A keresztények szerint miért bűn melegnek lenni?
"Egyszer Cseke Katinkával volt egy riport, ahol azt mondta, hogy "aki kövér, az zabál"
Téved. Miota altalanositunk egy ember velemenyebol?
Csomo betegseg okoz elhizast, szamtalan gyogyszer mellekhatasa, egy komolyabb mutet vagy mozgasszervi betegseg miatti fekves, terhesseg, eletkorral jaro valtozasok. A szegenyseg is kockazati tenyezo, hiszen nem mindenki engedheti meg maganak, hogy kiegyensulyozottan taplalkozzon. Ezenkivul van genetikailag meghatarozott hajlam.
Persze hogy sokan fogynak, akik "eppen akkor fogyoznak". De sokan meg nem.
@ "Klassz, hogy a magyar evangélikus egyház beszámolóját tartod objektívnek és hitelesnek a Räsänen ugyben."
Igen, elég alaposnak és tárgyilagosnak tűnik.
@ "Nyilvan kiderult számodra belole, hogy a finn evangélikus egyház nem állt a politikus mellé."
Persze hogy nem, az evangélikus egyházak jelentős része már eléggé beállt az LMBTQ mögé. A magyar evangélikus egyház azonban még hűséges.
@ "A lényeg úgyis ez:"
Igen, vagyis nincs vallás és szólás szabadság Finnországban, legalábbis ha az ügyésznek igazat adnak. De már az is nevetséges, vagy inkább szomorú, hogy ilyen semmiből bírósági per van. Ezt még a Räsänen ellenes finn evangélikus püspökök is így látják:
"A vallásszabadság szempontjából azonban mégis igen aggasztó, hogy ezekkel a szavakkal kapcsolatban Finnországban felmerül a bűncselekmény gyanúja."
Räsänen nem uszított, és nem is akart uszítani, hanem pusztán csak a bibliai álláspontot képviselte. Ez a cikk alapján világosan kiderül, s csak az nem látja, aki nem akarja.
@ "Szerintem ha finnul nem is, de angolul tanulj meg nagyon-nagyon jol, hogy ne csak a magyar manipulalt cikkekbol tajekozodj."
Ha nem is idegen nyelven, de olvasok ellenvéleményt. Viszont úgy látom, hogy te teljesen be vagy ájulva a nyugati angol sajtótól. Pápa mindenesetre soha nem nevezte a homoszexuálisok együttélését családnak, ez teljesen kizárt, mert pontosan ismerjük a véleményét, vagyis a te forrásod jó esetben valamit félreért vagy szándékosan ferdít, azaz hazudik. A pápa talán arról beszélhetett, hogy a homoszexuálisok szülő családja legyen megértő az ilyen hajlamú gyermekeikkel, mert nekik is szükségük és joguk van a családra, s ez tökéletesen igaz.
@ "Nem sokat hasznal a vitanak, ha terjednek az ilyen, "Nyugaton már nem lehet kimondani, hogy karácsony meg húsvét"
Nyilván általánosságban még lehet. A híradások mindenesetre arról szóltak, hogy egyes esetekben és egyre sűrűbben ebből már probléma van. Én legalábbis elhiszem.
@ "Nyugaton 5 évesek elott táncikálnak a transzszexuálisok"
Nem táncikálnak? Magam láttam ilyen videókat.
https://www.youtube.com/watch?v=Uy7Oj4fSzuI&t=475s
@ "Finnorszagban mar bortonbe zarjak azt, aki a Bibliabol idez" tipusu pletykak."
Ebben a formában állítva ez egy kis ferdítés a részedről. A híradások ugyanis csak arról szóltak, hogy Räsänen akár ezt is kaphat, senki nem írta, hogy már kapott, legalábbis amiket én olvastam.
"Magam láttam ilyen videókat."
Latni lattal, de nem ertetted (bocs). Ez az illeto nem transzszexualis es nem tancikal. Ez egy New York-i konyvtar, ahol egy oras meseolvasasra az viszi el a gyerekét, aki akarja. A dokumentumfilm arrol szol, hogy hogyan kezdodott, miert csinaljak (segitek: nem azert, hogy a gyerekek transzvesztitakka valjanak) stb. Ilyesmire nem az atlagszulo viszi a gyerekét, de az ilyen kivételes eseteket aztan elo lehet rancigalni es elterjedt fenyegetésként tálalni.
Ugyanezt csinaljak a katolikus egyhazzal is, ott is minden pap pedofil ugye? Mit szolnal, ha elovenne valaki, hogy oda elengeded a gyerekedet?, pedig hallottunk mar eseteket...
(Nem en. De vannak, akiknek rogton ez jut az eszukbe, es az ugyanolyan igazsagtalansag.)
A magyar evangelikus egyhaz ugy foglal allast, ahogy akar.
A finn evangelikus egyhaz is.
"A híradások mindenesetre arról szóltak, hogy egyes esetekben és egyre sűrűbben ebből már probléma van."
En tobb, mint 20 eve "Nyugaton" elek, es keresztenykent biztos vagyok abban, hogy ha nem lehetne azt mondani, hogy "karacsony", arrol tudnek. Tudom viszont, hogy kb. mik azok az esetek, amelyeket felhabosit a pletyka.
"úgy látom, hogy te teljesen be vagy ájulva a nyugati angol sajtótól"
Abszolut rosszul latod, mert mindenhol van bulvarsajto, de azert a BBC-t meg tudom kulonboztetni toluk.
"Pápa mindenesetre soha nem nevezte a homoszexuálisok együttélését családnak [...] A pápa talán arról beszélhetett, hogy a homoszexuálisok szülő családja legyen megértő az ilyen hajlamú gyermekeikkel."
Nem arrol beszelt. Ennek a beszelgetesnek semmi ertelme, mert nekem nem hiszed el, forditoprogramba nem teszed at, az eredeti filmet, amelyben ezt mondja a pápa, nem nezed meg, de kotod az ebet a karohoz es talalgatsz.
Visszatérve a youtube videóra: miért kell egy degenerált embernek (transzvesztita) gyerekeket oktatnia? Az autistákat sem küldjük oktatni gyerekeket könyvtárba?
Normális emberek már nem élnek a Földön. Pl. komoly tanárnő, aki nem mini szoknyában van vagy kedves férfi, aki nem homi, hanem tényleg normális. Na a gyerekeknek ilyeneket kellene látniuk. Mert ugye a gyerek annyira befolyásolható, hogy olyan akar lenni, mint amit lát.
Nem tudom ti voltatok-e gyerekek. Emlékszem, ha láttunk tűzoltót, mentőst, akkor azok akartunk lenni. Ha a gyerek transzneműt lát, akkor félő, hogy az lesz a minta.
Érdekes elmélet. Tolószékes ember se taníthasson gyereket? Nehogy a gyerek levesse magát valahonnan és direkt tolószékbe kerüljön.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!