Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Muszlimok! Tényleg 72 szűz...

Muszlimok! Tényleg 72 szűz lány van a Mennyben?

Figyelt kérdés

2022. júl. 4. 15:53
❮❮ ... 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 ... ❯❯
 141/283 anonim ***** válasza:
68%

"Ja, értem. Szóval a saját kútfejéből magyaráz vagy valami marginális tanítást szajkóz, amit kb. senki nem vall"

Figyelj ez az egèsz dolog hogy a hurik nem felesègeink lesznek hanem valamifèle "lelki tàrsak" egy újkeletű marginàlis tanítàs.

Èvszàzadokig mindenki màskènt gondolta ès hitte.

2022. júl. 6. 17:22
 142/283 Drakula ***** válasza:
Mert ezt irta néhány hagyomány.
2022. júl. 6. 17:24
 143/283 anonim ***** válasza:

"hiteles hadiszok közt is van olyan ami ellent mond egy másik hadisznak."

De a hurikról szóló hadithoknàl nincs ellentmondàs abban hogy nőkről van szó, akik felesègeink lesznek. Több különböző gyűjtemènyben is szerepelnek, különböző forràsokból.

2022. júl. 6. 17:43
 144/283 anonim ***** válasza:

1." Az angyaloknak van tudata, tudják mi a rossz mi a jó, csak nincsen olyan választásuk hogy rosszat tesznek. ami szerintem elég bölcs döntés olyan lényeknél amik képesek városok elpusztitására."

Erre az emberek is képesek.

"2. Mint kereszténynek, mi bajod egy olyan istennel ami tudatlannak teremt.

Tudtommal a bibliában Ádám és Éva, a sátán közbe avatkozása nélkül nem csak azt nem tudnák hogy mi a rossz meg a jó, hanem azt se hogy nincsen rajtuk ruha."

Az a történet nem a tudatlanságról szól. A jó és rossz tudásának a fája, nem a tudás fája. Erkölcsi értelemben még nem ismerték a rosszat és nem maguk döntötték el, hogy mi a jó és a rossz. Az a történet szimbolikusan meséli el, hogy az emberiség fellázadt és maga akarta eldönteni, hogy mi a jó és a rossz. A mezítelenség arra utal, hogy eredetileg nem volt leplezni valójuk. De a bűnbeesés után a dolgok megváltoztak. Félni kezdtek és el is rejtőztek, rájöttek, hogy védtelenek Istennel és környezetükkel szemben is. A rossz választása, elzárta őket az örök élettől. Az Élet fája addig állt a rendelkezésükre, amíg nem tették azt, amit tilos. Mert ami tilos, az halált okoz. Utána az emberek a bűnük következményét szenvedték el. A fáról való szakítás, valószínűleg csak egy szimbolikus kép, ami arra utal, hogy bűnt követtek el és maguk akarták eldönteni, hogy mi a jó és mi nem, vagyis gyakorlatilag istenekké akartak válni. A kígyó azt mondja nekik: "Olyanok lesztek, mint az Isten." Vagyis úgy gondolták nekik nincs szükségük Istenre, hanem a saját maguk istenei lesznek. És Isten szavát, jellemét és igazát is kérdőre vonták. Ezzel pedig elszakadtak Istentől. A Biblia hártalévő része voltaképpen arról szól, hogy Isten miként nyújtja ki a kezét újra és újra a tőle eltávolodott és elfordult emberek felé és hívja vissza őket magához, hogy akik hisznek neki és vele akarnak lenni, azokat visszaengedhesse az Élet fájához.

De, amit írtok az nekem azért probléma, mert a szabad akarat szükséges. Ha nincs szabad akarat, nincs őszinte engedelmesség és szeretet se.

2022. júl. 6. 17:52
 145/283 anonim ***** válasza:
27%

"Az égvilágon semmivel nem cáfoltad. Férfiközpontú az egész vallásod. Az iszlám menny meg maga a hedonizmus, ezért primitív és még logikátlan is az egész. A hurik is egy értelmetlenség. Minek neked vagy akárkinek 72 nő a mennyben?"

Ezen a ponton már tény meg kell hogy kérdőjelezzem az intelligenciádat. Már sokadjára írom hogy a Korán nem tesz különbséget nemek alapján a jutalomra vonatkozóan. A huri nem fordítható nőként mert a hívő nők is kapnak és 72 sem lehet mert mindenki a saját evilági tettei alapján kapja a jutalmat tehát nem egységes lesz.

"Minek teremt Allah rabszolgákat? És ezt teljesen őszintén kérdezem, de rá se hederítesz azokra, amit írok. Fogadjuk, most is csak a "primitív" szóra kaptad fel a fejed."

Már ezt is többször kérdeztem. Ki beszél itt rabszolgákról? Akár társnak akár házastársnak vesszük, egyik sem rabszolga. Ez megint a te hazugságod.

"Mert az a kérdés, hogy pl. a muszlim nők kapnak-e két férjet, nem üti meg az ingerküszöbödet, mert nem is érdekel. Téged csupán az érdekel, hogy neked tetszene 72 feleség. Ez az egész iszlám mennyország a férfiaknak van kitalálva."

Ezt már rég megválaszoltam. A Korán egyrészt nem ír olyat hogy minden férfi kap két feleséget másrészt meg nem tesz különbséget nemek alapján a jutalmat illetően.

"A bórfolyók meg benne vannak a Koránban, amit úgy magyaráztatok már ti is, hogy azok nem részegítenek, azért fogják egyfolytában vedelni a mennyben"

Ez érdekes mert ti keresztények egyfolytában vedeltek itt a földön ami ön és közveszélyes de sajnálnád ha a muszlimok innának a mennyországban ahol már semmilyen veszélyt nem jelentene :) Egyébként nem derül ki pontosan milyen lesz ez a folyó és az sem hogy alkoholról van szó.

"A 72 huri is a Koránon kívüli infó, mégis itt véded az egész elképzelés, mert azok megbízható hádiszok szerinted. Bár a Koránban is szó van a nagy szemű, gömbölyded társakról."

Akkor sokadszorra. A Korán ír a hurikról de azt nem írja hogy 72 sem azt hogy csak férfiak kapnak.

2022. júl. 6. 18:44
 146/283 anonim ***** válasza:

"Már ezt is többször kérdeztem. Ki beszél itt rabszolgákról? "

Te, csak nem mered kimondani. Pl a 97. kommentben. Azt irtad, Allahnak szüksége volt olyan teremtményekre is, akik mindig mindenben hallgatnak rá. Ezt hívják önálló döntési jogkörrel nem rendelkező rabszolgának.

Persze azon túl, hogy nettó marhaság amit állítasz, és alapjaiban hazudtolja meg Allah mindenhatóságát. Hisz ha az lenne, nem lehetne szüksége ilyen biorobot szolga lényekre.

2022. júl. 6. 18:50
 147/283 anonim ***** válasza:
30%

"Nem, nem lettünk. Mivel mindenkinek szabad akarata van, így nem kell kérdezgetni, hogy rabszolgának vagy nem rabszolgának akar-e születni. Amúgy, amit írsz, az már szinte reinkarnáció. Ráadásul azt állítod ezzel, hogy Istennek szüksége van rabszolgákra. Tehát eleve korlátozod Isten hatalmát, mintha neki szüksége lenne bármire is. Istennek nincs szüksége semmire. Saját magadnak mondasz ellent, amikor a mindenhatóságára hivatkozol, de közben azt mondod, szüksége van olyan lényekre, akik feltétel nélkül szolgálják."

Hogy mi bajod van? :) Milyen rabszolgákról beszélsz és milyen korlátozásról? :) Az iszlám szerint először a lelkek lettek megteremtve és ekkor lettmetgkérdezve hogy akarsz-e ember lenni. Mi ezzel a problémád? Nincs ebben semmiféle reinkarnáció. Ha jól értem a keresztény vallásban nem volt választási lehetőséged. Ez elég nagy probléma mert akkor simán mondhatja bármelyik ember hogy ő nem is akart emberként élni hanem mondjuk angyalként és így nem is számonkérhető. Meg alapból igazságtalan hogy nincs beleszólásod. Ha az anygyalokra gondolsz, nekik is van szabad akaratuk de korlátozott. Ha van 10 választási lehetőség amiből 9 jó 1 rosz az angyal nem választhatja azt az 1 rosszat csak a 9 jóból választhat.

"Őszintén szólva, nem tetszik az iszlám és az ilyenek miatt nem. Annyira önző. Hiányzik belőle az együttérzés. Ez tipikusan az, amikor nem tudjuk beleképzelni a másik helyzetébe magunkat, így mindenre rámondjuk, hogy ez így szép és tökéletes, mert végülis nekünk jó dolgunk van. Az angyalok is boldogok, mert nem tehetnek mást, mi is boldogok vagyunk, mert nekünk meg jó."

Tulajdonképpen mi is a problémád? Mert úgy látom ész nélkül kötekedsz. Ha Allah megkérdezi hogy akarsz-e emberként élni akkor ott miért hiányzik az együttérzés? :))) Hogy a keresztény verzió ahol ha tetszik ha nem, emberként kell élned? :) Ez valami keresztény logika lehet amit mások nem érthetnek igaz? :))) Vargyük az angyalokat. Keresztény verzó szerint simán lehet az hogy Isten azt mondja az adott angyalnak hogy menj és mond ezt és ezt az embereknek, prófétáknak az pedig megy és szabad akaratából teljesen mást mond. Na akkor indokolt hogy az angyaloknak korlátozott a szabad akaratuk?

2022. júl. 6. 18:57
 148/283 anonim ***** válasza:
59%

"Allah azért akarja hogy itt ne igyunk alkoholt mert, itt részeggé tesz és baleseteket okozhat, amikkel magunknak vagy másoknak árthatunk.

A mennyben ahol minenki halhatatlan, is az agyunk nem tud "elbodulni" ez lehetetlen lenne."

Igen, tudom, hogy az alkoholmentes bor lesz. Már írtam. De akkor is furcsa. Ennyi erővel elve lehetne alkoholmentes és akkor ihatnának bort jelenleg is. Ráadásul mekkora vágyuk lehet jelenleg a borra a muszlimoknak, akik soha nem isznak bort? Csak mert ha azt sem tudjátok milyen íze van, akkor nem értem egyáltalán mi a jó és csábító nekik abban, hogy a mennyben majd literszám ihatják. Szóval kicsit furcsa, hogy egyfelől a bor a mumus, amit meg sem lehet kóstolni, (a kollégám nem mer még egy bonbont sem megenni, mert jaj, alkohol van benne... Pedig elképzelni sem tudom mennyit kéne belőle enni, hogy részeg legyen valaki tőle, valószínűleg a cukortól előbb lenne rosszul.) másfelől meg az a nagy reménység, hogy amit soha életedben nem is kóstoltál, azt az örökkévalóságig ihatod.

Ráadásul a bor csak egy dolog. Csak egy példa. És a sok feleség, ami eddig tilos volt? És a több férj a nőknek, ami eddig tilos volt?

Eleve minek a férfiaknak több feleség? Már nem lesznek özvegyek, meg hadiárvák. Minek a nőnek több férj? Ami most nem is megengedett neki.

Születni fognak gyerekeik vagy minek ekkora hárem?

2022. júl. 6. 19:03
 149/283 anonim ***** válasza:
59%

"Tulajdonképpen mi is a problémád? Mert úgy látom ész nélkül kötekedsz. Ha Allah megkérdezi hogy akarsz-e emberként élni akkor ott miért hiányzik az együttérzés? :))) Hogy a keresztény verzió ahol ha tetszik ha nem, emberként kell élned? :)"

Hűha... na jó, én ezt hagyom. Beszélgessetek csak a 72 feleségetekről tovább, akik majd a kegyeiteket keresik. Úgy látom, nagyon nem vagyunk egy hullámhosszon. Főleg veled nem, akivel még a másik két muszlim sem ért egyet.

2022. júl. 6. 19:07
 150/283 anonim ***** válasza:
33%

"Ezek szimbólumok. A mennyei Jeruzsálem, az élet fája stb. Szimbólumok. Amit tudunk a mennyről annyi, hogy "Amit szem nem látott, fül nem hallott, és ember szíve meg sem sejtett, azt készítette el az Isten az őt szeretőknek.". Nem a materalizmus a lényeg."

De én azt kérdeztem mi a problémád egy materialista Mennyországgal? Miért ne lehetne a Mennyország egy földi élethez hasonló minden rossztól mentes világ? Ha a jelenlegi világból kivesszük a rossz dolgokat akkor nem lenne okod szerintem panaszra, igaz? Egyébként amit a Korán ír az is inkább értelmezhető szimbólikussan, de ettől függetlenül lehet egy földi élethez hasonló. Csak azt nem értem mi ezzel a problémád. Azt írtad a keresztény verzió szeint az emberek az angyalokhoz lesznek hasonlók a mennyben. Dehát keresztények szerint már most is az angyalokhoz hasonlóak az emberek mert szerintetek az angyalkoknak is van szabad akarata tehát akkor az anyalok is követhetnek el bűnt. Akkor miért jó az ha a Mennyországban az emberek a bűnöző angyalokhoz hasonlítanak? :) Ez egy újabb ellentmondás a keresztény vallásban. Meg azt sem értem miért jóbb egy fizikai test helyet egy fényből álló test.

"Ahogy mondja, a 72 huri is elég legendásan hangzik. Számomra ez túl középkori férfi fantázia. Tudom, hogy neki csak ezzel a részével van gondja, de nekem kb. az egésszel."

Én elsődlegesen azt veszem alapul amit a Korán ír és abban nincs 72 és egyenlőség van a nemek közötti jutalmazásban. Neked azért van gondod az egéssszel mert keresztény vagy és elfogult. Ugyanazokat hazudod be sokadszorra.

"És egyébként mint jeleztem többszőr is igazságtalan is a nőkkel szemben, mert nem ugyanazt kapják, mint a férfiak. Még az örökkévalóságban is különbségek vannak."

Hiába hazudod ezt újra és újra. A Korán szerint továbbra is ugyanazt kapják a nők mint a férfiak.

2022. júl. 6. 19:13
❮❮ ... 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 ... ❯❯

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!