Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Muszlimok! Tényleg 72 szűz...

Muszlimok! Tényleg 72 szűz lány van a Mennyben?

Figyelt kérdés

2022. júl. 4. 15:53
❮❮ ... 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 ... ❯❯
 121/283 anonim ***** válasza:
0%
Az egèsz Iszlàm lènyege hogy ALÁVETJÜK MAGUNKAT ALLAH AKARATÀNAK. Ez lètezèsünk èrtelme is.
2022. júl. 6. 15:13
 122/283 anonim ***** válasza:
54%

"Akkor mégiscsak materialista világ lesz az is ha városról beszélnek meg emberekről. Egyébként mi a problémád a materialista világgal? Ha a jelenlegi világból kivesszük a rossz dolgokat akkor nem lenne okod szerintem panaszra."

Ezek szimbólumok. A mennyei Jeruzsálem, az élet fája stb. Szimbólumok. Amit tudunk a mennyről annyi, hogy "Amit szem nem látott, fül nem hallott, és ember szíve meg sem sejtett, azt készítette el az Isten az őt szeretőknek.". Nem a materalizmus a lényeg.

Lehet hogy nem tudom jól átadni, amit gondolok, de amit ti vártok, az "túl földi", hogy úgy mondja, "túl emberi". Drakula is kicsit ezt sejtette meg és érezte meg szerintem. Ahogy mondja, a 72 huri is elég legendásan hangzik. Számomra ez túl középkori férfi fantázia. Tudom, hogy neki csak ezzel a részével van gondja, de nekem kb. az egésszel. Szerintem ez az egész iszlám reménységről elmondható. Bár lehet, hogy nektek nem tűnik fel a tipikus emberi gondolkodás. És egyébként mint jeleztem többszőr is igazságtalan is a nőkkel szemben, mert nem ugyanazt kapják, mint a férfiak. Még az örökkévalóságban is különbségek vannak.

2022. júl. 6. 15:17
 123/283 anonim ***** válasza:
27%

"Az angyalok is boldogok, mert nem tehetnek mást, mi is boldogok vagyunk, mert nekünk meg jó."

Allah a Gondviselő a Könyörületes.

Az Iszlàm lènyege az hogy ALÁVETED MAGAD Magasztos Allak akaratànak. Ebből most valamit megsejtettèl.

Sajnos nagyon negatívan, pejoratívan, ès ellensègesen adod elő, ès èrtelmezed.

2022. júl. 6. 15:27
 124/283 anonim ***** válasza:
70%

"Muszlimok vagyunk. Tagadjuk Úr Jèzus Krisztus kereszthalàlàt ès feltàmadàsàt. Tagadjuk a megvàltàst. A keresztènyek többsège szerint úgy a pokolra kerülünk mint a huzat :D"

Jaj, Abdullah, ne kezd el magyarázni a kereszténységet, mert nem ismered. A legtöbb keresztény felekezet enged utat a pogányoknak is és van esélyük az üdvösségre. Szándék, lelkiismeret és tudás alapján. Mennyire volt tisztábban az illető a dolgokkal, milyen életet élt, volt-e lehetősége stb. Isten ítél, nem mi és Isten alapvetően könyörületes és megakar kegyelmezni és azt szeretné, ha mindenki üdvözülne, (de ennek ellenére Ő azt akarta, hogy szabad akaratunk legyen). A kereszténységben a pogányok kérdése, koránt sem annyira fekete-fehér dolog, mint az iszlámban. Több protestáns felekezet, ortodoxok, katolikusok stb., közel sem annyira kirekesztőek, mint az iszlám. Tudom, mert sokat foglalkoztatott a dolog.

2022. júl. 6. 15:32
 125/283 anonim ***** válasza:

"Nem mondtam hogy meg kérdezték öket erről, ezt abdullah meg atöbbiek szajkozzák 117-es."

Akkor nem értem. És ezt ő honnan veszi, ha ez nem egyetemes tanítás?

2022. júl. 6. 15:34
 126/283 anonim ***** válasza:
60%

"Allah a Gondviselő a Könyörületes.

Az Iszlàm lènyege az hogy ALÁVETED MAGAD Magasztos Allak akaratànak. Ebből most valamit megsejtettèl.

Sajnos nagyon negatívan, pejoratívan, ès ellensègesen adod elő, ès èrtelmezed."

Én csak próbálom összerakni a dolgot. Nekem nem tűnik igazságosnak ez az egész. Ráadásul azt látom, ha nem fogalmazok kicsit merészebben, nem is válaszolsz és rám se hederítesz. A nőkkel kapcsolatosan pl. folyamatosan nem válaszolsz, pedig a legelső kérdésem erre irányult. És igazából a te egyik válaszod keltette fel a figyelmemet, de végig következetesen kerülted a témát. Hol itt az igazságosság? Miért igazságos az, hogy a férfi kap két feleséget, a muszlim nő meg nem? Miért van a férfiaknak és a nőknek két reménysége?

Az Allahal kapcsolatos kérdésemre se válaszoltál. Allahnak nincs szüksége semmire, akkor miért lenne szüksége olyan lényekre, akik nem tudnak neki ellentmondani?

És mint mondtam, te nem szánod azokat, akik konkrétan ellent sem tudnak neked majd állni, mondjuk a mennyben, mert Allah erre teremtette őket? Ennek is mi értelem? Az nem kapcsolat, hogy az egyik fél nem tud nemet mondani semmire, mert korlátozva van. Ők a menny biodíszletei. 72 húsos fagyi. Organikus robotok, akik arra vannak programozva, hogy örömszerzők legyenek.

2022. júl. 6. 15:47
 127/283 anonim ***** válasza:
59%

"Az egèsz Iszlàm lènyege hogy ALÁVETJÜK MAGUNKAT ALLAH AKARATÀNAK. Ez lètezèsünk èrtelme is"

De önszántadból, nem azért mert nincs más választásod. Ha nem választhatsz, akkor nem veted alá magad, hanem alá vagy vetve.

2022. júl. 6. 15:55
 128/283 anonim ***** válasza:
41%

"Akkor nem értem. És ezt ő honnan veszi, ha ez nem egyetemes tanítás?"

Èn nem mondtam ilyet. Írtam màr koràbban is.

Egyetemes tanítàs ?? Èn azt gondolom hogy az ortodox Iszlàm felfogàst most èn kèpviselem ebben a kèrdèsben legalàbbis. Elfogadom a hurikra vobatkozó hadithok hitelességèt. Testvèreim valamifèle reform irànyzatot mutatnak be a kèrdèsben.

"

Allahnak nincs szüksége semmire, akkor miért lenne szüksége olyan lényekre, akik nem tudnak neki ellentmondani?"

Szerintem puszta szeretetből teremti őket hogy lehetòsèget adjon nekik a boldogsàgra.

"Miért igazságos az, hogy a férfi kap két feleséget, a muszlim nő meg nem? Miért van a férfiaknak és a nőknek két reménysége?"

Èn nem mondom hogy a nők nem kapnak majd fèrfitàrsakat, csak azt mondom hogy erről nincs informàciónk.

Ezt az elmúlt èvek alatt màr többször kifejtettem itt a gyakorin.

2022. júl. 6. 16:33
 129/283 anonim ***** válasza:
50%

"Jaj, Abdullah, ne kezd el magyarázni a kereszténységet, mert nem ismered. A legtöbb keresztény felekezet enged utat a pogányoknak is és van esélyük az üdvösségre."

Jaj, keresztèny, tènyleg nem ismerem a keresztènysèget, de màr elèg règóta itt fórumozok ès màr eleget hallottam a hittàrsaidtól hogy a pokolra kerülünk.

2022. júl. 6. 16:46
 130/283 Drakula ***** válasza:

"Ez úgy hangzik, mint amikor egy király vagy önkényúr direkt tudatlanságban tartja a népét és azok szerencsétlenek ezzel tisztában sincsenek,"

1. Az angyaloknak van tudata, tudják mi a rossz mi a jó, csak nincsen olyan választásuk hogy rosszat tesznek. ami szerintem elég bölcs döntés olyan lényeknél amik képesek városok elpusztitására.

2. Mint kereszténynek, mi bajod egy olyan istennel ami tudatlannak teremt?

Tudtommal a bibliában Ádám és Éva, a sátán közbe avatkozása nélkül nem csak azt nem tudnák hogy mi a rossz meg a jó, hanem azt se hogy nincsen rajtuk ruha.

2022. júl. 6. 16:50
❮❮ ... 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 ... ❯❯

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!