Muszlimok! Tényleg 72 szűz lány van a Mennyben?
"Nincs beleírva.
Van másik idézet?"
Mi az hogy nincs leírva? Nem értesz magyarul? Hívőkről beszél tehát nem tesz különbséget nemek szerint a jutalomra vonatkozóan. Persze van sok más vers is.
33/35 A muszlim férfiaknak és a muszlim nőknek, a hívő férfiaknak és a hívő nőknek, az engedelmes férfiaknak és az engedelmes nőknek, az igazmondó férfiaknak és az igazmondó nőknek, az állhatatos férfiaknak és az állhatatos nőknek, a meghittséget érző férfiaknak és a meghittséget érző nőknek, az adakozó férfiaknak és az adakozó nőknek, a böjtölő férfiaknak és a böjtölő nőknek, a szemérmükkel önmegtartóztató férfiaknak és az önmegtartóztató nőknek, és az Allahról gyakorta megemlékező férfiaknak és gyakorta megemlékező nőknek, mindezeknek Allah megbocsátást és óriási fizetséget készített elő.
Teljesen egyértelmű hogy egyenlőként kezeli a nőket és a férfiakat és ugyanazt kapják jutalmul.
Allah küldötte (Allah dicsérje és üdvözítse) azt mondta:
"Aki visszafogja a haragját amikor megteheti, azt Allah a teremtés előtt hívja majd a Feltámadás Napján és megadja neki feleségül azt a hurit amelyiket szeretné."
ibn Majah 4186
Amúgy most nézegettem, hogy mit írtak erről mások és azt látom, hogy az, hogy a hurik szexuális vágyak kielégítői, voltaképpen nagyon is az iszlámban gyökerezik. A linkben fel van sorolva egy csomó hádisz, ami arról szól, hogy Mohamed azt mondta 100x-os szexuális erőt kapnak majd a férfiak a Paradicsomban. Meg későbbi iszlám tudósok is így értették.
Amúgy szerintem az a baj, hogy a hádíszok voltaképpen megbízhatatlanok. "Al-Bukhari ezt írta". És? Mást is írt Al-Bukhari, amit meg nem fogadtok el.
Egyébként a legtöbben ellene vannak annak, hogy a hurik férfiak is lehetnek, szóval a másik válaszoló eléggé sajátos dolgokat állít.
A kedvencem ebben a linkben, amikor megmagyarázzák, hogy igazából a nő hibája, hogy azt hiszi, majd féltékenykedni fog a Kertben, pedig hát a Kert az örömök forrása. És egyébként is a férfinak száz férfi ereje lesz a közösüléshez, szóval a feleség nem fog hátrányt szenvedni és a felség érzései nem lesznek olyanok, mint ebben a világban, szóval nem fogja bánni a dolgot. XD
Elnézést, mert tudom, hogy nektek ez a hitetek, de ez azért elég nevetségesen hangzik és itt is hiteles hádíszokra hivatkoznak.
173-mas
Én is ezt mondom, hogy nem kéne legendákhoz ragaszkodni ha nem akarunk hülyén kinézni.
#173:
Ennyi erővel az is nevetséges, hogy most itt vagyunk van 2 kezünk és lábunk.
" a feleség nem fog hátrányt szenvedni és a felség érzései nem lesznek olyanok, mint ebben a világban, szóval nem fogja bánni a dolgot"
Komolyan nem tűnik fel hogy napok óta erről beszélek itt ?? Szövegértési problémája van mindenkinek ?
Számtalanszor elmondtam hogy a Paradicsomban MINDENKI BOLDOG LESZ.
És még valami ez az én hitem a többieknek itt más a hite.
"Elnézést, mert tudom, hogy nektek ez a hitetek, de ez azért elég nevetségesen hangzik "
Semmi baj, az egész kérdés célja is a csúfolódás volt kezdettől fogva. Már megszoktam.
Drakula: Talán a keresztényeknek kéne megfelelnünk ? Kit is érdekel a véleményük ?
Akármit is hiszel mindent támadni és gúnyolni fognak ami nem keresztény.
"Egyébként a legtöbben ellene vannak annak, hogy a hurik férfiak is lehetnek, szóval a másik válaszoló eléggé sajátos dolgokat állít."
Én nem sajátos dolgokat állítok hanem azt amit a Korán ír.
"Elnézést, mert tudom, hogy nektek ez a hitetek, de ez azért elég nevetségesen hangzik és itt is hiteles hádíszokra hivatkoznak."
Ki szerint hiteles?
"Semmi baj, az egész kérdés célja is a csúfolódás volt kezdettől fogva. Már megszoktam."
Csak a szokásos amit keresztények művelnek. Megint nem azt nézik mit ír a Korán hanem egy két hadiszra hivatkoznak.
Ó Allah
Kérlek könyörülj rajtam, vezess engem az egyenes úton, Magasztos Uram kérlek ha érdemesnek tartasz majd jutalmazz engem gyönyörű feleségekkel a Paradicsomban.
Te vagy az aki a legjobban ismer engem, és Te vagy az aki sohasem szegi meg az ígéretét.
"Én is ezt mondom, hogy nem kéne legendákhoz ragaszkodni ha nem akarunk hülyén kinézni."
Én inkább úgy fogalmaznék hogy nem kellene a Koránnal ellentétes hadiszokhoz ragaszkodni. Sőt, ezeket ki kellene dobni az iszlám vallásból. Mohamed próféta semmiképen sem mondhatot olyat ami ellentétes a Koránnal. Itt a hangsúly a Koránnal ellentétesen van és semmiképpen sem általánosságban a hadiszokra értem.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!