Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A keresztények szerint miért...

A keresztények szerint miért bűn melegnek lenni?

Figyelt kérdés
Egyszerűen semmi értelme. Azt mondják szeress mindenkit. De ha egy azonos nemű személybe szeretsz bele az bűn? Ezt az érzelmet nem is tudod irányítani. És elvileg Isten teremtett minket, szóval ő létrehoz egy érzelmet amit nem is tudsz irányítani, aztán bűnként kezeli? Ez a jóságos Isten?

2022. márc. 14. 18:17
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ... ❯❯
 61/248 anonim ***** válasza:
84%

61.

"az 58-as RAD mondta, hogy rosszul vagy nevelve, beled neveltek az eloiteleteket, nem a melegekre"

Te jól értetted. Köszi hogy megírtad helyetem.

2022. márc. 15. 21:13
 62/248 anonim ***** válasza:
74%
Nem a keresztények szerint bűn melegnek lenni, hanem a szektások - beleértve a katolikus, református egyházat is - , Jézus elfogadó volt és humánus. Sok hívő láttán forog a sírjában
2022. márc. 16. 08:09
 63/248 anonim ***** válasza:
25%

1Korintusz 6:9

Hát nem tudjátok, hogy igazságtalanok nem fogják örökölni Isten királyságát? Ne vezessenek félre titeket! Akik szexuális erkölcstelenségben élnek, bálványimádók, házasságtörők, homoszexuális aktusra kapható férfiak, homoszexuális férfiak.

2022. márc. 16. 09:17
 64/248 anonim ***** válasza:
73%
Nemtom, szerintem az egész vallás egy vicc.
2022. márc. 16. 10:59
 65/248 anonim ***** válasza:
22%

1Korintusz 6:9,10

Akik szexuális erkölcstelenségben élnek, bálványimádók, házasságtörők, homoszexuális aktusra kapható férfiak, homoszexuális férfiak, tolvajok, kapzsik, részegesek, és akik gyaláznak vagy zsarolnak másokat, nem fogják örökölni Isten királyságát

2022. márc. 16. 11:24
 66/248 szp72 ***** válasza:
15%

@ "A gyerekek, akik még sokkal ártatlanabbak és sokkal kevésbé fogta meg őket a felnőttek közötti gyűlölködés, teljesen ugyanolyannak ítélik meg két felnőtt azonos nemű ember párkapcsolatát, mint két különböző nemű emberét."

Egy ismerősöm mesélte, hogy külföldi nyaralásuk során egy LMBTQ felvonulásba botlottak. A tízéves gyerekük sírva fakadt, amikor elmagyarázták neki, hogy mit lát. Megrázta szegényt, hogy amit magától értetődőnek gondolt az mégsem mindenkinél az. Magam is emlékszem, hogy amikor először hallottam erről, engem is megrázott és beleborzongtam az iszonyattól.

Nem hiába akar az LMBTQ már az óvodába érzékenyíteni, értse meg az gyerek, hogy nem rendellenességről van szó hanem egy csodaszép dologról. Olyan megható, amikor a szegénylegény nem a királylányért, hanem királyfiért küzd. Sok-sok homoszexuális mesére van szükség.

2022. márc. 16. 12:29
 67/248 anonim ***** válasza:
83%
Egy tízéves gyerek már nagyon-nagyon bőven átveszi a környezetétől a homofóbiát. Na meg persze nem mindegy az se, hogyan adod elő a gyereknek. Ha húzod a szádat, hogy fuj melegek, akkor nyilván azt fogja gondolni, hogy ez egy olyan téma, amitől félnie és viszolyognia kell. Ha teljesen normális hangnemben annyit mondasz, hogy vannak olyan párok, akik két fiúból vagy két lányból állnak, akkor nem fog kiakadni a gyerek, mert ez ugyanolyan infó, mintha azt mondanád el, hogy vannak emberek, akik nem a jobb, hanem a bal kezüket használják írásra. A gyerek megérzi a felnőttek beszédmódjából, hogy hogyan állnak a témához, és nagy valószínűséggel ő maga is úgy fog, legalábbis nagyon nehéz később megváltoztatni a gondolkodásmódunkat. Én is kb. 10 év körüli voltam, amikor először hallottam róla, hogy mi pontosan a melegség, és én is nagyon megijedtem, mivel előtte egész életemben mosták az agyam szektás maszlaggal, és az egész melegség témát alapból úgy tálalták nekem, hogy ez undorító, gonosz dolog és aki ilyen, az a pokolra jut. Nagyon sokáig homofób is voltam emiatt, egy időben ráadásul elég szélsőségesen is, nem vagyok rá büszke, de kicsit hasonló voltam, mint az itteni bigott gyűlöletkeltő kommenteket írogató illetők. Soká tartott rájönnöm, hogy Isten nem azért teremtett sokféle embert, hogy a különböző csoportok elítéljék egymást, és hogy nem normális dolog olyasmi miatt gyűlölni valakit, amiről nem tehet, amivel senkinek nem is árt és ami őt boldoggá teszi. Ebben a legtöbbet az segített, hogy megismerkedtem személyesen melegekkel, az ő élettapasztalataikkal, hogy miken kell keresztülmenniük napi szinten, és hogy egyáltalán mi az a melegség és mi igaz és mi nem azokból a dolgokból, amik terjednek róla. Én azt vallom, hogy a homofóbia egy visszafordítható állapot, és aki veszi a fáradságot és tájékozódik, beszélget az érintettekkel a témáról, nem csak távolról dobálja kővel őket, az máris jobban megérti és elfogadja majd őket.
2022. márc. 16. 12:56
 68/248 anonim ***** válasza:
75%

67.

Én nekem nincs olyan emlékem hogy valaha is bármi problémám lett volna a homoszexuálisokkal vagy bármelyik másikkal.

Az én szüleim vallásosak de nem túlságosan vallásosak. Számomra mindig azt tanították hogy el kell fogadni a másikat, segíteni kell, stb. Én azon döbbentem le mikor megtudtam hogy vannak olyan borzalmak a bibliában mint amit előzőleg is írtak. Egyáltalán nem tudtam össze egyeztetni az addig tanultakat az ilyen értelmetlen utálattal és megkülönböztetéssel.

2022. márc. 16. 13:08
 69/248 anonim ***** válasza:
0%
66-os tudom támogatni, a 6 éves unokahúgom, amikor meglátott két férfit csókolózni a padon, akkor megkérdezte, hogy mit csinál az a két bácsi. Választ nem adtunk neki, hanem azt mondtuk inkább, hogy menjünk innen és látod ott azt a lufiárust? Kapsz egy lufit, milyen színt választasz? Még könnyű ilyen korban leterelni a gyermek figyelmét és még tartani a gyermeki mivoltát, amíg lehet e szennyezett világtól.
2022. márc. 16. 15:55
 70/248 A kérdező kommentje:

A bibliában külön a homoszexuális férfiak vannak említve, de a homoszexuális nőkről semmi? Itt valami nem okés.

67-es velem is hasonló dolog történt. Sokáig homofób voltam, most meg bi. És keresztények, egyáltalán nem érzem magam bűnösnek, sőt inkább érzem magam bűnösnek amiatt mert régen pont olyanokat mondtam melegeknek mint most ti.

2022. márc. 16. 16:00
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!