Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A keresztények szerint miért...

A keresztények szerint miért bűn melegnek lenni?

Figyelt kérdés
Egyszerűen semmi értelme. Azt mondják szeress mindenkit. De ha egy azonos nemű személybe szeretsz bele az bűn? Ezt az érzelmet nem is tudod irányítani. És elvileg Isten teremtett minket, szóval ő létrehoz egy érzelmet amit nem is tudsz irányítani, aztán bűnként kezeli? Ez a jóságos Isten?

2022. márc. 14. 18:17
❮❮ ... 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 ... ❯❯
 141/248 anonim ***** válasza:
0%
139-es miért a kövérséggel nincs igazam, a kövéreket még a "Föld anya" sem szereti.
2022. márc. 18. 16:02
 142/248 anonim ***** válasza:
91%
Én a magas emberekkel vagyok így, a magas emberek is betegség áldozatai. Sőt, az kifejezetten irritáló, mikor egy nő felvesz egy magassarkú cipőt, mert olyankor hivalkodóan éli ki ezt a rút betegségét. Az összes kosarazót nevelőintézetbe kellene zárni, amíg ki nem gyógyulnak a betegségükből. Általában elég megátalkodottak, mert sokan évtizedeken át élik ki ezt a förtelmes, útálatos betegségüket, de a végén a legtöbbje úgyis felhagy bűnös élvezetével, és 70-80 éves korára általában megjön az eszük, és összébb mennek. Olyankor már ők is rájönnek, hogy mekkora bűnben éltek addig, és így tartanak bűnbocsánatot.
2022. márc. 18. 16:02
 143/248 anonim ***** válasza:
24%
142 mondjuk a magas ember nem tehet róla, mert így született. De viszont a természet már védekezik ellenük, mert pl. ha elmész egy salsa tánciskolába, ahol a nők azért járnak, hogy ismerkedjenek, egytől-egyig hórihorgas csajokkal találkozol. A férfiak a kicsi nőket szeretik. Statisztika alapján sok magas (185 cm felett) nincs gyereke.
2022. márc. 18. 16:05
 144/248 szp72 ***** válasza:
11%

@ "Tévedsz. Alapszabály: jogállamban a vallási torvények nem írhatják felul az állam torvényeit.

Valóban hatalmas lángész lehetsz, ugyanis semmilyen állam törvényeit sem lehet felülírni. Az állam ugyanis maga a legfelsőbb törvényhozó szerv. Az állam persze adott esetben lehet annyira gyenge, hogy nem tartják meg a törvényeit, és végül meg is bukhat, vagyis egy másik törvényhozó hatalom lép a helyére.

@ "Tehát a vallásszabadsagot a világi torvények korlátozhatják. Ez alapján ítélik el pl. azokat, akik a vallásuk nevében merényleteket kovetnek el vagy a lanyukat hazassagra kenyszeritik."

Igen az állam nem kezelhet minden vallást és ideológiát teljesen egyformán, mert az egyik eszme üti a másikat, ha kedvez az egyiknek, nem kedvez a másiknak. S főleg helyesen cselekszik ha korlátozza az erőszakos vallásokat.

@ "Téged is véd ez, hiszen ha nem így lenne, én holnap alapíthatnék egy vallást, amely kimondja, hogy meg kell olni azokat, akik olyanok mint te (nem tudom, milyen vagy: voroshaju, balkezes, szeplos, magas, cukorbeteg...), és senki nem kothetne bele, hiszen vallásszabadság van."

Hálás is vagyok érte. A vallás és szólás szabadság azonban nem arról szól, hogy kit öljünk meg, hanem hogy szabadon elmondhassuk a véleményünket, amivel nem kell egyetérteni.

@ "Bibliában benne van, hogy ha a gyereked visszabeszél, koveztesd halálra a vénekkel."

Igen, s hol van benne? Én csak a megátkozás esetére emlékszem (3Móz 20,9).

@ "Ezt miért nem tartod be? Azért, mert hiába írja a Biblia, tilos."

Nem, nem azért, nem tartom be, mert az állam nem engedi, hanem mert a Biblia egésze, vagyis a keresztény meggyőződés sem támogatja, hogy az ószövetségi parancsokat ma is szigorúan alkalmazzuk. Azoknak a maguk idejében persze meg volt a maguk szerepe.

@ "Ha neked ez nem tetszik, koltozz olyan országba, amely nem jogállam."

Szerencsére kis hazánkban még szabadon képviselhetjük a katolikus álláspontot. Itt még jogállam van, reméljük így is marad.

@ "Finnországban jogállam van. A volt kereszténydemokrata belugyminiszter tobb ízben azt állította, hogy a homoszexualitás egy pszichoszexuális fejlodési zavar és hogy a homoszexuálisok diszfunkcionálisak."

Ezt merte mondani? Hogy a homoszexualitás fejlődési és működési zavar. Hát ez szörnyű. Nos, ha ezt nem mondhatja, akkor nincs szólásszabadság, vagyis ott már nincs jogállam.

@ "Ezzel a torvény szerint megsértette a homoszexuálisok egyenloséghez való jogát és a méltóságukat, és mivel a Twitter megjegyzése gyuloletet kelthet, felelosségrevonják."

Az akkor egy degenerált ország, degenerált törvényekkel. Ha például én azt mondom, hogy a nyomorékok diszfunkciósak, vagyis rendellenes működésűek, akkor én uszítok a nyomorékok ellen, megsértem az egyenlőséghez való jogukat és méltóságukat? Szerintem ehhez hülyének kell lenni.

@ "csak teged nem vonnak olyan konnyen felelossegre, mivel egy nevtelenul írogató akárki vagy es nem kozszereplo, igy nehezebben bizonyithato, hogy kozvetlenul a te provokalasod uszitana fel valakit."

Én nem uszítok, mert nem akarok megbüntetni egyetlen homoszexuálist sem, s nem akarom, hogy ezért bántódás érje őket. Viszont akik büntetni akarják a katolikus álláspont hangoztatóit, azok valóban uszítanak.

@ "Egyebkent ha utananezel, a katolikus pápa allaspontja is az, hogy a homoszexualisoknak mindenhol biztositani "kellene" a bejegyzett elettarsi kapcsolathoz valo jogukat,"

Ha attól boldogok, hogy beírják őket egy nagy könyvbe éntőlem csinálhatják, engem nem zavar.

@ "hogy csaladban elhessenek."

A pápa aligha nevezte két férfi együttélését családnak. "A család az apa, anya, gyerek, és pont." Ez a mondás származik tőle.

[link]

@ "Päivi Räsänen azzal védekezik, hogy o csak a homoszexuálisokat akarja megmenteni az orok életre."

Nem tudom mondott-e ilyen hülyeséget. Ebben az ügyben én ezt a hírportált találom alaposnak, hitelesnek és objektívnek:

[link]

@ "Ez olyan, mintha én prominens politikusként azt mondanám, hogy az ateisták erkolcstelen pszichés betegek,"

Ha ez a meggyőződésed, akkor ezt kell mondanod. Persze azonnal mindenki látná, hogy mekkora nagy hülye vagy, s nem futnál be nagy politikai karriert. De ha például a pedofilekre mondanád ezt, akkor nyilván nagy volna az egyetértés. A homoszexualitás esetében nincs nagy egyetértés, de ha valakinek ez a meggyőződés akkor ez. Ezt hívják szólásszabadságnak.

2022. márc. 18. 19:05
 145/248 anonim ***** válasza:
84%

144.

Klassz, hogy a magyar evangélikus egyház beszámolóját tartod objektívnek és hitelesnek a Räsänen ugyben. Nyilvan kiderult számodra belole, hogy a finn evangélikus egyház nem állt a politikus mellé.

A lényeg úgyis ez:

"A vád szerint Päivi Räsänen a homoszexuális embereket becsmérlő kijelentéseket tett szóban és írásban; ezek sértik a mássággal élők egyenjogúságát és emberi méltóságát, és alkalmasak gyűlöletkeltésre. Az ügyészség indoklása Räsänen azon kijelentéseire hivatkozott, amelyek szerint a homoszexualitás tudományosan bizonyított pszichoszociális fejlődési rendellenesség, bűnös és szégyentelen, ha pedig genetikai eredetű, akkor betegséget okozó örökletes génkárosodás."

[Egyébként abban is egyetértek a finn evangélikus egyházzal, hogy

"a jogalkotók egy részének legalább két szempontból torzított képe van a vallásról és a vallásszabadságról. Egyrészt indokolatlanul hangsúlyozzák a negatív vallásszabadsághoz (azaz a vallástól való mentességhez) való jogot a pozitív vallásszabadság kárára. Ez utóbbi miatt általában nem aggódnak, hiszen a semlegesség számukra a vallástalanságot jelenti".]

A pápa a család, a családban élés kapcsán beszélt a bejegyzett élettársi kapcsolatról:

[link]

[link]

Szerintem ha finnul nem is, de angolul tanulj meg nagyon-nagyon jol, hogy ne csak a magyar manipulalt cikkekbol tajekozodj. Nem sokat hasznal a vitanak, ha terjednek az ilyen, "Nyugaton már nem lehet kimondani, hogy karácsony meg húsvét", "Nyugaton 5 évesek elott táncikálnak a transzszexuálisok", "Finnorszagban mar bortonbe zarjak azt, aki a Bibliabol idez" tipusu pletykak.

2022. márc. 18. 22:54
 146/248 anonim ***** válasza:
91%

143

A 142-es gunyolodott rajtad, az egeszet poenbol irta a magasakrol, es ugy tele vagy eloiteletekkel, hogy elhitted...

A tulsulyosak sem mindig azert azok, mert sokat esznek. Remelem, nem fogod megtudni eleted soran, mi minden egyeb oka lehet.

2022. márc. 18. 23:01
 147/248 A kérdező kommentje:
137, szp, nem nem uszítok. Közted és köztem az a különbség hogy te ok nélkül betegezel le rengeteg embert mert számodra nem szimpatikus amit csinálnak, és próbálod másokkal elhitetni ezt a hülyeséget. Én meg csak rád értettem mivel kiérdemelted. (az utálkozásoddal és passzív agresszióddal)
2022. márc. 19. 02:22
 148/248 A kérdező kommentje:
És köszönöm azoknak akik értelmesen válaszoltak ^^
2022. márc. 19. 02:26
 149/248 szp72 ***** válasza:
11%
Világos. Uszítás az, ami neked nem tetszik.
2022. márc. 19. 09:57
 150/248 anonim ***** válasza:
31%

https://www.gyakorikerdesek.hu/sport-mozgas__egyeb-kerdesek_..

Egyszer Cseke Katinkával volt egy riport, ahol azt mondta, hogy "aki kövér, az zabál" Mert eddig ezt tette ő is, éppen akkor fogyózott.

2022. márc. 19. 17:38
❮❮ ... 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!