A keresztények szerint miért bűn melegnek lenni?
Nem vagyok vallásfilozófus, csak laikus.
Én azt hiszem, hogy nem a kereszténység "eszméje" tartja bűnnek, hanem a vallásként, majd egyházként megjelenő kereszténység írásos formában az egyházhoz tartozó férfiak által megfogalmazott és az egyházi vezetők által elfogadott (talán általuk sugalmazott szempontok alapján megszövegezett) kódex, a Biblia tartalmaz ilyen szövegrészeket, bár nem a bűn szó kerül használatra, hanem az "utálatosság".
A homoszexualitásra utaló mondatok lehetnek akár az ókorban elfogadott fiúszerelemmel ellentétes nézetek kifejeződései, hiszen az egyes nézetrendszerek mindig igyekeznek egyes pontokon elhatárolni magukat más nézetektől. Ugyanakkor a férfiak által történt megfogalmazás kisejlik abból is, hogy a leszbikus kapcsolatról nincsen említés (tudomásom szerint), holott az előfordulás gyakorisága legalább olyan, mint a (férfi) homoszexualitásé. Azt meg nyilván sokan tudják, hogy a házasságon kívüli (heteroszexuális) "paráználkodás" nem volt ismeretlen még a pápák körében sem, sőt az alacsonyabb rangú egyházi személyek esetében szinte társadalmi elfogadottságúvá vált. Valószínű az is, hogy a "nemi erkölcsre" vonatkozó kitételek éppen az embereken való hatalom megerősítése céljából kerültek be az egyházi tanokba.
Ennek megfelelően az érző és gondolkodó ember felett uralkodni lehet, ha a szent könyv által elfogadott irányadó nézetekkel szembeni életvitelt folytat.
de minden értelme meg van! a meleg kapcsolatban nem tudnak szaporodni és emiatt ki hal az emberiség
a szeretet és a szexualitás nagyon nem ugyan az! ez a baj veletek! (nem a melegekkel) magát a szexualitást még a hetero pároknál is mocskosnak gondolja a keresztény ideológia!
csak is a tiszta szerelemből jövő szexualitást (szeretkezést) gondolják tisztának! illetve a férfi és nő közöttit (mivel hát csak ennél van szerelem)
nem maga a melegség a bűn azaz hogy te meleg vagy hanem ha meleg kapcsolatban vagy és meleg szexet csinálsz!!!
azaz a szexualitás kiélése a bűn ami a hetero embereknél is bűn! és mivel a homoszexualitásból sosem lesz gyermek élet és jövő csakis halál és elpusztulás ezért sosem lehet szentséges és tiszta!
valamint de a melegség egy "betegség" de nem olyan mint a többi hanem egy dns rendellenesség / változás!
egereknél kimutatták ha be raknak sokat egy helyre és egyre kevesebb ételt adnak nekik akkor előbb utóbb meg jelennek homoszexuális egyedek is!
de menjünk kicsit jobban bele a kereszténységbe! sok mindent nem tudsz az már tuti de még csak az alap dogmákat sem!
a bűnök közül van 2 fajta!
megbocsátható és megbocsáthatatlan bűn
a megbocsátható az amit nem teljesen tudatódban és nem szándékosan csináltál! illetve kisebb dolgok de akár azon dolgok is amikben meg szegted a 10 parancsolatot azonban érzel valós/erős bűntudatot
a megbocsáthatatlan bűnök amiket szánt szándékkal cselekszünk általában súlyosabb dolgok és erkölcsi fertőhöz vezet + azok amiket sosem bánunk... pl azok akik jól meg lopták és lopják az országot...
létezik a kereszténységen belül két fajta megbocsátás is!
1. a földi életed során ebből van A és B minden esetben kell mindkét esetben kell a őszinte megbánás
1A. gyóntatófülkében a jézus apostolai és az ő tanitványaik által bűnbocsánatot kérhetünk azaz a pap által bocsánat+amit fent írtam
2B. ehhez nem kell pap hanem csak a fenti dolgok + valós bűntudat és a törekvés hogy a jövőbe kerüljünk az ilyent
2. a purgatorumban való tisztító tűz által! ebben a megbocsátható bűnöket elkövető emberek kerülnek és ha sikerül nekik akkor menny ha nem akkor pokol!
tehát még ha el is követsz valamit és őszintén bánod és szánod akkor is van 3 lehetőséged!!! ja hogy más vallásokban ilyen nincs? ja...
akkor talán még is jóságos az isten...
a föld azért pokoli mert mi magunk teremtettünk ilyenné!
"de minden értelme meg van! a meleg kapcsolatban nem tudnak szaporodni és emiatt ki hal az emberiség"
Ez a kijelentés azért elég durva tájékozatlanságról árulkodik. Egyrészt lassan 8 milliárd lesz a bolygó össznépessége, az erőforrások pedig végesek, és ha mindenki szaporodik, előbb-utóbb nem fog annyi embert elbírni a Föld. Már most látszanak ennek a jelei. Másrészt a nem heteroszexuális emberek aránya kb. 4%, komolyan attól félsz, hogy emiatt a 4% miatt fog kihalni az emberiség? Mellesleg a melegek is képesek szaporodásra (legalábbis a nagy részük, ugyanolyan arányban, mint a heterók), sokan közülük meg is teszik. Meddő, terméketlen emberek pedig a heteroszexuálisok között is vannak, a te logikád szerint akkor ők is bűnösök?
"a szeretet és a szexualitás nagyon nem ugyan az! ez a baj veletek! (nem a melegekkel) magát a szexualitást még a hetero pároknál is mocskosnak gondolja a keresztény ideológia!
csak is a tiszta szerelemből jövő szexualitást (szeretkezést) gondolják tisztának! illetve a férfi és nő közöttit (mivel hát csak ennél van szerelem)"
A melegség nemcsak a szexuális vonzalomról szól. Nagyon tévedsz, ha azt gondolod, hogy a meleg párok nem szerelmesek egymásba. Pontosan ugyanúgy éreznek ők is szerelmet egymás iránt, mint te a saját párod iránt. Egy meleg kapcsolat pontosan ugyanolyan, mint egy heteró kapcsolat, ugyanolyan érzelmek vannak benne, csak épp a két fél nem különböző, hanem azonos nemű.
Nem az a baj, hogy valaki elítéli a melegséget, hanem az, ha ezt olyan tájékozatlanul teszi, mint te. Virít az írásodról, hogy még csak minimálisan se jártál utána a témának, nem beszéltél érintettekkel a saját tapasztalataikról, sőt még csak el se gondolkodtál soha életedben, hogy logikus-e, amiket összehordasz. Csak valami betanult maszlagot ismételgetsz, mint valami robot. Nagyon sajnállak :(
23 magadat sajnáld mert csak egy kis hülye vagy... ":D inkább olvasd el amit mondtam mert kapásból nem értettél meg több dolgot! ja és nagyon is utána jártam... a családban is van egy "meleg" inkább biszex de a kutyát sem érdekli mert nem ettől fogjunk utálni :S
ahogy mondtam nagyon sokat kutattam a témákban!
és
1. nem meddőségről beszéltem hanem hogy a francba lesz 2 melegnek/leszbinek gyereke? ja hogy max felcsinál egy ellentétes neműt!
2. a melegek hol tudnak életet létrehozni és hol tudnak jövőt alakítani? ezért is mondtam a fajtátok sosem érti a filozófiát és a 90-nél nagyobb iq követelményű dolgokat! nem sértésből de nyugodtan meg sértődhetsz bánom is én... én legalább kutatók egész életem során csak mert élvezem a tudást legyen az homoszexualitás vagy vallás vagy fizika...
ha mindenki meleg lenne akkor ki halna az emberiség és ha megnézed nem a keresztény országok miatt van túlnépesedés! hanem indiában afrikában meg kínában...
3. az erőforrsások nem végesek! az erőforrások ciklusokban vannak jelen emiatt sosem fognak elfogyni ha megfelelően használjunk! a föld vas készletét eddig csak nagyon kis részét bányászták ki! szerinted miért van mágneses ereje a földnek? hát segítek a vas miatt! gondolhatod mennyi vas kell hogy a bolygóra ható mágneses teret hozzon létre!!!
minden más erőforrást áttudnak alakítani illetve újra felhasználni!
igen a melegség nem csak a szexuális vonzalomról szól de mutass egy olyan meleg párt akik már 10 éve együtt vannak és sosem volt szünet! mert valahogy a gyakorlatban még 10 évet sem bírnak ki együtt pedig aztán a nagy szerelem volt meg minden...
ugye az 1-2 éves kapcsolatok sem "szerelem" hanem csak hormonális fellángolás! ezért is a homoszexualitás csak szexuális kielégültség! és nem lelki...
4. egy meleg kapcsolat sosem lesz olyan mint egy heteró kapcsolat mert akkor lenne 20+ éves meleg kapcsolatok de nincsenek... (jó persze nyilván lehet egy olyan különleges eset de ez 1 a 300 millióból! / amúgy nem hiszem hogy 300+ millió meleg van max 50 millió... + hát igen a nőknél benne van egy olyan evolúciós tényező ami ráviszi őket hogy az aktív hetero párjukkal legyen még egy női fél...)
amúgy a legtöbb meleg simán rávágja hogy képes lenne ellenkezővel élni sőt gondolt is rá és sokan voltak is ilyen kapcsolatban de nekik MÁS KELL! de egy hetero sosem tudna melegként élni... ez is egy különbség!
a lényeg a kereszténység a fenti okok miatt nem fogadja el a melegséget
ez egy ideológia... de legalább lehet bűnbocsánatot kiváltani nem úgy mint a többi vallásban ahol instant büntetést kapsz még akkor is ha csak az vagy de sosem csináltad...
26 de ez "deviancia" bizonyos fokon mivel egy relatív kisebbségről beszélünk akik teljesen máshogy gondolkodnak! a történelem rá a bizonyíték hogy az emberiség mindig is így gondolkodott a melegekről! ez csak történelem és valóság kibontás semmi utálat... :S
csak a valóság az valóság!
pl az én nézeteimben habár keresztény vagyok de ha az adott meleg pár tényleg egymást szereti és nem cserélgetik egymást akkor részemről nem bűnősök
de aki havonta évenként 5 évenként váltogatja a partnerét az ugyan úgy mocskos legyen az hetero vagy meleg... mert maga a szexualitás ilyes fajta kiélése a destruktív és káros nem csak a lélekre de a testre is!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!