A keresztények szerint miért bűn melegnek lenni?
@ "Tévedsz. Alapszabály: jogállamban a vallási torvények nem írhatják felul az állam torvényeit.
Valóban hatalmas lángész lehetsz, ugyanis semmilyen állam törvényeit sem lehet felülírni. Az állam ugyanis maga a legfelsőbb törvényhozó szerv. Az állam persze adott esetben lehet annyira gyenge, hogy nem tartják meg a törvényeit, és végül meg is bukhat, vagyis egy másik törvényhozó hatalom lép a helyére.
@ "Tehát a vallásszabadsagot a világi torvények korlátozhatják. Ez alapján ítélik el pl. azokat, akik a vallásuk nevében merényleteket kovetnek el vagy a lanyukat hazassagra kenyszeritik."
Igen az állam nem kezelhet minden vallást és ideológiát teljesen egyformán, mert az egyik eszme üti a másikat, ha kedvez az egyiknek, nem kedvez a másiknak. S főleg helyesen cselekszik ha korlátozza az erőszakos vallásokat.
@ "Téged is véd ez, hiszen ha nem így lenne, én holnap alapíthatnék egy vallást, amely kimondja, hogy meg kell olni azokat, akik olyanok mint te (nem tudom, milyen vagy: voroshaju, balkezes, szeplos, magas, cukorbeteg...), és senki nem kothetne bele, hiszen vallásszabadság van."
Hálás is vagyok érte. A vallás és szólás szabadság azonban nem arról szól, hogy kit öljünk meg, hanem hogy szabadon elmondhassuk a véleményünket, amivel nem kell egyetérteni.
@ "Bibliában benne van, hogy ha a gyereked visszabeszél, koveztesd halálra a vénekkel."
Igen, s hol van benne? Én csak a megátkozás esetére emlékszem (3Móz 20,9).
@ "Ezt miért nem tartod be? Azért, mert hiába írja a Biblia, tilos."
Nem, nem azért, nem tartom be, mert az állam nem engedi, hanem mert a Biblia egésze, vagyis a keresztény meggyőződés sem támogatja, hogy az ószövetségi parancsokat ma is szigorúan alkalmazzuk. Azoknak a maguk idejében persze meg volt a maguk szerepe.
@ "Ha neked ez nem tetszik, koltozz olyan országba, amely nem jogállam."
Szerencsére kis hazánkban még szabadon képviselhetjük a katolikus álláspontot. Itt még jogállam van, reméljük így is marad.
@ "Finnországban jogállam van. A volt kereszténydemokrata belugyminiszter tobb ízben azt állította, hogy a homoszexualitás egy pszichoszexuális fejlodési zavar és hogy a homoszexuálisok diszfunkcionálisak."
Ezt merte mondani? Hogy a homoszexualitás fejlődési és működési zavar. Hát ez szörnyű. Nos, ha ezt nem mondhatja, akkor nincs szólásszabadság, vagyis ott már nincs jogállam.
@ "Ezzel a torvény szerint megsértette a homoszexuálisok egyenloséghez való jogát és a méltóságukat, és mivel a Twitter megjegyzése gyuloletet kelthet, felelosségrevonják."
Az akkor egy degenerált ország, degenerált törvényekkel. Ha például én azt mondom, hogy a nyomorékok diszfunkciósak, vagyis rendellenes működésűek, akkor én uszítok a nyomorékok ellen, megsértem az egyenlőséghez való jogukat és méltóságukat? Szerintem ehhez hülyének kell lenni.
@ "csak teged nem vonnak olyan konnyen felelossegre, mivel egy nevtelenul írogató akárki vagy es nem kozszereplo, igy nehezebben bizonyithato, hogy kozvetlenul a te provokalasod uszitana fel valakit."
Én nem uszítok, mert nem akarok megbüntetni egyetlen homoszexuálist sem, s nem akarom, hogy ezért bántódás érje őket. Viszont akik büntetni akarják a katolikus álláspont hangoztatóit, azok valóban uszítanak.
@ "Egyebkent ha utananezel, a katolikus pápa allaspontja is az, hogy a homoszexualisoknak mindenhol biztositani "kellene" a bejegyzett elettarsi kapcsolathoz valo jogukat,"
Ha attól boldogok, hogy beírják őket egy nagy könyvbe éntőlem csinálhatják, engem nem zavar.
@ "hogy csaladban elhessenek."
A pápa aligha nevezte két férfi együttélését családnak. "A család az apa, anya, gyerek, és pont." Ez a mondás származik tőle.
@ "Päivi Räsänen azzal védekezik, hogy o csak a homoszexuálisokat akarja megmenteni az orok életre."
Nem tudom mondott-e ilyen hülyeséget. Ebben az ügyben én ezt a hírportált találom alaposnak, hitelesnek és objektívnek:
@ "Ez olyan, mintha én prominens politikusként azt mondanám, hogy az ateisták erkolcstelen pszichés betegek,"
Ha ez a meggyőződésed, akkor ezt kell mondanod. Persze azonnal mindenki látná, hogy mekkora nagy hülye vagy, s nem futnál be nagy politikai karriert. De ha például a pedofilekre mondanád ezt, akkor nyilván nagy volna az egyetértés. A homoszexualitás esetében nincs nagy egyetértés, de ha valakinek ez a meggyőződés akkor ez. Ezt hívják szólásszabadságnak.
144.
Klassz, hogy a magyar evangélikus egyház beszámolóját tartod objektívnek és hitelesnek a Räsänen ugyben. Nyilvan kiderult számodra belole, hogy a finn evangélikus egyház nem állt a politikus mellé.
A lényeg úgyis ez:
"A vád szerint Päivi Räsänen a homoszexuális embereket becsmérlő kijelentéseket tett szóban és írásban; ezek sértik a mássággal élők egyenjogúságát és emberi méltóságát, és alkalmasak gyűlöletkeltésre. Az ügyészség indoklása Räsänen azon kijelentéseire hivatkozott, amelyek szerint a homoszexualitás tudományosan bizonyított pszichoszociális fejlődési rendellenesség, bűnös és szégyentelen, ha pedig genetikai eredetű, akkor betegséget okozó örökletes génkárosodás."
[Egyébként abban is egyetértek a finn evangélikus egyházzal, hogy
"a jogalkotók egy részének legalább két szempontból torzított képe van a vallásról és a vallásszabadságról. Egyrészt indokolatlanul hangsúlyozzák a negatív vallásszabadsághoz (azaz a vallástól való mentességhez) való jogot a pozitív vallásszabadság kárára. Ez utóbbi miatt általában nem aggódnak, hiszen a semlegesség számukra a vallástalanságot jelenti".]
A pápa a család, a családban élés kapcsán beszélt a bejegyzett élettársi kapcsolatról:
Szerintem ha finnul nem is, de angolul tanulj meg nagyon-nagyon jol, hogy ne csak a magyar manipulalt cikkekbol tajekozodj. Nem sokat hasznal a vitanak, ha terjednek az ilyen, "Nyugaton már nem lehet kimondani, hogy karácsony meg húsvét", "Nyugaton 5 évesek elott táncikálnak a transzszexuálisok", "Finnorszagban mar bortonbe zarjak azt, aki a Bibliabol idez" tipusu pletykak.
143
A 142-es gunyolodott rajtad, az egeszet poenbol irta a magasakrol, es ugy tele vagy eloiteletekkel, hogy elhitted...
A tulsulyosak sem mindig azert azok, mert sokat esznek. Remelem, nem fogod megtudni eleted soran, mi minden egyeb oka lehet.
https://www.gyakorikerdesek.hu/sport-mozgas__egyeb-kerdesek_..
Egyszer Cseke Katinkával volt egy riport, ahol azt mondta, hogy "aki kövér, az zabál" Mert eddig ezt tette ő is, éppen akkor fogyózott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!