezt büntetné a hadith halálra kövezéssel. Szerintem nem mond ellent a Koránnak, inkább kiegészíti és részletezi a törvényeket.

Ezzel együtt én NEM gondolom, hogy ezt a büntetést napjainkban feltétlenül alkalmazni kéne. De a 4 hiteles szemtanú kitétele miatt ez egyébként is rendkívül ritka büntetés volt.

"Valamint ha jól tudom vannak hadiszok amik egymásnak is ellent mondanak (Pl Aisa életkorárol szólok)"

Tudomásom szerint a hadithok között Aisa életkorára vonatkozóan nincsenek ellentmondások. Összesen 4 ilyen hadith van. >>> Azonban a történeti kutatás valóban cáfolni látszik ezen hadithok hitelességét. Ezek szerint Aisa 14 éves vagy még több lehetett a házasság időpontjában.

2022. júl. 4. 21:01
 13/283 anonim ***** válasza:
82%
Ez a marketing része a vallásnak..
2022. júl. 4. 22:10
 14/283 Drakula ***** válasza:
100%

A halálra kövezésben hitelességében nem nagyon értek egyett viszont szerintem is egy másik téma. Szóval vegyűk ugy hogy fel se hoztam.

Vissza térve a témához:

Aisha életkorárol szólo hadiszok

1. 6 éves volt házasságkor 9 nász éjszakán.

2. 9 éves volt házasságkor 12-13 nász éjszakán

3. Össze adott hadiszok amikből kiszámolták hogy 13, 14, 16, 18, 19 éves lehetett.

szóval vannak etéren ellentmondások.

Vissza térve az EREDETI témára: nekem valahogy inkább emberi mitosznak tünik ez a 72 szüz dolog.

1. Mit kapnak a női mártirok? PL Hubajbia a próféta korábol meg a mostani sziriai katona nők akik a sziriai eretnekekkel vivott csatákban elesnek.

2. Továbbá ez a nők a jutalom dolog eléggé tárgyasitja a nőket.

2022. júl. 4. 22:21
 15/283 anonim ***** válasza:
43%

A huri szó semmiképpen sem jelenthet szűz lányt. A Korán úgy fogalmaz hogy a hívő nők és a hívő férfiak egyik jutalma lesz a huri, tehát leginkább társat jelent. Szóval semmiféle 72 szűz lány nincs a Koránban.

A halálra kövezés teljesen ellentétes a Koránnal. Az erre vonatkozó vers egyértelműen leírja hogy 100 botütés a büntetése a paráznaságnak és nem tesz különbséget aközött hogy házas az illető vagy nem.

2022. júl. 4. 22:45
 16/283 anonim ***** válasza:

"Minden muszlim szàmíthat azonban legalàbb két tisztaszívű felesègre a Mennyben. In Sha Allah."

Ezt nem tudtam.

És ez csak a férfiakra igaz vagy minden muszlim nő is számíthat két tisztaszívű férjre a Mennyben?

2022. júl. 4. 22:51
 17/283 anonim ***** válasza:
24%

"Vissza térve a témához:

Aisha életkorárol szólo hadiszok

1. 6 éves volt házasságkor 9 nász éjszakán.

2. 9 éves volt házasságkor 12-13 nász éjszakán

3. Össze adott hadiszok amikből kiszámolták hogy 13, 14, 16, 18, 19 éves lehetett.

szóval vannak etéren ellentmondások."

Ez sem a témànk volt.

De igazàból kijelentèseket teszel amik a levegőben lógnak, melyek azok a hadithok amelyekről beszèlsz ?

Kèrlek idèzd nekem !

Egyszer màr kutattam a tèmàt ès akkor 4 hadíszt talàltam mind a 4 ugyanazt állította.

"Vissza térve az EREDETI témára: nekem valahogy inkább emberi mitosznak tünik ez a 72 szüz dolog."

Elhiszem hogy esetleg nem tetszik de ezt a verziót is írjàk a hadithok.

"Továbbá ez a nők a jutalom dolog eléggé tárgyasitja a nőket."

Ennyi erővel a hàzasság tàrgyíasítja őket...nem értek egyet.

De most igazából annyi az ellenvetésed hogy nem szimpatikus amit a Szunna ír.

2022. júl. 5. 05:37
 18/283 anonim ***** válasza:

"Ennyi erővel a hàzasság tàrgyíasítja őket...nem értek egyet."

A házzasság miért tárgyasítaná őket?

Ja, mondjuk a muszlim házasság, ahol 4 feleség is lehet egyszerre, tényleg elég gáz.

Normál esetben a feleség egyenrangú társ, 1-1 viszony van, de ahol 4 is van, ott nem egyenrangú társa a férjnek. Szóval gondolom te is erre a problémára gondoltál, amikor azt mondod, tárgyiasítja a házasság is őket.

Drakula lehet muszlim én viszont nem vagyok. Szóval kivülről nézve, ez az egész rendszer elég igazságtalan és férfiközpontúnak tűnik. Gondolom Drakulának is ez tűnik fel, ezért mondja hogy mese az egész, amit férfiak találtak ki saját maguknak. A 72 nő a mennyben, pont úgy hangzik, mint valami kéjenc vágyálma. Ráadásul nevetséges, hogy ami titva van a földön, az meg van engedve a mennyben. Allah lekorlátozza a feleségek számát a földön, de a mennyben majd lesz közel 100 is. Nincs rabszolgaság, de a mennyben kvázi rabszolga lények tevékenykednek majd a hívők körül, akik nem tehetnek majd mást, mint uraikat szolgálni.

2022. júl. 5. 10:41
 19/283 anonim ***** válasza:

"És ez csak a férfiakra igaz vagy minden muszlim nő is számíthat két tisztaszívű férjre a Mennyben?"

Erre a kérdésre meg választ se kaptam. Szóval felteszem nem.

Már Abdullah megfogalamazás is mutatja, mennyire férfiközpontú az egész vallás. A "muszlim" általánosságban Abdullah megfogalmazásban az férfi. Látszik, hogy az ő gondolkodását is áthatja ez az egész.

Semmi semmi egyenlőség és igazságosság nincs abban, hogy a nők nem ugyanazat a jutalmat kapják, mint a férfiak, de ez még csak meg sem fordul a muszlim férfiak fejében.

2022. júl. 5. 10:48
 20/283 anonim ***** válasza:
És mit tud egy szűz lány, amit egy másik nő nem? Lyuk van mindegyiken...
2022. júl. 5. 11:00
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!