Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Az iszlám lényegében a zsidó...

Az iszlám lényegében a zsidó vallás (judaizmus), és a kereszténység továbbgondolása?

Figyelt kérdés

2022. máj. 19. 11:26
 181/198 anonim ***** válasza:
91%

"Ezt már többször is bizonyítottam. Ha pedig nem fogadod el, a saját Bibliádat tagadod meg."

Hogyne fogadnám el, ne viccelj, éppen arról beszélek:

"De ha akár mi, akár egy mennyei angyal más evangéliumot hirdetne nektek, mint amit mi hirdettünk: átkozott legyen!"

Tehát Mohamed és a magát Gábrielnek kiadó sötétség angyala is átkozott.

De Jézus is előre megmondta:

"Számos hamis próféta fellép, és sokakat tévedésbe ejtenek."

"De akadtak a nép körében hamis próféták is, ahogy a ti körötökben is föllépnek majd hamis tanítók, akik romlásba döntő tévtanokat terjesztenek, s még megváltó Urunkat is tagadják, s ezzel gyors pusztulást vonnak magukra."

Előre jelző a Biblia Mohamed hamis tanítót.

Erről a pusztulásukról a Jelenések könyvében beszél Krisztus:

"Az ördögöt, aki félrevezette őket, kénköves, tüzes tóba vetették – itt fog gyötrődni a vadállattal és a hamis prófétával éjjel-nappal, örökkön-örökké."

2022. jún. 3. 16:10
 182/198 anonim ***** válasza:
97%

"Hazugságokkal rágalmazzátok Mohamed prófétát majd ezekre hivatkozva utasítjátok el."

Én speciel nem rágalmazások alapján utasítom el, hanem az alapján, amit MUSZLIM oldalakon, MUSZLIM szerző által írt könyvekben olvastam. Vagy saját magam a SZUNNÁBAN.

"Meg ezek ha igazak lennének amúgy sem kellene hogy problémát jelentsenek nektek keresztényeknek. "

Jaj, most jön az, hogy te megmondod, hogy nekem minek kellene, hogy problémát jelentsen és mi nem, mert te még azt is jobban tudod, hogy mit miért gondolok. Ez a "nektek ez nem kelle, hogy problémát jelentsen" szöveg... elég sértő és fárasztó is. Fogalmad sincs arról, hogy miben hiszek és többször leírtad, hogy nem is vagy hajlandó megérteni.

"Az sem baj hogy Mózes 3 ezer zsidót végeztetett ki csak mert másban akartak hinni."

Aha, persze. Tudod mit? Inkább neked nem kellene, hogy ezek problémát jelentsenek, mivel Mohamed se volt kutya a folymatos háboruskodásaival, meg pl. 700 ember lefejeztetésével, akik maguk kérték, hogy ő ítélje meg őket. Vagy amikor embertelen módon végeztetett ki gyilkosokat, akik ráadásul az ő hülye tanácsa miatt öltek, mert az mondta nekik, hogy igyanak teve vizeletet, mert attól meggyógyulnak, ők meg erre raboltak egy tevét és megölték a tulaját. (Benne van a szunnában többször is ez a tevés eset!)

És még csodálkozol, hogy miért nem vagyok meggyőződve a Mohamedben munkálkodó isteni bölcsességről és hogy miért tartom nevetségesnek, hogy a legfőbb példának kéne tekinteni ezt az embert.

"Az sem baj hogy Mózes 3 ezer zsidót végeztetett ki csak mert másban akartak hinni. Az sem baj hogy Dávid parázna volt és csellel megölette a saját katonáját." Egyébként mindkét esetre van utalás a Koránban is... csak egyes muszlimok azt mondják, biztos nem azt jelenti.

2022. jún. 3. 17:07
 183/198 anonim ***** válasza:
32%

"De ha akár mi, akár egy mennyei angyal más evangéliumot hirdetne nektek, mint amit mi hirdettünk: átkozott legyen!"

Ez a kedvencem mikor keresztények ezt a verset idézik és ezzel akarják bizonyítani a Biblia igazát :))

Megmutatom a Biblia szerint mit fog mondani Jézus nektek keresztényeknek mikor visszajön:

Máté 7:22-23 Sokan mondják majd nekem ama napon: Uram, Uram, nem a te nevedben prófétáltunk-e, nem a te nevedben űztünk-e ki ördögöket, és nem a te nevedben tettünk-e sok csodát? És akkor kijelentem nekik: Sohasem ismertelek titeket, távozzatok tőlem, ti gonosztevők!"

A gyengébbek kedvéért pedig akkor újra idézem azokat a Bibliai verseket amik igazolják hogy Mohamed próféta:

1, Az Ószövetség megjövendöli "A próféta" érkezését aki nem lehet más csak Mohamed próféta.

Mózes 5. könyve 18:18-19 Prófétát támasztok nekik atyjukfiai közül, olyant, mint te. Az én igéimet adom a szájába, ő pedig elmond nekik mindent, amit én parancsolok. És ha valaki nem hallgat igéimre, amelyeket az én nevemben mond, azt én felelősségre vonom.

Keresztények szerint itt Jézusról van szó, de ez kizárt mert több pont nem igaz Jézusra. Csak Mohamed prófétára igaz a vers minden állítása.

2, Az Újszövetség a Pártfogó érkezéséről ír aki szintén csak Mohamed próféta lehet.

János 16:7 Én azonban az igazságot mondom nektek: jobb nektek, ha én elmegyek; mert ha nem megyek el, a Pártfogó nem jön el hozzátok, ha pedig elmegyek, elküldöm őt hozzátok.

Keresztények szerint ez a Pártfogó a Szentlélek, de ez kizárható. Azt írja a Pártfogó nem jön el amig Jézus nem megy el. A Bibliából kiderül hogy a Szentlélek Jézus alatt és előtte is jelen volt, továbbá itt egy emberről van szó mert azt írja el lesz küldve. A Szentlélek keresztények szerint Isten, Istent pedig nem lehet ide oda küldözgetni.

János 16:13 amikor azonban eljön ő, az igazság Lelke, elvezet titeket a teljes igazságra; mert nem önmagától szól, hanem azokat mondja, amiket hall, és az eljövendő dolgokat is kijelenti nektek.

Azt írja elvezet titeket a teljes igazságra. Jézus azt mondta: János 16:12 "Még sok mindent kellene mondanom nektek, de most nem tudjátok elviselni. Tehát jönnie kelett még valakinek aki elmondja a teljes igazságot. Az iszlám szerint Mohamed prófétával vált teljessé Isten üzenete.

Úgy folytatódik a vers hogy nem önmagától szól, hanem azokat mondja, amiket hall. Ez egyértelműen egy prófétára igaz, tehát nem lehet a Szentlélek aki keresztények szerint maga Isten. Istenre nem igaz az hogy csak azt mondja amiket hall.

3, A Próféta és a Krisztus két külön személy.

Az alábbi vers azért érdekes mert ebből kiderül, a zsidók várták a krisztust és várták a prófétát. Tehát a kettő nem ugyanaz. Jézus volt a Krisztus akit vártak, Mohamed pedig a próféta.

János 1:20-21 Akkor vallott, és nem tagadott. Ezt vallotta: "Én nem a Krisztus vagyok." Erre megkérdezték tőle: Hát akkor? Illés vagy te?" De kijelentette: "Nem az vagyok." - "A próféta vagy te?" Így válaszolt: "Nem."

4, Jézus figyelmezetetése a hamis prófétákra

Jézus figyelmeztet hogy sok hamis próféta lesz majd, de nem mondja hogy utána csak hamis próféták jönnek, tehát kell hogy legyen igaz próféta is. Máskülönben azt mondta volna Jézus hogy utána csak hamis próféták jönnek.

Máté 7:15 Őrizkedjetek pedig a hamis prófétáktól, a kik juhoknak ruhájában jőnek hozzátok, de belől ragadozó farkasok.

Máté 24:11 És sok hamis próféta támad

Ezek alapján ha a keresztények megtagadják Mohamed prófétát, akkor a Bibliát is megtagadják.

2022. jún. 3. 19:57
 184/198 anonim ***** válasza:
95%

"Máté 24:11 És sok hamis próféta támad"

Így van és Mohamed egy ezek közül. Miért? Mert hazugságokat, eretnekségeket hirdetett, a sötétség angyalának szavait szólta és sokakat megtévesztett.

2022. jún. 3. 20:03
 185/198 anonim ***** válasza:
32%

"Én speciel nem rágalmazások alapján utasítom el, hanem az alapján, amit MUSZLIM oldalakon, MUSZLIM szerző által írt könyvekben olvastam. Vagy saját magam a SZUNNÁBAN."

Amiket a muszlimok nagyrésze nem tart hitelesnek és nem is fogad el.

"Jaj, most jön az, hogy te megmondod, hogy nekem minek kellene, hogy problémát jelentsen és mi nem, mert te még azt is jobban tudod, hogy mit miért gondolok. Ez a "nektek ez nem kelle, hogy problémát jelentsen" szöveg... elég sértő és fárasztó is. Fogalmad sincs arról, hogy miben hiszek és többször leírtad, hogy nem is vagy hajlandó megérteni."

Azt mondod a Bibliában hiszel, nem? Akkor mi a gond? A Bibliában tömeggyilkos próféták szerepelnek akik válogatás nélkül gyilkoltak és népeket irtottak ki vagy éppen a saját népükből is ezreket gyilkoltak meg mert másban akartak hinni.

"Aha, persze. Tudod mit? Inkább neked nem kellene, hogy ezek problémát jelentsenek, mivel Mohamed se volt kutya a folymatos háboruskodásaival, meg pl. 700 ember lefejeztetésével, akik maguk kérték, hogy ő ítélje meg őket. Vagy amikor embertelen módon végeztetett ki gyilkosokat, akik ráadásul az ő hülye tanácsa miatt öltek, mert az mondta nekik, hogy igyanak teve vizeletet, mert attól meggyógyulnak, ők meg erre raboltak egy tevét és megölték a tulaját. (Benne van a szunnában többször is ez a tevés eset!)"

Na erről beszéltem. Ezek nem hiteles hadiszok. A kersztények ilyenekre hivatkozva hazudoznak az iszlámról ráadásul még az sem igaz ahogy leírtad. De ha ezeket igaznak veszed akkor is kérdés hogy mi a problémád ezzekkel? A Biblia próféták népeket irtottak ki. Nőket gyerekeket, mindenkit. Mózes 3 ezer zsidót végeztetett ki csak mert másban hittek. Ezek számodra rendben vannak, nincs ezekkel problémád. Akkor mi a bajod azzal ha Mohamed kivégeztetett 700 árulót? Ami persze nem igaz de te igaznak veszed, szóval mi a gond ezzel a Bibliai eseteket figyelembe véve?

"És még csodálkozol, hogy miért nem vagyok meggyőződve a Mohamedben munkálkodó isteni bölcsességről és hogy miért tartom nevetségesnek, hogy a legfőbb példának kéne tekinteni ezt az embert."

Igen csodálkozom. Egyrészt hazudoznotok kell hogy kritizálni tudjátok Mpohamed prófétát. Ha meg igaznak is veszed ezeket, akkor is eltörpülnek a Bibliai próféták rémtettei mellett. Szóval hogy van az hogy ha Mózes végeztet ki 3 ezer fegyvertelen civilt az megtapsolod, de ha Mhamed végeztet ki 700 áruló katonát (ami egyébként nem igaz) azt barbár tetnek tekinted :))) Szóval hogyvan ez? :)

"Egyébként mindkét esetre van utalás a Koránban is... csak egyes muszlimok azt mondják, biztos nem azt jelenti."

Nincs semmiféle utalás. A Koránban Dávid esetében nem derül ki, csak az hogy elkövetett valami bűnt. Mózes esetében pedig a bálványimádó zsidók kényszerítették a hívőket a bálványimádásra, és ők kaptak büntetést.

2022. jún. 3. 20:11
 186/198 anonim ***** válasza:
87%

"Amiket a muszlimok nagyrésze nem tart hitelesnek és nem is fogad el."

Mit? A Szunnát? Vagy Mohamed elsőszámúnak számító életrajzát, amit mindenhol ajánlanak? Vagy a legnagyobb becsben tartott Korán fordításokat, a magyarázataikkal együtt?

Jól van, végül is azt hiszel, mait akarsz.

"Na erről beszéltem. Ezek nem hiteles hadiszok."

A frászt nem hitelesek! Ki vagy te, hogy felülbírálod az iszlámmal foglalkozó tudósokat, akik szerint hitelesek és még az életrajzában, meg Koránokban is hivatkoznak rájuk? pl. A zsidó férfiak lefejezése nagyon is hiteles. Nem csak a hádíszokban van említve, de a korai életrajzírói is beszámolnak róla. Több Koránban is benne van, mint megjegyzés. A tevés eset, meg nem egyszer, hanem többször is benne van a szunnában különböző besorolási hádiszok leírásában. Azért mert neked nem tetszik, mert nem illik az Mohamed ideálod életébe, még le van írva és az iszlám vallás részét képezik ezek a leírások. Nem a keresztények hamisították, hanem akkor a muszlimok. Figyelj, ne engem okolj, hogy a muszlimok ezek szerint össze-vissza hazudtak Mohamedről. Ezek szerint a muszlimok kőkeményen hamisították Mohamed életét. (Egyébként ez mindenképpen így van. Az éppen hatalmon lévők találtak ki róla és terjesztettek történeteket, hogy igazolják a tetteiket. Igazából, szinte kiszűrhetetlen, hogy mennyi az igazság Mohamedről.)

"De ha ezeket igaznak veszed akkor is kérdés hogy mi a problémád ezzekkel? A Biblia próféták népeket irtottak ki."

1. Ez nem igaz. 2. Te állandóan az Ószövetségről beszélsz. Komolyan ennyi idő alatt se sikerült legalább annyit leszűrnöd a kereszténységről, hogy JÉZUS a legfontosabb személy benne? Nekem már rég sikerült megállapítanom, hogy az iszlámban nem XY próféta a lényeges, hanem Mohamed. Nem tűnik fel, hogy ő a központi figurája a vallásodnak? Rajta áll vagy bukik az egész vallásod. Ő a próféták között is a legfontosabb és az összes muszlimnak a minta, a követendő példa. A kereszténységben, ez a minta JÉZUS. A kereszténység célja az, hogy a keresztény személy Jézushoz hasonlóvá váljon. Ilyen szempontból, kit érdekel, hogy 3000 évvel ezelőtt mit tett XY? Más korszak, más viszonyok és Jézus és a kereszténység előtti idő. Ha ezt nem vagy képes felfogni, akkor mi értelme ennek az egésznek? Szerinted bármely keresztény, kihez viszonyítja Mohamedet? Valami ószövetségi prófétához? Még az apostolokhoz sem. Jézushoz hasonlítják, ki máshoz? Ahogy egy buddhista meg nyilván Buddhával mérné össze. Hasonlítgasd az ószövetségi prófétákhoz, ha egy zsidóval beszélgetsz. Tök jó, hogy az ószövetségi prófétákkal mondjuk egálban van, csak kár, hogy már nem az ószövetségi időkben élünk. (Sőt Mohamed és köztük is volt egy jó 1500-2000 év) Ráadásul közben jött egy Jézus, aki a keresztény vallás alapítója és vezetője és véleményem szerint, neki viszont a nyomába sem ér Mohamed. Semmilyen szinten. Még akkor sem, ha azt mondom, hogy Jézus nem volt több egy közönséges embernél, sőt még próféta se volt, csak egy egyszerű tanító. És tudod mit? Legyél boldog és legyen igazad! Szóval mondjuk, hogy tényleg hiteltelenek azok a hádíszok. Még akkor sem. Fesd le Mohamedről a számodra legszimpatikusabb képet és vedd ki az életéből, a kicsit is necces részeket és még akkor is a kereszténység Jézusa lepipálja. Velősen megfogalmazva ez a problémám. Amikor nem almát körtével hasonlítgatunk, hanem a két körtét, akkor Mohamed az én szememben nem képes a saját javára billenteni a mérleget.

"Mózes esetében pedig a bálványimádó zsidók kényszerítették a hívőket a bálványimádásra, és ők kaptak büntetést."

Jaj, és szerinted a 600 000 zsidóból a 3000 férfi, vajon miért lett levágva és a többi zsidó miért nem, amikor mind a 600 000 imádta a bálványt? Már ezzel dől az egész, "csak azért mert másban hittek" szöveged.

"Nincs semmiféle utalás. A Koránban Dávid esetében nem derül ki, csak az hogy elkövetett valami bűnt."

Ez épp elég utalásnak. Főleg mivel, egy olyan történetbe van ágyazva, ami meglehetősen hasonlít Nátán próféta példázatára, ami által beismertette vele a saját bűnét. A Koránban értelmetlen az egész leírás, nem is értik a muszlimok se. A Bibliában viszont az egész történet ki van fejtve és a példázat is értelmes.

2022. jún. 3. 23:18
 187/198 anonim ***** válasza:
91%

"Ez a keresztények szokása :)"

Én meg kérdezzek vissza, hogy a muszlimok szokása pedig a bunkóság? Az egyik legvisszataszítóbb dolognak tartom az általánosítgatást és mások megbélyegzését a vallása, származása miatt. Az ilyen szövegek idéztek elő egy csomó szenvedést a világban. De te csak gyártod őket, szítod az ellenségeskedést és a gyűlölködést. Minden második mondatodban van valami lekicsinylő vagy becsmérlő a keresztényekkel kapcsolatosan. Olyan vagy mint valami rasszista, aki nem tudja megállni, hogy ne tegyen valami megjegyzést mondjuk a feketékre vagy egy antiszemita, aki folyamatosan "zsidózik".

2022. jún. 4. 01:12
 188/198 anonim ***** válasza:
46%

"Mit? A Szunnát? Vagy Mohamed elsőszámúnak számító életrajzát, amit mindenhol ajánlanak? Vagy a legnagyobb becsben tartott Korán fordításokat, a magyarázataikkal együtt?"

Nem. Azok a hadiszok amikre hivatkoztál.

"A frászt nem hitelesek! Ki vagy te, hogy felülbírálod az iszlámmal foglalkozó tudósokat, akik szerint hitelesek és még az életrajzában, meg Koránokban is hivatkoznak rájuk? pl. A zsidó férfiak lefejezése nagyon is hiteles."

Egyáltalán nem hiteles. A Korán csak annyit említ hogy volt egy harc ezzel a zsidó törzzsel de szóval sem írja hogy kivégezték a zsidó férfiakat. Ez ellentétes a Koránnal mert a Korán tiltja a hadifoglyok kivégzését. Egyebként ez a hadisz amire hivatkozol úgy szól hogy a zsidók azzal as feltétellel adták meg magukat ha ők válaszhatták ki azt a személyt aki bíráskodik felettük. Akit választottak az a zsidó törvények szerint ítélte halálra őket, nem az iszlám szerint tehát még ezt a hadiszit is kiforgatjátok és hazudtok ti keresztények mert nem teszitek hozzá hogy a zsidó vallás szabályai szerint lettek kivégezve. De mondom, biztos hogy nem történt ilyen.

"Figyelj, ne engem okolj, hogy a muszlimok ezek szerint össze-vissza hazudtak Mohamedről. Ezek szerint a muszlimok kőkeményen hamisították Mohamed életét."

Mi van? :) Egy keresztény a legutolsó aki felróhatja más vallások esetében a hamisítást. Még a keresztények saját bevallása szerint is a létező evangéliumok 90%-a hamis. Igazából 100%-a hamis de legalább a 90%-ot a keresztények is elismerik.

"Egyébként ez mindenképpen így van. Az éppen hatalmon lévők találtak ki róla és terjesztettek történeteket, hogy igazolják a tetteiket. Igazából, szinte kiszűrhetetlen, hogy mennyi az igazság Mohamedről."

Egyértelműen kiszűrhető. Ezt is többször leírtam. Szigorú kritériumok vonatkoznak a hadiszok hitelességének megállapítására. Például alap hogy nem lehet ellentétes a Koránnal, meg kell lennie a hagyományozási láncnak és több egymástól fügetlen forrásból kell származnia. Az evangélimok ha hadiszok lennének, megbuknának minden kritériumon. Zs kategóriába kerülnének. Csak azért mondo hogy lásd mennyire szigorú.

"1. Ez nem igaz. 2. Te állandóan az Ószövetségről beszélsz. Komolyan ennyi idő alatt se sikerült legalább annyit leszűrnöd a kereszténységről, hogy JÉZUS a legfontosabb személy benne? "

De igaz. És ha azt állítjátok Jézus maga Isten akkor az Ószövetségi népirtásokra is Jézus adott parancsot. Ezen mit nem értesz? Vagy ha nem így van akkor azt írd le hol tévedek.

"Nekem már rég sikerült megállapítanom, hogy az iszlámban nem XY próféta a lényeges, hanem Mohamed. Nem tűnik fel, hogy ő a központi figurája a vallásodnak? Rajta áll vagy bukik az egész vallásod."

Ez szintén nem igaz. Maga a Korán írja hogy ne tegyünk különbséget a próféták között. Mohamed az utolsó próféta akivel teljessé vált Isten vallása de azt kellene megértened hogy az iszlám Ádámmal kezdődött és volt nagyon sok más próféta is. Ez az amit keresztények nem akarnak felfogni.

"A kereszténység célja az, hogy a keresztény személy Jézushoz hasonlóvá váljon."

Istenhez akartok hasonlóvá válni? Azt sem tudjátok mit beszéltek.

"Ilyen szempontból, kit érdekel, hogy 3000 évvel ezelőtt mit tett XY? Más korszak, más viszonyok és Jézus és a kereszténység előtti idő. Ha ezt nem vagy képes felfogni, akkor mi értelme ennek az egésznek?"

Isten alaptörvényei minden korszakban érvényesek. Az más kérdés hogy keresztényeknek nem tetszik és ezért letagadjátok ilyenekkel hogy csak a zsidókra érvényes meg hogy csak abban a korban.

"Még az apostolokhoz sem. Jézushoz hasonlítják, ki máshoz? "

Jézus mi olyat tett a mit egy ószövetségi próféta nem?

"Ráadásul közben jött egy Jézus, aki a keresztény vallás alapítója és vezetője és véleményem szerint, neki viszont a nyomába sem ér Mohamed."

Ja igen, vannak ezek a keresztény összehasonlítások :) Mikor mindenfélét összehazudnak Mohamed prófétáról és ezeket írják az összehasonlításba. Akkor megosztanád velem is hogy miért nem ér a nyomába?

"Még akkor sem. Fesd le Mohamedről a számodra legszimpatikusabb képet és vedd ki az életéből, a kicsit is necces részeket és még akkor is a kereszténység Jézusa lepipálja. Velősen megfogalmazva ez a problémám. Amikor nem almát körtével hasonlítgatunk, hanem a két körtét, akkor Mohamed az én szememben nem képes a saját javára billenteni a mérleget."

Azt ugye tudod hogy ez így megint csak üres mellébeszélés. Valami konkrétum azért nem ártana. Meg azt se felejtsd el hogy Jézust életében kb a kutya sem követte. Több év alatt alig volt néhány tanítvány, de ők is megtagadták, elárulták, nem hittek neki stb. Mohamed prófétának halálakor többszázezer követője volt. Ráadásul Jézus egy viszonylag kultúrált területre érkezett az egyistenhívő zsidókhoz mig Mohamed próféta egy elmaradott teületre a félnomád többistenhívő arabokhoz tehát még jóval nehezebb dolga is volt Mohamed prófétának.

"Jaj, és szerinted a 600 000 zsidóból a 3000 férfi, vajon miért lett levágva és a többi zsidó miért nem, amikor mind a 600 000 imádta a bálványt? Már ezzel dől az egész, "csak azért mert másban hittek" szöveged."

Akkor nézzük mit ír a Biblia:

Mózes 2. könyve, a kivonulásról 32:27-28 Ő pedig ezt mondta nekik: Így szól az ÚR, Izráel Istene: Kössetek mindnyájan kardot az oldalatokra, járjátok be a tábort keresztül-kasul egyik kaputól a másikig, és gyilkoljatok le testvért, barátot és rokont! Lévi fiai Mózes parancsa szerint cselekedtek, és elesett azon a napon a népből mintegy háromezer ember.

Itt szó nincs arról hogy akiket megöltek azok kényszerítették volna a többit. Azt sem írja hogy csak férfiakat öltek meg. És nem volt semmiféle tárgxalás. Azt írja házról házra jártak és megölték ezeket az embereket. Szóval ebből annyi következik hogy csak azért ölték meg ezeket a zsidókat mert másban hittek, és bármiféle tárgyalás nélkül helyben legyilkolták őket.

"Ez épp elég utalásnak. Főleg mivel, egy olyan történetbe van ágyazva, ami meglehetősen hasonlít Nátán próféta példázatára, ami által beismertette vele a saját bűnét. A Koránban értelmetlen az egész leírás, nem is értik a muszlimok se. A Bibliában viszont az egész történet ki van fejtve és a példázat is értelmes."

Mi az hogy elég utalásnak? Írja a Korán hogy milyen bűnt követett el Dávid? Nem írja. Az senkit nem érdekel hogy a Biblia mit ír, mikor a Koránt akarjuk értelmezni.

2022. jún. 4. 14:16
 189/198 anonim ***** válasza:
46%

"Én meg kérdezzek vissza, hogy a muszlimok szokása pedig a bunkóság? Az egyik legvisszataszítóbb dolognak tartom az általánosítgatást és mások megbélyegzését a vallása, származása miatt."

Akkor talán a saját házad előtt kellene előbb sepregetni mert az általánosítgatás és mások megbélyegzése a vallása származása miatt a keresztényekre jellemző toronymagasan az egész világon. Keresztények azok akik a muszlimokat egyenlőnek állítják be a teroristákkal. Arról nem is beszélve hogy ezeket a terroprszervezeteket maguk a kerszetények hozták létre és támogatják.

"De te csak gyártod őket, szítod az ellenségeskedést és a gyűlölködést. Minden második mondatodban van valami lekicsinylő vagy becsmérlő a keresztényekkel kapcsolatosan. Olyan vagy mint valami rasszista, aki nem tudja megállni, hogy ne tegyen valami megjegyzést mondjuk a feketékre vagy egy antiszemita, aki folyamatosan "zsidózik"."

Én csak szembesítelek titeket kersztényeket az igazsággal, ami neked nem tetszik. Ha nem bírod a kritikát miért követsz egy ilyen vallást? Semmi becsmérlő vagy lekicsinylő nem volt abban amit írok általában és ebben a konkrét esetben sem. A keresztények gyakran válaszolnak csak annyit hogy azért igaz a Biblia mert azt írja. Ha ezt kifogásolom akkor ellenséges és gyülölködő vagyok? :)))

2022. jún. 4. 14:27
 190/198 anonim ***** válasza:

Te a keresztények kapcsán folyamatosan általánosítasz, rágalmazol, számtalan alkalommal trágár szóval illeted keresztény vitapartnereid. Csak te magad nem veszed ezt észre?

"A keresztények gyakran válaszolnak csak annyit hogy azért igaz a Biblia mert azt írja."

Pont mint mohamedánok. Csak azért igaz, mert a Korán azt írja vagy azért, mert Mohamed azt tanította.

2022. jún. 4. 14:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!