Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A keresztények szerint miért...

A keresztények szerint miért bűn melegnek lenni?

Figyelt kérdés
Egyszerűen semmi értelme. Azt mondják szeress mindenkit. De ha egy azonos nemű személybe szeretsz bele az bűn? Ezt az érzelmet nem is tudod irányítani. És elvileg Isten teremtett minket, szóval ő létrehoz egy érzelmet amit nem is tudsz irányítani, aztán bűnként kezeli? Ez a jóságos Isten?

2022. márc. 14. 18:17
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 11/248 anonim ***** válasza:
14%

A homoszexualitás nem normális,

Ami nem normális az abnormális. 🤷

2022. márc. 14. 19:01
 12/248 anonim ***** válasza:
90%

"A melegek betegek."

Tegyük fel, hogy tényleg az. Amúgy nem az, de tegyük fel, hogy betegség. Ebben az esetben az a kérdésem, hogy a kereszténység szerint a betegség mióta bűn?

2022. márc. 14. 19:02
 13/248 anonim ***** válasza:
62%
A szeretet Istentől jön, Isten maga a szeretet. Ha két egyenrangú ember szereti egymást és saját akaratukból együtt vannak, akkor a kapcsolatukban jelen van Isten is, akármilyen neműek is.
2022. márc. 14. 19:04
 14/248 anonim ***** válasza:
95%

#12 jó felvetés, gondoljuk tovább: gyógyítható betegség e? Mert vannak gyógyítható betegségek és vannak gyógyíthatatlanok.

A válasz az hogy nem, az elmúlt évtizedek ezt bizonyították. Sok lelkiismeretes keresztény jelentkezett be átalakító terápiára, és 99,9%-ban nem történt változás. Most legyünk cinikusak és mondjuk azt, hogy azért mert nem is igazi keresztények voltak és meg se tértek igazán? Véleményem szerint nem erről van szó.

Akit érdekel a Pray away c. dokumentumfilm erről, magyar felirat bekapcsolható:

[link]

2022. márc. 14. 19:08
 15/248 anonim ***** válasza:
72%
Mindig abban reménykedem hogy a társadalom egyszer csak megugorja azt a szintet, hogy elfogadja ha valaki másmilyen, de itt olvasgatva mindig rájövök hogy ettől még baromi messze vagyunk sajnos.
2022. márc. 14. 19:18
 16/248 anonim ***** válasza:
96%
14, van olyan ismerősöm, aki kamaszkorában részt vett ilyen "imádkozós" átnevelő terápián. Önszántából tette, nem a környezete nyomására, és mégis PTSD alakult ki nála emiatt, azóta is próbálja feldolgozni pszichológus segítségével :( Ja, és meleg maradt. Nagyon durva dolgokat mesélt, lelki terror, megfélemlítés és érzelmi zsarolás az egész. Nem csoda, hogy több országban be van már tiltva. A melegséggel az ember senkinek sem árt, senkinek semmi baja nem lesz belőle, nem is értem, miért kéne ezeket az embereket átnevelni másmilyenné. Ugyanolyan visszamaradott baromság ez is, mint az, hogy régen a balkezességet babonák miatt ördögi dolognak tartották és ezért a balkezes gyerekeket átnevelték jobbkezesnek. Ez is tök káros, egy csomó negatív következménye lehet annak, ha valakit átnevelnek balkezesből jobbkezessé.
2022. márc. 14. 19:32
 17/248 anonim ***** válasza:
69%

Nem betegség és nem választás kérdése.

.

Sok bigott, aki bűnnek tartja, miért nem gondol arra, hogy Isten teremtette olyanná, amilyen?

.

Kevés agysejttel gondolkodni nehéz, ezért az emberek ítélkeznek.

2022. márc. 14. 19:53
 18/248 anonim ***** válasza:
0%
Test-kép zavar.
2022. márc. 14. 19:57
 19/248 anonim ***** válasza:
100%

Én keresztény vagyok, nem érdekel igazából más magánélete, és szerintem nem bűn...ha isten ilyennek teremti az illetőt akkor nem tudom miért lenne hibás.

Szerintem ezt is kicsavarták a Bibliaiában és úgy adták elő hogy ezt higgyék az emberek.

Nagyon sok mindennel nem értek egyet ami a könyvben van, sem istennel...sem Jézussal akkor sem ha ez neki mondjuk nem fog tetszeni.

2022. márc. 14. 20:01
 20/248 anonim ***** válasza:
66%
#11 Isten azzal az ítélettel fog ítélni téged, amilyennel te ítélsz. Ha te irgalmatlan vagy Isten is irgalmatlanul ítél majd téged. Csaxólok.
2022. márc. 14. 20:02
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!