Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A keresztények szerint miért...

A keresztények szerint miért bűn melegnek lenni?

Figyelt kérdés
Egyszerűen semmi értelme. Azt mondják szeress mindenkit. De ha egy azonos nemű személybe szeretsz bele az bűn? Ezt az érzelmet nem is tudod irányítani. És elvileg Isten teremtett minket, szóval ő létrehoz egy érzelmet amit nem is tudsz irányítani, aztán bűnként kezeli? Ez a jóságos Isten?

2022. márc. 14. 18:17
 231/248 anonim ***** válasza:
0%
Nekem egyáltalán nem baj, az önmegtartóztatás Istennek tetsző élet. Pál apostol is javasolja.
2022. ápr. 1. 17:26
 232/248 anonim ***** válasza:
54%

"Nem, ezt rosszul tudod. Az volt a parancsa, hogy népesítsék be a földet, ami már nagyon nagyon régen megtörtént. Jelenleg inkább túlnépesedés fenyeget minket."

Az ha valakinek a gyereke homoszexuális az tökéletes arra hogy visszább fogják a népesség szaporodását.

Tehát akkor Isten céljait szolgálja az hogy vannak homoszexuálisok.

2022. ápr. 1. 18:04
 233/248 anonim ***** válasza:

231.

Akkor élj önmegtartóztatásban egész életedben.

2022. ápr. 1. 18:05
 234/248 anonim ***** válasza:

"Akkor élj önmegtartóztatásban egész életedben."

Aszexuális vagyok, nem érzek senki iránt szexuális vonzalmat. Párkapcsolatban élek egy velem azonos nemű szintén aszexuális személlyel, aktív szexuális életet nem élünk, mivel nem érzünk rá semmiféle szükséget. Viszont szerelmesek vagyunk egymásba és együtt tervezzük leélni az életünket. Az én esetemben mit jelent az önmegtartóztatás? Fosszam meg magam attól, hogy azzal az emberrel élhessek együtt, akivel szeretjük egymást?

2022. ápr. 1. 20:36
 235/248 anonim ***** válasza:

Az önmegtartóztatás szexuális dolgokra vonatkozik, ha ilyen nincs, akkor lényegében testvéri közösségben éltek. Miért kéne ettől megfosztani magatokat?

Bár a pökhendi fricskát nem én írtam, hanem egy másik 4 pipás.

2022. ápr. 1. 20:53
 236/248 anonim ***** válasza:

"Az önmegtartóztatás szexuális dolgokra vonatkozik, ha ilyen nincs, akkor lényegében testvéri közösségben éltek."

Nem testvéri közösségben élünk, hanem egy szerelmes pár vagyunk. Gyereket nevelünk közösen.

2022. ápr. 1. 23:35
 237/248 anonim ***** válasza:
Nem értem, ismerek olyat, aki megözvegyült és utána testvére segített neki felnevelni a gyerekeket. Mi ezzel a problémád? A szerelem pedig csak egy szó a szeretet kifejezésére. Te pedig azt írtad, hogy nincs köztetek szexuális élet, szóval keresztény szempontból nem követtek el bűnt e tekintetben.
2022. ápr. 2. 12:10
 238/248 anonim ***** válasza:
Tehát nem az a baj, ha két férfi szerelmes egymásba, hanem az, hogy ha szexuális viszonyt létesítenek egymással? Oké. De akkor meg mi a baj azzal, ha az utcán kézenfogva sétálnak, esetleg néha egy-egy puszit is adnak egymásnak, vagy megsimogatják egymás hátát, haját? Ezek azért még nem minősülnek szexuális aktusnak.
2022. ápr. 2. 12:53
 239/248 anonim ***** válasza:

"néha egy-egy puszit is adnak egymásnak"

Ez egyébként barátok között is szokott lenni.

238. A válasz az hogy sokan undorodnak tőle. Sokkal jobb azt mondani hogy a biblia tiltja, Istennek nem tetszik, stb. Mint azt hogy neki nem tetszik.

2022. ápr. 2. 12:56
 240/248 anonim ***** válasza:

Igen, továbbra is az a bűn, ha szexuális aktus van köztük. De ez szerintem már nagyon sokszor le lett írva.

2022. ápr. 2. 13:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!