Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A keresztények szerint miért...

A keresztények szerint miért bűn melegnek lenni?

Figyelt kérdés
Egyszerűen semmi értelme. Azt mondják szeress mindenkit. De ha egy azonos nemű személybe szeretsz bele az bűn? Ezt az érzelmet nem is tudod irányítani. És elvileg Isten teremtett minket, szóval ő létrehoz egy érzelmet amit nem is tudsz irányítani, aztán bűnként kezeli? Ez a jóságos Isten?

2022. márc. 14. 18:17
 201/248 anonim ***** válasza:
100%

"de nem szeretné ha kötelező lenne"

Mármint azt vizionáljátok, hogy kötelezően melegnek kell lennetek majd? Az ugye megvan, hogy ez továbbra se választás kérdése.

2022. márc. 22. 21:12
 202/248 anonim ***** válasza:
0%
201 Hát én már a történelem folyamán láttam, hogy ráerőszakoltak valamit egy népre csak úgy. Már nem lepődök meg semmin.
2022. márc. 22. 21:14
 203/248 anonim ***** válasza:
92%

Csak nem homoszexuálissá tettek egy egész népet? Akkor az gyorsan ki is halt, nem? :D

Én teljesen megértem, hogy valaki nem fogadja el a homoszexualitást, de ezekkel az őrült teóriákkal csak magatokat járatjátok le és talán joggal néznek utána hülyének.

2022. márc. 22. 21:17
 204/248 szp72 ***** válasza:
8%

@ "Borzasztó... ilyet mondani szegény ártatlan gyermekeknek... Legyen csak ongyilkos!, ahogy szoktak az ilyenek. Kulonben el lenne pazarolva az a sok csúfolás."

Ne legyen öngyilkos, hanem döbbenjen rá, hogy igazából az az életének nagy problémája, hogy maga is rossz testbe született, s egy jó kis hormonkezelésre s a nemátalakító műtétre van szüksége. Csak hát ezeket is egyesek megbánják.

[link]

2022. márc. 22. 21:18
 205/248 anonim ***** válasza:
0%
203 a zsidók deportálása és leölése is képtelenségnek tűnik, de akármennyire hihetetlen, megtörtént.
2022. márc. 22. 21:19
 206/248 anonim ***** válasza:
87%

Szerintem ezt zárjuk le... Parttalan vita az egész. Értelmetlen és felesleges szócseplés.

Inkább mindenki menjen vacsorázni, egyetek valami finomat. 😊🍝🍜🍱🍛🍲🥪🌭🍟🍔🍕

2022. márc. 22. 21:21
 207/248 anonim ***** válasza:

Hat en elolvastam az ujsagcikket. Egy olyan esetet irnak le, ahol a szulok tudta es beleegyezese nelkul tortent valami, de ez csak a helyi alpolgarmester ertesulese, aki szerint ezt a gyerekek mondtak. Az iskola vezeteset es a szuloket nem kerdezte meg az ujsag. Honnan tudjuk, hogy nem egy tantargy resze volt ez, amibe a szulok beleegyeztek az ev elejen?

De mondjuk valoban: meghivtak egy transzvesztitat a szulok beleegyezese nelkul. Ez egy eset, es ha jogsertes, felelossegre kell vonni oket. Egy eset nem tendencia. Olvasd jol.

A masik ket eset: az egyik kozepiskolaban a diakujsagban megjelent egy kerdoiv, amiben a kitolto diak szexualis iranyultsagat kerdezik.

"Az xx diaklapot készítő fiatalok fontosnak érezték, hogy a szexuális kisebbségeket érintő témákról is szó essen a lapban."

A harmadik esetben egy iskola "diákja arról számolt be lapunknak, hogy még 2019-ben részt vett az intézményben egy LMBTQ-érzékenyítő foglalkozáson". Itt sem esik szo arrol, hogy a diak hany eves, hogy a szulok beleegyezese alapjan es / vagy kotelezoen kellett ezen resztvennie.

Tehat ez nem bizonyitek arra, hogy "sokszor" szuloi beleegyezes nelkul.

Kulonben is "Nyugatrol" volt szo, amelyet rendszeresen elrettento peldakent hoznak fel Magyarorszagon, amikor a tema szobakerul.

Szerinted: "S az bizonyos, hogy nyugaton szabadabban és erősebben nyomulnak."

Szerintem meg mukodo jogallamban pont hogy betartatjak a letezo torvenyeket. Azt, amit leirtam, pl. Angliaban. Amirol nem nyilatkozol, hogy mi benne olyan szornyu.

Mar irtam, hogy anglikan vagyok, es hogy a sajat papunk egy nyiltan meleg ferfi, aki bejegyzett elettarsi kapcsolatban el a parjaval, a paplakban. A gyulekezetben is van egy nyiltan meleg ferfipar, akik egyutt elnek (nem tudom, milyen papirral). A katolikus egyhazban is voltam olyan keresztelon, ahol a keresztszulok egy meleg férfipár volt. Mint az elejen hosszabban leirtam, ez az adott tarsadalom fejlettsegevel fugg ossze.

Egyebkent ket dolog: latom, hogy Magyarorszagon most ez a politikai kampany resze lett, ami mindig kielezi az adott teruletet, csak ket szekertabor van, mindenki fujja a magaet, es nem is figyelnek oda egymasra. Nem is leteznek arnyaltabb velemenyek. Ezert nem is lehet momentan normalisan gondolkodni meg beszelgetni rola. Most fejezte be Hodasz Andras atya a Papifranko Youtube csatornat vegleg, mert nem birta lelkileg a meghurcoltatast.

Masik, hogy en pl. szetvalasztanam bizonyos szempontbol a melegek es a transznemuek kerdeset. Az eredeti kerdes az volt, hogy "a keresztenyek szerint miert bun melegnek lenni". Tehat a MELEGekrol van szo. Csak mellesleg jottek szoba a tobbiek, a tancikalo transzvesztitak meg a nemváltó óvodások (ami szintén nem létezik, pl. Angliában 18 év alatt nem lehet nemet váltani).

"úgy gondolom nekem is meg van a jogom arra, hogy én ezt személy szerint betegesnek és kiélését bűnnek tartsam. Milyen szólás és vallásszabadság az ahol ez tilos."

Igen, csak az is torveny, hogy a kisebbsegek ellen nem lehet diszkriminalni semmilyen formaban, mindegy, hogy ez borszin, etnikai hatter, szexualis orientacio vagy barmi. Ezt az egeszet mar megbeszeltuk.

Igazabol mi hobbibol vitazunk, a más kárára. Ennek a problemanak a meleg keresztenyek az igazi aldozatai, akiknek ez sulyos, kozponti kerdes az eletukben, mar ahol. Tartsad betegesnek a "kiélését" (es amikor szexualis eletet elsz vagy gyengeden hozzaersz a parodhoz, gondolj arra, hogy te is most "kiéled" a szexualis iranyultsagodat). Mondom, tartsd betegesnek és bunnek, ha az ország torvényei megengedik, ahol élsz.

Lelked rajta.

2022. márc. 22. 21:52
 208/248 anonim ***** válasza:
84%

205

"a zsidók deportálása és leölése is képtelenségnek tűnik, de akármennyire hihetetlen, megtörtént"

Ugyanott a melegek es leszbikusok deportalasa es leolese is megtortent.

Egyebkent, ha eszreveszed, sorban tunnek el a hozzaszolasaid - ezek szerint megiscsak jogallamban elsz.

2022. márc. 22. 22:08
 209/248 anonim ***** válasza:
88%

"úgy gondolom nekem is meg van a jogom arra, hogy én ezt személy szerint betegesnek és kiélését bűnnek tartsam. Milyen szólás és vallásszabadság az ahol ez tilos."

Persze, a jogod az megvan rá. Ahogy arra is van jogod, hogy pl. tagadd a Balaton létezését. Ettől még nem lesz igazad, és magadat járatod le vele, ha mégis hangoztatod a hülyeségeidet. Alapjáraton senkit nem érdekelne, hogy hülye vagy, csak épp sajnos amíg pl. a balatontagadók senkinek nem ártanak a hülyeségükkel, addig a homofóbok hülyesége embereket hajszol öngyilkosságba.

2022. márc. 22. 22:21
 210/248 anonim ***** válasza:
89%

198

"lehetséges, hogy nyugaton már mindenki kellően annyira érzékenyítve van, hogy azt sem zavarja őket ha kötelező"

Mondom nem kotelezo.

"nem akarom, hogy a csapból is ez folyjon"

Ez szubjektiv, hogy mi az, hogy "a csapbol is ez folyik". Azt nem tilthatod meg, hogy egy tarsadalomban szo essen arrol, hogy vannak melegek. Es arrol, hogy vannak, akik a melegeket diszkriminaljak.

"ha többség tényleg ezt akarja, akkor kénytelen vagyok eltűrni és alkalmazkodni, de hát ugye éppen azért megy a küzdelem, hogy melyik vélemény kerül többségbe, s melyik vélemény kényszerül az alkalmazkodáshoz."

Reszben igen, es ez alapjan a magyarok tobbsege elfogadja a meleg kapcsolatokat es tamogatja azt, hogy joguk legyen hivatalosan parkapcsolatban elni.

Masreszt meg nem "azert megy a kuzdelem", mert vannak torvenyek, amelyeket Magyarorszagon mint EU tagallamban kotelezo betartani es ervenyesittetni. Pl. nem lehet bevezetni a halalbuntetest, akarhanyan is akarnak ezt Magyarorszagon. Nem lehet bevezetni a zsidok vagy a nok elleni hatranyos megkulonboztetest. Igy tehat a melegekkel szemben sem.

"lehetséges, hogy nyugaton már annyira átjárta ez a társadalmat, hogy akit esetleg valamennyire ez zavar, az sem mer már különösképpen összekülönbözni a többségi vagy többséginek vélt véleménnyel és az árral szembeúszni"

Fantasztikus, hogy addig tekergeted a tenyeket, amig csak az jon ki, hogy Nyugaton a helyzet tarthatatlan.

Remelem, ezt nem ugy fogod tovabbadni, hogy "hat van ahol elvileg nem kotelezo az iskolai erzekenyites, de nyugaton már annyira átjárta ez a társadalmat, hogy akit ez zavar, az sem mer már összekülönbözni a többségi vagy többséginek vélt véleménnyel".

Biztosithatlak, hogy van olyan, aki nem engedi a tarskapcsolatok orara jarni a gyerekeit (nem "erzekenyites"). Ahogy olyan is van, aki nem engedi el iskolaidoben sem a karacsonyi anglikan gyerekistentiszteletre. Pont az a lenyeg, hogy nincs olyan, hogy "az sem mer", es elegge aggaszt, hogy ilyesmi egyaltalan valakinek megfordul a fejeben, hogy valaki "nem mer" a jogaival elni. Akkor valami nagyon nem stimmel. (Olyan van, hogy valaki "nem akar".)

2022. márc. 22. 22:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!