Az iszlám lényegében a zsidó vallás (judaizmus), és a kereszténység továbbgondolása?
Nem tudja mutatni, ugyanis Mohamed nyilván na TaNaKhem használt írásos forrásokat, ha egyszer a Korán szerint analfabéta volt(7. Al-A'araf szúra 157.):
{157} akik követik a küldöttet, az írni-olvasni nem tudó prófétát, akit megtalálnak maguknál ..." [link] /?url=2&szsz=7&ny=hu&ayasz=160#eleje
Érdekes, hogy azzal együtt ismerte a Tórát, a TaNaKh-t és az Evangéliumokat.
"Mutasd már meg nekem Mohamed forrásait, melyek alapján jobban tudja például Mózes történetét, mint a Biblia. Mert te csak handabandázol, ami senkit se érdekel."
Te tényleg ennyire agyhalott vagy? :) Mohamed próféta az iszlám szerint nem azért tudja jobban Mózes történetét mert elolvasta az eredeti Tórát, hanem Isteni kinyilatkoztatás formájában kapta meg. Minden próféta ezért tudta ezeket a történeteket és csodákat sem saját erejükből tettek. Szerinted Jézus honnan tudta Mózes történetét? Nyilván nem volt ott és nem könyvből olvasta hanem Isteni kinyilatkoztatás formájában kapta meg.
Az általam felsorolt 9 pont nem handabandázás hanem tudományos tények amik igazolják hogy a Bibliát meghamisították.
"Te tényleg ennyire agyhalott vagy? :)"
Az agyhalott az te vagy, ezt minden hozzászólásoddal bizonyítod újra, s újra.
"Mohamed próféta az iszlám szerint nem azért tudja jobban Mózes történetét mert elolvasta az eredeti Tórát, hanem Isteni kinyilatkoztatás formájában kapta meg."
A mitológia senkit sem érdekel, ezt csak a mohamedánok hiszik el. Ennyi erővel Prométheuszról is írhatnál, az legalább érdekesebb történet lenne.
Sőt én is mondhatom, hogy nekem tegnap éjjel Isten kinyilatkoztatta, hogy Mohamed csak egy kuruzsló volt, aki becsapta az embereket. Semmivel se lenne hiteltelenebb a történet, mint Mohamedé. Egy ember állít valamit, amit más vagy elhisz, vagy nem. A mormon vallás alapítója is egy új Mohamed.
"Szerinted Jézus honnan tudta Mózes történetét?"
A Tórából tudta, a Biblia írja, hogy számos alkalommal olvasott fel tekercsekből zsinagógában és a templomban is.
"A mitológia senkit sem érdekel, ezt csak a mohamedánok hiszik el. Ennyi erővel Prométheuszról is írhatnál, az legalább érdekesebb történet lenne."
Akkor szerinted az ószövetségi próféták csak azért ismerték a korábbi történeteket, mert elolvasták az Ószövetséget? Te tényleg ennyire hülye vagy? :)
"Sőt én is mondhatom, hogy nekem tegnap éjjel Isten kinyilatkoztatta, hogy Mohamed csak egy kuruzsló volt, aki becsapta az embereket. Semmivel se lenne hiteltelenebb a történet, mint Mohamedé. Egy ember állít valamit, amit más vagy elhisz, vagy nem. A mormon vallás alapítója is egy új Mohamed."
Miért a Biblia könyveinek szerzőit ki igazolta? :) Ki látta még hogy Pálnak tényleg Jézus jelent meg? :) Ki látta hogy a szentlélek megszállta a szerzőket? :) Vagy azt hogy Mózeshez Isten szólt a bokorból? Ezeket szerinted közjegyző igazolta, te szerencsétlen? :) Egyedül a Biblia és a Korán az amik alapján el tudjuk dönteni hogy ki mond igazat. Márpedig a Biblia hitelessége nulla. Ez tudományosan bizonyított, a Korán pedig bizonyítottan hiteles.
"A Tórából tudta, a Biblia írja, hogy számos alkalommal olvasott fel tekercsekből zsinagógában és a templomban is. "
Nem azért olvasott fel hogy ő maga megtanulja hanem másoknak olvasott te észlény. Az Ószövetségi próféták fejből tudták az egészet és olyasmire is tudták a választ ami mondjuk nem volt leírva. Pont azért mert ha a Tórából tanulták volna akkor bárki mondhatná hogy nem is próféta, mert csak a Tórából tanult mindent. Ennyire agyhalott vagy, de most komolyan? :)
"Akkor szerinted az ószövetségi próféták csak azért ismerték a korábbi történeteket, mert elolvasták az Ószövetséget? Te tényleg ennyire hülye vagy? :)"
Nem te idióta, hanem szájhagyomány útján terjedt, illetve később írásos hagyomány útján is. Ennyire hülye vagy? Az ószövetségi írásokat jóval később rendezték össze. De attól, hogy még nem készült el például az Izajás tekercs, már a Tóra megvolt. Gyökér vagy, vagy ennyire hülye? :D
"Miért a Biblia könyveinek szerzőit ki igazolta? :)"
Sokat például a történelem. Bár az alábbi oldalt nem annyira szeretem, de a következő két linkelt cikk történelmi tényekre, felfedezésekre, forrásokra hivatkozik, ezek igazolják a Bibliát.
"Ki látta hogy a szentlélek megszállta a szerzőket? :)"
Ilyen nem történt, nem is ír ilyet a Biblia. Megszállás csak a Korán esetén lehet, amikor a sötétség angyala megszállta a hamis próféta Mohamedet.
"Vagy azt hogy Mózeshez Isten szólt a bokorból?"
Ezt nyilván sehonnan, de nem is erről volt szó.
"a Korán pedig bizonyítottan hiteles"
Ki bizonyította? Milyen történelmi források bizonyítják, hogy a hamis próféta által leírt Jézus személye az hitelesebb, mint a mindenki által elfogadott Jézus személye?
"Ennyire agyhalott vagy, de most komolyan? :)"
Te könnyen titulálsz agyhalottnak mindenkit, aki nem osztja megborult elmére valló ostoba elméleteidet, de érdemes lenne kicsit visszafognod magad. Amúgy már ez is messze taszít engem a hamis vallásodtól, hogy milyen jelzővel illeted folyamatosan vitapartnereidet. Nem csak engem, mindet, aki nem ért veled egyet. Mielőtt belém kötnél, hogy én is használtam ilyen jelzőt, mindig csak reflexióként tettem, hátha észreveszed magad. Láthatóan nem, nálad ez a kocsmai stílus a standard.
"Nem azért olvasott fel hogy ő maga megtanulja hanem másoknak olvasott te észlény. Az Ószövetségi próféták fejből tudták az egészet és olyasmire is tudták a választ ami mondjuk nem volt leírva. Pont azért mert ha a Tórából tanulták volna akkor bárki mondhatná hogy nem is próféta, mert csak a Tórából tanult mindent."
Erre azért még válaszolok, mert láthatóan nagyon tudatlan vagy.
Sehol sincs arra utalás se, hogy fejből tudják az egészet. Felesleges is lett volna. Isten sem azzal a feladattal küldte a prófétákat, hogy a Tórát szajkózzák folyamatosan, hanem mindig új, aktuális feladattal. Amúgy valószínűleg ezzel se vagy tisztában (bár az észt nagyon osztod), a Tóra csak Mózes 5 könyve, ez nem tartalmazza a későbbi próféták könyveit, mint Izajás, nincsenek benne a történeti könyvek, például Dávid királyról sem tartalmaz semmit.
"Szerinted Jézus honnan tudta Mózes történetét? Nyilván nem volt ott és nem könyvből olvasta hanem Isteni kinyilatkoztatás formájában kapta meg."
Zsidó volt. Járt a templomban, meg zsinagógákban is. Egyszer ő maga olvasott fel Ézsaiás könyvéből. Minden zsidó ismerte Mózes történetét.
"Akkor szerinted az ószövetségi próféták csak azért ismerték a korábbi történeteket, mert elolvasták az Ószövetséget? Te tényleg ennyire hülye vagy? :)"
A próféták egymás után éltek. Tehát nyilván voltak szövegek, amiket ismertek. Egyébként maga a Korán írja, hogy a próféták a Tórából tanítottak.
"Bizony, leküldtük a Tórát, amiben vezetés volt és fény. A próféták,
akik alávetették magukat Allahnak, eszerint ítéltek azoknak (azok között), akik zsidók voltak, ahogy a rabbik és a tudósok is, azzal, ami rájuk bízatott Allah Könyvéből, és tanúk voltak rá." Kor 5:44
"Nem te idióta, hanem szájhagyomány útján terjedt, illetve később írásos hagyomány útján is. Ennyire hülye vagy? Az ószövetségi írásokat jóval később rendezték össze. De attól, hogy még nem készült el például az Izajás tekercs, már a Tóra megvolt."
Látom annyira fogyatékos vagy hogy a kérdést sem fogatad fel. Nem azt kérdeztem hogyan terjedtek az ószövetségi írások hanem azt hogy szerinted az ószövetségi próféták csak azért ismerték a korábbi történeteket, mert elolvasták az Ószövetséget? Ezért utálok agyhalott szektás keresztények vitázni. IQ a nullához közelít a primtívség viszont az egekben van náltok.
"Sokat például a történelem. Bár az alábbi oldalt nem annyira szeretem, de a következő két linkelt cikk történelmi tényekre, felfedezésekre, forrásokra hivatkozik, ezek igazolják a Bibliát."
Az általad idézett cikk azzal kezdi hogy: "Olyan régészeti bizonyítékot még nem találtak, mely közvetlen kapcsolatban lenne a kivonulással." te idióta :) Az meg semmit nem bizonyít hogy a Biblia beszél Egyiptomról csak mert létezett eg ilyen állam :)
"Ilyen nem történt, nem is ír ilyet a Biblia. Megszállás csak a Korán esetén lehet, amikor a sötétség angyala megszállta a hamis próféta Mohamedet."
Mi az hogy nem ír ilyet? Azt írja a Biblia hogy valakit átitat a szentlélek meg hogy Máriát is megszálltaa szentlélek így fogant meg Jézus. Szintén keresztény tanítás hogy a szentlélek vezérelte a Biblia íróit. Még a saját Bibliádról is hazudozol.
"Ezt nyilván sehonnan, de nem is erről volt szó."
Pontosan erről van szó. Azt állítod Mohamed prófétát démon szólította meg. Honnan tudod hogy Mózsehet nem egy démon szólt? Vagy hogy Pálnak nem egy démon jelent meg? Mert azt írja a Biblia? :)))
"Ki bizonyította? Milyen történelmi források bizonyítják, hogy a hamis próféta által leírt Jézus személye az hitelesebb, mint a mindenki által elfogadott Jézus személye?"
Kevered a dolgokat. Megkülönböztetünk tárgyi hitelességet és tartalmi hitelességet. A Biblia és a Korán esetében tárgyi hitelesség az hogy bizonyítható-e hogy ma ugyanazt olvassuk mint a keletkezésük idején. A Korán bizonyítottan ugyanaz, a Biblia pedig bizonyítottan nem ugyanaz. Tartalmi hitelességet pedug nyilván úgy tudjuk megállapítani hogy elolvassuk mindkettőt. A Biblia tele van elletmondással, hibával, logikátlansággal, igazságtalansággal, kegyetlenséggel, erkölcstelenséggel mindez Isten parancsára. A Korán viszont igazságos, erkölcsös, logikus. Tehát a Korán hiteles a Biblia nem.
És mit jelent az hogy a mindenki által elfogadott Jézus te retardált? Az atisták legfeljebb azt fogadjá el hogy létezett egy Jézus nevű személy de sokan még ezt sem. A zsidók meg konkértan csalónak tartják Jézust. És különben is miről beszélsz? :) Semmilyen más forrás nem erősíti meg a Bibliai Jézus személyét. Még csak olyan korabeli forrás sincs ami egyáltalán megemlti Jézust.
"Amúgy már ez is messze taszít engem a hamis vallásodtól, hogy milyen jelzővel illeted folyamatosan vitapartnereidet. Nem csak engem, mindet, aki nem ért veled egyet. Mielőtt belém kötnél, hogy én is használtam ilyen jelzőt, mindig csak reflexióként tettem, hátha észreveszed magad. Láthatóan nem, nálad ez a kocsmai stílus a standard."
Most is hazudsz mert a másik keresztény válaszolót nem neveztem értelmi fogyatékosnak csak téged mert az is vagy. Tipikus szektás fanatikus keresztény nulla intelligenciával. Te még a saját keresztény vallásodat sem ismered nemhogy az iszlámot. Ha már itt tartunk még a kérdéseimet sem fogod fel. Persze a sértegetés az megy.
"Sehol sincs arra utalás se, hogy fejből tudják az egészet. Felesleges is lett volna. Isten sem azzal a feladattal küldte a prófétákat, hogy a Tórát szajkózzák folyamatosan, hanem mindig új, aktuális feladattal."
Ha egy próféta csak annyira képes hogy felolvas a Tórából vagy bármi másbol, ki hiszi el neki hogy próféta te szerencsétlen. Sőt, még azt is írja a Biblia hogy meg kell tanulni ezeket a szövegeket csak az ilyen kamu keresztények mint te letagadják ezeket a Bibliai verseket.
"Amúgy valószínűleg ezzel se vagy tisztában (bár az észt nagyon osztod), a Tóra csak Mózes 5 könyve, ez nem tartalmazza a későbbi próféták könyveit, mint Izajás, nincsenek benne a történeti könyvek, például Dávid királyról sem tartalmaz semmit."
Azért osztom az észt hogy tanulj belőle.
"Zsidó volt. Járt a templomban, meg zsinagógákban is. Egyszer ő maga olvasott fel Ézsaiás könyvéből. Minden zsidó ismerte Mózes történetét."
Ennyi elég ahhoz hogy valakiről elhiggyék hogy próféta? Felolvas? :) Erre bárki képes.
"A próféták egymás után éltek. Tehát nyilván voltak szövegek, amiket ismertek. Egyébként maga a Korán írja, hogy a próféták a Tórából tanítottak."
Ha ismerték is a szövegeket azokat akárki ismerthette. Ettől még nem hiszi el senki hogy az illető próféta. A próféta Isteni kinyilatkoztatásokat kap, innen tud mindent. Szóval nem a Bibliából tanulták hanem Isteni kinyalatkoztatás révén tudták ezeket és jóval többet mint ami le volt írva. Az egy dolog hogy a próféták a Tórából tanítottak de ők maguk nem a Tórából tanulták meg. Azért az vicces lenne hogy jön a próféta és szól a rabbiknak hogy tanítsák már meg neki a Tórát SOS mert próféta lett :))) Ezt még ti sem gondolhatjátok komolyan :)
"Ennyi elég ahhoz hogy valakiről elhiggyék hogy próféta? Felolvas? :) Erre bárki képes."
Valóban. Erre bárki képes. Egy szóval sem mondtam, hogy ezért gondolták, hogy próféta. Nem a könyvek ismeretétől lesz valaki próféta.
"A próféta Isteni kinyilatkoztatásokat kap, innen tud mindent."
De az isteni kinyilatkoztatás nem a múlt ismeretére vonatkozik vagy mondjuk úgy, nem csupán arra korlátozódik. A tanítások értelemzése, helyes alakalmazása, a jelen, a jövő ismerete. Rendkívüli tettek, pl. csodák végrehajtása. Az ilyen és ehhez hasonló dolgok jellemzik a prófétákat. A prófétaság egy többtényezős dolog.
Gondolj bele, hogy a Korán szerint is Jézus rengeteg csodát hajtott végre. Az egy dolog, hogy felolvasott és arra bárki képes, viszont a tevékenysége nem arra korlátozódott, hogy azt csinálta, amit mindenki más. Úgy magyarázta az írásokat, ahogy senki és leprásokat, vakokat sem gyógyít bárki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!