Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Muszlimok! Tényleg 72 szűz...

Muszlimok! Tényleg 72 szűz lány van a Mennyben?

Figyelt kérdés

2022. júl. 4. 15:53
❮❮ ... 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 ... ❯❯
 131/283 Drakula ***** válasza:

125-ös Vannak muszlimok akik azt hiszik hogy az isis- az amerikaiak irányitása alatt ál.

Nem tudom honnan veszik, de a lapos földesek, meg a gyík emberek, után nem lepödöm meg, manapság semmin.

2022. júl. 6. 16:54
 132/283 anonim ***** válasza:
50%

Próbàljàtok màr èszrevenni hogy 3 muszlim vàlaszoló van. Ne mossàtok össze amit mondunk.

Èppen harmadjâra mondom hogy nem mondtam hogy az angyalok maguk vâlasztottàk volna a sorsukat.

2022. júl. 6. 16:58
 133/283 Drakula ***** válasza:

Te jó ég 131 válasz!

Azt hiszem túl hevült a vallási vita!

KÉRDEZŐ!

A kérdésedre válaszolva:

A hagyomány szerint azok a muszlimok kapnak 72- szüz lányt akik csatában esnekel.

Egyébként meg az eredeti Koránban nincsen olyan hogy a hurik, nők vagy hogy "gömbölydedek". Ezek csak a hadisz alapu forditásokban vannak.

2022. júl. 6. 16:58
 134/283 anonim ***** válasza:

Az hogy a hurik nem felesègek lesznek, hanem nem tudom miben lesznek "tàrsak" ? A sakkban ? :)

Az minden csak nem az egyetemes tanítàs.

2022. júl. 6. 17:00
 135/283 Drakula ***** válasza:
Szellemi társ. Nem csak a dugáshoz kellenek társak, de az elmélkeésekről, stb.
2022. júl. 6. 17:03
 136/283 anonim ***** válasza:

Nem a hurik nem nők hanem fèrfiak lesznek ês sakkozni fognak velünk :D

Mèg akàr ezt is gondolhatnà valaki ha nem hasznàlja Isten küldöttènek ( Allah dicsèrje ès üdvözítse) hagyományait.

2022. júl. 6. 17:06
 137/283 anonim ***** válasza:
A felesègek szellemi tàrsak elsősorban !
2022. júl. 6. 17:07
 138/283 anonim ***** válasza:
50%

"Testvèreim valamifèle reform irànyzatot mutatnak be a kèrdèsben."

Ja, értem. Szóval a saját kútfejéből magyaráz vagy valami marginális tanítást szajkóz, amit kb. senki nem vall. Ezt "a születésük előtt választhattak, hogy minke akarnak születni" dolgot, azt hittem csak én nem tudtam. De ezek szerint nem valami egyetemes tanításról van szó, amit minden muszlim hisz, csak a tudatlan kívülállók nem tudnak róla.

"Szerintem puszta szeretetből teremti őket hogy lehetòsèget adjon nekik a boldogsàgra."

Hát ennek nem sok értelme van szerintem. Gondolkodtam ezen a huri problémán is és épp az jutott eszembe, hogy ebben ráadásul még szeretet sincs. Nem, hogy nem kapcsolat az, hogy valaki nem tud neked ellent mondani, de ráadásul lehetetlenné is teszi a valósi szeretet kialakulását. Ez egy látszat. Olyan, mintha a másik mondjuk varázslat alatt állna vagy belenne drogozva.

Ráadásul az is eszembe jutott, hogy így voltaképpen se az angyalok, se a hurik nem gyakorolják az iszlámot. Hiszen nem tudják magukat alávetni Allah akaratának, mivel nincs lehetőségük erre. Konkrétan az iszlámot csak az emberek meg a dzsinek gyakorolhatják. Istent se szerethetik őszintén, hiszen nincs szabad akaratuk. A boldogság nem a legfelsőbb érzelem, ami mindent igazol. Boldogság és eufórikus érzés akár drog hatására is előállhat. Az hogy, az illető épp boldog, nem igazol mindent. Most csúnyán fogalmazva, ha pl. valakit bedrogoznak és közben megerőszakolják, az rendben van, mert a drog hatására élvezte az aktust és nem is tiltakozott, hanem tetszett is neki, mert nem volt beszámítható állapotban? Nem, nincs rendben, mert az akarata ellenére történtek vele ezek a dolgok és nem volt választása. Szabad, döntésképes állapotban lehet a bottal se piszkálta volna azt az embert vagy egyenesen utálná.

A te verziódban Isten szereti a hurikat és az angyalokat, de a hurik és az angyalok valójában nem szeretik őt, mert képtelenek rá. A kapcsolat egyoldalú. Ahogy te szerethetsz egy robotot, meg a kedvenc játékodat, de az nem fog viszont szeretni.

És ez egy komoly probléma szerintem az iszlámban.

És mondom, nekem az is furcsa, hogy konkrétan olyan jutalmakat vártok a mennyben, ami tilos a földön. Alkohol, több feleség a megengedettnél, szolgák.

"Èn nem mondom hogy a nők nem kapnak majd fèrfitàrsakat, csak azt mondom hogy erről nincs informàciónk."

Nincs információ. De ezek szerint meg sincs ígérve. Ráadásul, ha tegyük fel, úgy is van, hogy lehet több férjük, akkor megint egy olyan dolog kerül a listára, ami nem megengedett a földön. Ami elég furcsa, tekintve, miért az lenne a tökéletesség, hogy azt csinálhatod, ami eddig tilos volt?

Ez kicsit olyan, mintha azért engedelmeskednél, meg élnél önmegtartóztatásban, hogy a végén örökké ne kelljen ezt csinálnod. Oké, hogy számotokra ez rendben van, mert ez Allah akarata és ti ezen nem akartok gondolkodni. De Allahnak mégis miért lenne ez az akarata? Mi értelme lenne ennek? Ez elég következetlen.

2022. júl. 6. 17:12
 139/283 Drakula ***** válasza:

Nem mondtam hogy férfiak, sem azt hogy sakkoznak.

Is mégis honnan veszed hogy azok a hagyományok isten küldöttének a hagyományai? 200 évvel késöbb vetették papirra őket. A kritérium a hitelességükröl annyibol ált hogy az egyik lánc szemet szavahihetőnek gondoltáke az akkori emberek.

A hiteles hadiszok közt is van olyan ami ellent mond egy másik hadisznak.

Van olyan hadisz miszerint a próféta jeruzsálemben halt meg. Azon a sziklán amin ábrahám áldozta volna fiát.

2022. júl. 6. 17:13
 140/283 Drakula ***** válasza:

"De Allahnak mégis miért lenne ez az akarata? Mi értelme lenne ennek? "

Allah azért akarja hogy itt ne igyunk alkoholt mert, itt részeggé tesz és baleseteket okozhat, amikkel magunknak vagy másoknak árthatunk.

A mennyben ahol minenki halhatatlan, is az agyunk nem tud "elbodulni" ez lehetetlen lenne.

2022. júl. 6. 17:18
❮❮ ... 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 ... ❯❯

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!