Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A keresztények szerint miért...

A keresztények szerint miért bűn melegnek lenni?

Figyelt kérdés
Egyszerűen semmi értelme. Azt mondják szeress mindenkit. De ha egy azonos nemű személybe szeretsz bele az bűn? Ezt az érzelmet nem is tudod irányítani. És elvileg Isten teremtett minket, szóval ő létrehoz egy érzelmet amit nem is tudsz irányítani, aztán bűnként kezeli? Ez a jóságos Isten?

2022. márc. 14. 18:17
❮❮ ... 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 ... ❯❯
 121/248 A kérdező kommentje:
117, neked nagyon beteg az elméd. Téged kellene kezeltetni, mert neked ténylegesen valami problémád van.
2022. márc. 18. 02:27
 122/248 anonim ***** válasza:
53%

Sokan ítélkeznek, ezek mind képmutató farizesuok és lejáratják a kereszténységet. Azt tudom mondani, hogy mindenki a saját maga háza táján sepregessen. Szp72 lehet neked is vannak bűneid, csak más jellegűek.

Bűntelen ember nincs. Isten mindenkinek megbocsát egyébként, aki bűnbánatot tart. Ahogy a jobb latornak is megbocsátott a kereszten, aki megtért, meg a házasságtörő asszonynak is.

De itt sokan már nyilvános kövezésbe kezdenének, na ez az undorító...

2022. márc. 18. 02:42
 123/248 anonim ***** válasza:
100%

117

"A katolikus vallás szerint a homoszexuális hajlam betegség a kiélése bűn, ha én ezt nem képviselhetem, akkor nincs vallásszabadság, vagyis az már nem is jogállam. Finnországban ilyenformán például már nincs jogállam."

Tévedsz.

Alapszabály: jogállamban a vallási torvények nem írhatják felul az állam torvényeit. Tehát a vallásszabadsagot a világi torvények korlátozhatják. Ez alapján ítélik el pl. azokat, akik a vallásuk nevében merényleteket kovetnek el vagy a lanyukat hazassagra kenyszeritik.

Téged is véd ez, hiszen ha nem így lenne, én holnap alapíthatnék egy vallást, amely kimondja, hogy meg kell olni azokat, akik olyanok mint te (nem tudom, milyen vagy: voroshaju, balkezes, szeplos, magas, cukorbeteg...), és senki nem kothetne bele, hiszen vallásszabadság van. A Bibliában benne van, hogy ha a gyereked visszabeszél, koveztesd halálra a vénekkel. Ezt miért nem tartod be? Azért, mert hiába írja a Biblia, tilos.

Ha neked ez nem tetszik, koltozz olyan országba, amely nem jogállam.

Finnországban jogállam van. A volt kereszténydemokrata belugyminiszter tobb ízben azt állította, hogy a homoszexualitás egy pszichoszexuális fejlodési zavar és hogy a homoszexuálisok diszfunkcionálisak. Ezzel a torvény szerint megsértette a homoszexuálisok egyenloséghez való jogát és a méltóságukat, és mivel a Twitter megjegyzése gyuloletet kelthet, felelosségrevonják.

Ez válasz arra a kedves kérdésedre is, hogy

"Én vajon ki ellen uszítottam, te hatalmas lángelme? [...] Tény, hogy én a homoszexualitást nem tartom egészséges dolognak, de felőlem bárki csinálhatja. Mi ebben az uszítás?"

- csak teged nem vonnak olyan konnyen felelossegre, mivel egy nevtelenul írogató akárki vagy es nem kozszereplo, igy nehezebben bizonyithato, hogy kozvetlenul a te provokalasod uszitana fel valakit. A kozszereploket szigorubban ellenorzik mindenhol. Raadasul ez a politikusno pont akkor volt belugyminiszter, amikor elfogadtak azt a torvenyt, amelyet megsértett, tehat nincs meg az a mentsege, mint neked, hogy nem érted, mi a jogállam.

Egyebkent ha utananezel, a katolikus pápa allaspontja is az, hogy a homoszexualisoknak mindenhol biztositani "kellene" a bejegyzett elettarsi kapcsolathoz valo jogukat, hogy csaladban elhessenek. Csak hazassagot nem kothetnek, ami "egy ferfi es no kozott van". Még szép, hogy nem rántja magára nyíltan a jogállamok duhét - csak mire ez a magyar átlagkatolikushoz az egyházon keresztul lecsorog, az alatt átalakul "égbekiáltó bunné", és mindenki szabadon kapkodhat a szívéhez.

Irom mindezt keresztényként.

Ugyanez vonatkozik egyébként a szólásszabadságra is - korlátozható bizonyos esetekben, és ez olyan eset.

Päivi Räsänen azzal védekezik, hogy o csak a homoszexuálisokat akarja megmenteni az orok életre.

Ez olyan, mintha én prominens politikusként azt mondanám, hogy az ateisták erkolcstelen pszichés betegek, majd azzal védekeznék, hogy én csak a lelkuk udvosségéért kuzdok.

A finn keresztény homoszexuálisok nyugodtan választhatják azt, hogy onmegtartoztatásban élnek, ha egyetértenek ezzel a meggyozodéssel, senki nem tartja vissza oket. Ezt nem gúnyból mondom, mert azt is abszolút tiszteletben tartom.

2022. márc. 18. 04:30
 124/248 anonim ***** válasza:
100%

(117 szp

A linkelt cikkrol pedig: sajnos, hogy belemfutottal, mert veletlenul tudok finnul. Csak azt nem irta meg a Mandiner, hogy azt allitotta a no, hogy "a homoszexualitás egy pszichoszexuális fejlodési zavar és hogy a homoszexuálisok diszfunkcionálisak", ami a vad alapja. Azt irjak, hogy "Biblia idezet" miatt. Valoban a Biblia egy vonatkozo verse volt lefotozva a tweet-je mellett, de nem amiatt all birosag elott. :-D

Tovabba a Mandiner tobbszor is irja, hogy "Päivi Räsänen akár hat év börtönt is kaphat" - de azt nem, hogy az ugyesz csak egy 13,000 euros (finn modra jovedelemhez igazitott) penzbuntetest ker.

Tehat

"A képviselőnő még 2019-ben posztolt egy képet a Bibliájáról, mely éppen a Rómaiakhoz írt levél 24-27-nél volt kinyitva. A bejegyzéssel kapcsolatos számos panaszt követően a rendőrség kikérdezte, majd nyomozást indított az ügyben, ami végül hivatalos vádemeléshez vezetett" szovegbol csak a lenyeg maradt ki. Ki jelentene fel valakit, csak mert a Bibliat idezi?

Meg azt is megirhattak volna, hogy a keresztenydemokrata part olyan 2-3%-os szavazobazisu part, es a finnek orszagszerte le vannak dobbenve az eseten.

Es azt, hogy Räsänen a finn evangelikus allamegyhazat tamadta meg vele, mivel az hivatalosan tamogatta a Pride felvonulast, ez volt az ugy apropoja. A finn evangelikus egyhazat pedig a tarsadalom minden retege tiszteli, azok is, akik nem tagjai vagy ateistak, mert megbizhato, egyutterzo es az egesz tarsadalom erdekeit kepviseli.)

2022. márc. 18. 05:01
 125/248 anonim ***** válasza:
100%

Látom, jó sok válasz jött, nem olvastam végig mindet.

Az eredeti kérdésre a válasz valószínűleg az, hogy ezen a téren még mindig nagyon le van maradva a kereszténység. A kereszténységre, és egyébként sok más nagyobb vallásra is jellemző évszázadok során rengeteg teljesen természetes emberi tulajdonságot vagy jelenséget tartottak bűnnek vagy a Sátántól valónak. A teljesség igénye nélkül: túl magas vagy túl alacsony testmagasság, vörös haj, látható helyen pl. arcon lévő szemölcs, anyajegy, májfolt, vitiligó és egyéb bőrhibák, balkezesség és még sorolhatnám. Régen ezekért minimum kirekesztés, de inkább kínzás vagy halálbüntetés járt, ma viszont már csak nevetünk azon, hogy régen ilyen tudatlanok voltak az emberek. A homoszexualitás pont ugyanez a kategória, csak ezen a téren még mindig lemaradásban van a világ és az egyházak, több országban még ma is büntetnek melegeket fizikai bántalmazással vagy halállal. De én hiszek benne, hogy ugyanúgy, ahogy a többi ilyen babonaságot, a homoszexualitás elítélését is előbb-utóbb el fogja hagyni a társadalom, és ugyanolyan semleges dolog lesz egy azonos nemű párt látni az utcán, mint mondjuk egy vörös hajú személyt. Szerencsére most már, legalábbis a nyugati kultúrákban elég jó úton halad e felé az emberiség, bár még bőven van mit fejlődni.

2022. márc. 18. 09:54
 126/248 anonim ***** válasza:
0%

117-eshez fűznék annyit, hogy durva amit a Mandiner írt, 4400%-kal nőtt a tini lányok aránya, akik férfivá akarják műttetni magukat. Hát ilyen régen nem volt. Nem értem a lányok szerettek lánynak születni. Ez már tényleg betegség, ami megtámadja az embereket.

"Elhiszem, hogy ilyen is van, főleg Magyarországon. De azt is el tudom képzelni, hogy egyes helyeken ez már menő dolog. Kipróbálja és tetszik neki."

Pl. Szájer Józsi esete egy ilyen eset lehet. Mert már kínjukban a gazdagok mindent ki akarnak próbálni, egyszerre több fiatal férfiba belerakni a botot... Szörnyű.

2022. márc. 18. 10:13
 127/248 anonim ***** válasza:
84%
2 pipás: Mindenki saját magával foglalkozzon és a saját háza táján sepregessen. Mi jogon mondod a másikra, hogy bűnös, milyen jogon törsz pálcát felette? Képmutató!
2022. márc. 18. 10:48
 128/248 anonim ***** válasza:
0%
Tök mindegy, én úgy látom sok két pipás szokta mondani az igazat és ahogy Isten mondta mivel az emberek nem szeretik az igazságot, ezért mindenhogy elnyomják azt. Ez a Sátán műve a Földön, ami minden emberben munkálkodik tudta nélkül.
2022. márc. 18. 10:55
 129/248 anonim ***** válasza:
84%
128: Abszolút nem jézusi módon gondolkodsz. Képmutató farizeus vagy.
2022. márc. 18. 10:57
 130/248 anonim ***** válasza:
84%

129.

Szerintem csak szórakozik.

Két pipások általában nem véletlenül lettek azok. Nagy részüknél nincs is értelme elolvasni amit írnak.

2022. márc. 18. 11:06
❮❮ ... 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!