A keresztények szerint miért bűn melegnek lenni?
Azért nem gondoltam ennyi a meleg és meleg párti a világban. Sajnos a házasságtörők népes táborát már ismertem. Az a gond, hogy a mai világ egyre jobban elfogadja a bűnt mintha természetes lenne. És még meddig megy el? Szp72 arra célzott egy kicsit túlzásban, hogy ha mindezeket a bűnöket elfogadjuk, akkor előbb-utóbb a pedofíliát is el fogják fogadni, ha mindkét fél beleegyezik. Kicsit kifordítjátok és vádoljátok Szp72 hogy pedofil, de ő csak szemléltette, hogy e bűnös szándékok között élők nem veszik észre, hogy hova tartanak.
Tim. 4-3
"Eljön ugyanis az idő, amikor a józan tanítást nem hallgatják szívesen az emberek, hanem ízlésük szerint seregszámra szereznek maguknak tanítókat és csiklandoztatják a fülüket,
elfordulnak az igazság meghallgatásától és mesékre hajlanak."
Azért a homoszexualitást és a pedofíliát összemosni elég csúnya dolog. Egyik esetben két felnőtt ember egyezik bele kölcsönösen, másik esetben egy felnőtt erőszakol meg egy gyereket. Mivel a másik fél gyerek, ezért nincs ítélőképességének olyan fokán, hogy ezt feltétlenül lássa. Tehát ilyen esetben igazi beleegyezés nem állhat fent.
Amúgy érdekes, hogy például az istenkáromlás sokkal nagyobb bűn, mint a homoszexualitás, talán sokkal több ember is gyakorolja ilyen-olyan formában, de ez még se szúr szemet nektek, nem is izgat titeket. Nem beszélve számtalan más bűnről, amit lehet ti is gyakoroltok. Nagyon sok keresztényt ismerek saját községemben is, akik bizony heterok és dugnak házasságon kívül bőven. Persze erről mindenki sunnyog, pedig semmivel se kisebb bűn.
"Azért nem gondoltam ennyi a meleg és meleg párti a világban."
Én sem gondoltam, hogy ennyi a látens meleg a keresztények között, de hát ez van. A baj az, hogy a keresztény vallásban intézményesítve van a gyűlölködés, kvázi kötelező, de minimum elvárt dolog, hogy bizonyos embercsoportokat lenézni, megvetni, gyűlölni kell. Ez pedig addig nem is fog változni, amíg léteznek más emberek, vagy létezik a keresztény vallás, mert mindig lesz olyan hívő, aki a vallása által feljogosítva érzi magát arra, hogy mások felett ítélkezzen, másoknak meg akarja mondani, hogy mi jó és mi nem, mit hogyan tehetnek és mit nem.
A bibliai idézeted viszont nagyon találó, szp72 tényleg elfordul az igazságtól és inkább mesékben hisz, csak hogy kedvére gyűlölködhessen.
@ "NE HAZUDJ ÉS MÁSOK BECSÜLETÉBEN KÁRT NE TÉGY!"
Ezt én is vallom, de mikor hazudtam, s főleg vajon kit rágalmaztam meg?
@ "Elhiszem hogy a gyerekekhez vonzódsz."
Úgy látom tipikus esete vagy annak a jézusi mondásnak, aki más szemében a szálkát a magáéban a gerendát se veszi észre.
@ "De attól még nem lesz ugyan olyan a pedofília és a homoszexualitás vagy a transzszexualitás."
Én egy szóval sem mondtam, hogy ugyan olyan. Azt ugyan állítottam, hogy mind a kettő betegség, de betegség és betegség között hatalmas különbségek lehetnek. A pedofília nyilvánvalóan perverzebb és veszélyesebb, mint a homoszexualitás, hiszen gyerekere irányul, de ettől még a homoszexualitás nem lesz csodaszép és normális.
Azt is állítottam, hogy a gyerekek LMBTQ érzékenyítése is módfelett káros, mert egyre többen kapnak hozzá kedvet, s felvázoltam egy esetleges sötét jövőt, amikor a pedoszex is elismert lesz, mert kellő nevelés hatására bizonyára lesznek olyan gyerekek is akik cukorkáért cserébe vagy pusztán csak egy kis csiklandozásos játék kedvéért önként mennek egy pedoszexbe. Mert egyes elképzelések szerint ugye a pedofília is csak attól káros, hogy szegény gyerek nem akarja. Na de ha maga is igényli, akkor máris csudaszép dologgá válik az egész. Miért olyan nagy baj ha az a bizonyos nyulacska máshová is odafut?
@ "Amit csinálsz az elégé megszegi ezt a parancsot."
Én egyáltalán nem állítottam, hogy a fenti dolgot te is vallod. Én pusztán csak annyit mondtam, hogy ha a dolgok így mennek, akkor ilyen jövő sem elképzelhetetlen. A társadalmunk egyre betegebb és perverzebb, a homoszexualitás a nyitány, pedoszex, zooszex, hullaszex a folytatás. Én nem rágalmaztam meg senkit.
"Mert egyes elképzelések szerint ugye a pedofília is csak attól káros, hogy szegény gyerek nem akarja. "
Nem, ez nem igaz, és sosem volt igaz, legfeljebb a te elkorgyosult világodban. Valójában nem azért, mert a gyerek nem akarja, hanem azért, mert a gyermek még nem érett, nincs döntésképes állapotban, nem tud felelős döntést hozni ebben a témában. De ezt te is nagyon jól tudod, mert sokszor leírtuk már neked, de minduntalan szándékosan figyelmen kívül hagyod. Ezért vagy hazug.
"a homoszexualitás a nyitány, pedoszex, zooszex, hullaszex a folytatás"
A te kis elborult világodban lehet hogy így van, a valóságot azonban ne keverd a beteg fantáziáddal.
De, tökéletesen értem és elég sok mindent látok is.
"A baj az, hogy a keresztény vallásban intézményesítve van a gyűlölködés, kvázi kötelező, de minimum elvárt dolog, hogy bizonyos embercsoportokat lenézni, megvetni, gyűlölni kell."
Ez is pont olyan szélsőséges állítás, mint sokak véleménye itt a másik oldalról.
Egyáltalán nincs intézményesítve a gyűlölködés, a keresztény vallás pont fordítva, a szeretetre tanít. A katekizmus a homoszexuális emberekkel kapcsolatban is azt írja, hogy nagy szeretettel, türelemmel és megértéssel kell fordulni feléjük. De ez közel se jelenti azt, hogy helyeselni kell, amit tesznek, illetve azt se jelenti, hogy gyűlölni kellene őket.
Azt elismerem, hogy vannak sokan, akik gyűlölködnek ellenük, de ez főleg a szektákra és tagjaikra jellemző, mint például a hitgyüli, Jehova tanúi.
A farizeus és a vámos.
9Az elbizakodottaknak, akik meg voltak róla győződve, hogy igazak, s a többieket megvetették, ezt a példabeszédet mondta: 10„Két ember fölment a templomba imádkozni, az egyik farizeus volt, a másik vámos. 11A farizeus odaállt előre, és így imádkozott magában: Isten, hálát adok neked, hogy nem vagyok olyan, mint a többi ember, rabló, igazságtalan, házasságtörő, mint ez a vámos is. 12Kétszer böjtölök hetenként, mindenemből tizedet adok. – 13A vámos megállt hátul, szemét sem merte fölemelni az égre, inkább a mellét verte és könyörgött: Isten, irgalmazz nekem, bűnösnek! – 14Mondom nektek, hogy ez megigazultan ment haza, az nem. Aki magát felmagasztalja, az megaláztatik, aki megalázza magát, az felmagasztaltatik.”
Szp72
Olvass még kicsit (nagyon sokat) a témábban és mikor már látnifogod hogy mennyi hülyeség van abban amit írtál akkor majd gyere vissza.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!