Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Kedves Keresztények ! Kinek...

Kedves Keresztények ! Kinek mi a véleménye a többnejűségről ? És miért ? Illetve főleg hogyan látjátok a kérdést a Biblia alapján ?

Figyelt kérdés

Tudom, hogy ez egy szenzitív téma lehet sokaknak, ezért leszögezném, hogy vitatkozni nem igazán szeretnék, aki szeretné leírhatja a véleményét.

Én egyértelműen (mint választható lehetőség) a polygámia (többnejűség) mellett vagyok, összhangban a Kegyes Koránnal.

Abdullah

2021. okt. 23. 19:53
❮❮ ... 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 ... ❯❯
 81/144 anonim ***** válasza:
100%

Más az, amikor Kongóban olyan szegénység és elmaradottság van, hogy általában nincs lehetőség tanulni és megint más, amikor nőként elzavarnak a felsőbb iskolából, mert csak férfi tanulhat.

"Míg a nyugati kizsákmányoló kapitalizmus kizsigereli őket, miközben azt hazudja nekik hogy szabadok. És a szabadság illuzióját adja el mindenkinek."

Hagyd már ezt az ócska süket dumát, elég szánalmas, miközben élvezed ennek a piszkos nyugatnak minden kényelmét és előnyét. Menj nyugodtan Afganisztánba, Iránba, Pakisztánba, ahol nincs ez a piszkos kapitalizmus és kizsákmányolás.

2021. okt. 25. 20:29
 82/144 A kérdező kommentje:

#81: Mert hol van ilyen hogy a nők nem tanulhatnak ? Mert tudomásom szerint a legtöbb arab országban nyugodtan megtehetik.

Egyébként még fekete-Afrikában issok helyen, ezt tapasztalatból tudom. Persze a tandíj miatt ott nem egyszerű.

Amit mondok nem ócska süket duma, csak mélyebben kéne elgondolkodni rajta.

2021. okt. 25. 20:34
 83/144 A kérdező kommentje:

Az Iszlám világban legtöbb helyen rendes iskolai egyenruhában mennek a lányok az iskolákba. Ne beszéljetek már nekem zöldségeket !

Persze ahol a nyugati országoknak/nagyhatalmaknak köszönhetően éppen háborúk robbantak ki ott lehet hogy az oktatási rendszer is akadozik sajnos.

2021. okt. 25. 20:50
 84/144 anonim ***** válasza:

Legtöbb helyen? :D Szakad a vakbelem, ne röhögtess.

Miért van az, hogy az iszlám arab világban a nők több, mint 60%-a írástudatlan, míg ez az arány fele sincs férfiak esetén? Mert olyan marha nagy egyenlőség van igaz?

"2004-es népszámlálási adatokszerint az írástudatlanság a 10 évesek és ennél idősebbek körében 45.7 %, a fiúk és leányokközötti jelentős egyenlőtlenséggel, minthogy a fiúk körében 29.8%, míg a leányoknál 62.1% azírástudatlanság aránya."

"Az ENSZ adatai szerint a nők képviselete az arab parlamentekben mindössze 3-4%, ellentétben a világ többi országával, ahol arányuk 11,4%."

Ez az adat is jól mutatja, hogy mennyire fontosak az iszlámban a nők. Azon a piszkos nyugaton, ahol kizsákmányolják ugye a nőket, jelentősen nagyobb. Például a piszkos nyugati EP-ben 40% feletti.

2021. okt. 25. 21:16
 85/144 A kérdező kommentje:

#84: 2 dolgot nem veszel figyelembe:

1. A nőknek nem kötelező tanulniuk, választhatják hogy csak a családjuknak élnek.

2. Az Iszlám országok jelentős része nem tartozik a fejlett világhoz, hanem a fejlődő országokhoz sorolható GAZDASÁGI értelemben.

Vallásunk azonban egyáltalán nem akadálya annak, hogy a nők tanuljanak.

2021. okt. 25. 21:26
 86/144 anonim ***** válasza:
100%

Választhatják? Ez valami ócska irónia akart lenni? Sajnos a nők sokszor semmit se választhatnak, hanem azt kell tenniük, amit az apjuk vagy később a férjük mond. Erről jutott eszembe, néhány éve még volt olyan iszlám ország, ahol a nők nem is választhattak, mármint választásokon.

"2. Az Iszlám országok jelentős része nem tartozik a fejlett világhoz, hanem a fejlődő országokhoz sorolható GAZDASÁGI értelemben."

Ez miért is indokolja, hogy a nők között több, mint kétszerese az írástudatlanság, mint a férfiak esetén? Ha csak a gazdaság lenne az ok, akkor közel egyforma lenne a arány, mint sok szegény afrikai országban. A muszlim országokban több, mint kétszerese. Miért van az, hogy csak a muszlim országokra jellemző ilyen hatalmas különbség ebben a nemek között?

2021. okt. 25. 21:32
 87/144 A kérdező kommentje:

#86: Lehetséges hogy azért mert a helyiek népszokásaiknak megfelelően cselekednek sokkal inkább mint az Iszlámnak megfelelően.

Kétlem hogy a keresztény többségű afrikai országokban ne a fiúkat tolnák előre általában véve.

Másrészt mostmár teljesen eltértünk a témától érzésem szerint.

Harmadrészt nem szeretnék egy 500 hozzászólásból álló teljesen felesleges csörtét az Iszlám és a kereszténység között.

Igazából szerettem volna ha elmondjátok a véleményeteket a többnejűségről. Azt hiszem ez meg is történt.

2021. okt. 25. 21:40
 88/144 anonim ***** válasza:
100%

"Lehetséges hogy azért mert a helyiek népszokásaiknak megfelelően cselekednek sokkal inkább mint az Iszlámnak megfelelően."

Ez újabb ócska vicc? Az iszlám 1300 éve jelen van ott, milyen helyi népszokás maradt meg 1300 év alatt, ami ellentétes egy mindent elnyomó vallással szemben?

"Harmadrészt nem szeretnék egy 500 hozzászólásból álló teljesen felesleges csörtét az Iszlám és a kereszténység között."

Még csak véletlenül se hoztam fel a kereszténységet, hiába van ilyen fóbiád.

"Másrészt mostmár teljesen eltértünk a témától érzésem szerint."

Nincs itt eltérés. Egy olyan vallásban és társadalomban, ahol a nő inkább tulajdon, mint egyenlő partner, fordulhat elő, hogy egy férfinek több felesége lehet (de fordítva tiltott), a nők többnyire nem tanulhatnak, nem képviselhetik magukat a törvényhozásban. Nincs itt semmi eltérés.

2021. okt. 25. 21:44
 89/144 A kérdező kommentje:

#88: Nincs ebben sem semmi ócska vicc. A szaúdiak is kőkeményen hozzák az Iszlámot megelőző nőket elnyomó arab mentalitást például. Ha már a nőkre hegyezzük ki a dolgot.

"Még csak véletlenül se hoztam fel a kereszténységet, hiába van ilyen fóbiád."

Ha támadod az Iszlámot, bizony lehet hogy nekem kellett volna felhoznom. Továbbá még 6 másik keresztény is beszállt volna abban biztos lehetsz.

Mindenesetre én nem szeretnék ezerféle témába most belemenni.

Nyugodtan írd le a véleményed a többiek olvashatják.

Én Allahot szolgálom.

2021. okt. 25. 21:59
 90/144 anonim ***** válasza:
95%

71 vagyok

"Vannak olyan jogaik a nőknek, amiket jelenleg csupán az Iszlám ad meg nekik.

Például joguk van arra, hogy eltartsák őket egy életen keresztül, és ne kelljen dolgozniuk."

Na, ne viccelj. A kereszteny noknek is joguk van ahhoz, hogy eltartsak oket es ne kelljen dolgozniuk.

Milyen jogaik vannak meg?

Hogy nem mehetnek ki kisero nelkul az utcara, hogy nem tartozkodhatnak idegen ferfiakkal egy helyen, ha nincs ferfi rokonuk jelen? Hogy ferfi kisero nelkul meg az orvoshoz sem mehet be?

Hogy a ferjuk ha megparancsolja, akkor be kell fedniuk az arcukat, a szemuk elott egy fekete haloval, hogy legalabb valamennyit lasson?

Eddig csak a poligamiarol volt szo, de ezzel kicsit magad alatt kezdted vagni a fat.

Mindegy mi van a Koranban, ha a vallasos muszlim kozossegekben a Koranra hivatkozva EZ VAN.

Es ha mar, akkor visszaterve arra, hogy hogyan is egyeznek bele a nok a hazassagba. Ugyan tiltakoztal, hogy ne tartsak kiseloadast, de te is azt csinalod.

Még a nyugati orszagokban szuletett es ott elo 16 eves lanyokat is hazacsaljak-hazaviszik Pakisztanba, Bangladesbe, kitalalt uruggyel ("a nagymama beteg"). Mikor megerkezik, mar varja a hir, hogy ferjhezmegy, nem mutatjak be az illetonek, es az eskuvo utan nem mehet haza tanulni, hanem ottmarad az idegen pakisztani anyos hazaban. Beleegyezik, persze. Mi az alternativa? Hogy kiteszik az utcara, abban az egy ruhaban, ami rajta van, egy idegen orszagban, ahol senkit nem ismer, csak az ot kikozosito csaladot, nem beszeli a nyelvet es egy fillerje sincs. Na, ez a beleegyezes, hogy inkabb hozzamegy egy ismeretlen ferfihoz.

Es ez olyan gyakori, hogy az angol repulotereken, a tranzitban, a kijarat elotti utolso noi veceben, a fulkeben belul vannak poszterek, amiben szolnak az erintett lanyoknak, hogy ha nem akarsz repulni, ez az utolso eselyed, hogy a brit hatosagok segithessenek neked - telefonalj innen a mobilodrol, ingyen, a vecefulkebol MOST. Es tucatjaval szedik ki onnan a 16 eves, szinte onkivuleti allapotban levo kislanyokat, akik eletuk legborzasztobb dilemmajaban most hoztak egy dontest: orokre megszakitja vele a csalad a kapcsolatot emiatt, de ez az egyetlen lehetosege, hogy Angliaban maradhasson, mert lehet, hogy soha nem is johet vissza. Vagy egyetemet vegzett not adnak hozza egy Szaud Arabiaban elo ismeretlen muszlimhoz, ahol Angliahoz kepest szinte semmi szabadsaga nem lesz - es a segelykero vonalakon zokognak, hogy mit csinaljanak, mert a csalad kikozositi oket.

Ezt nevezed noi beleegyezesnek?

Es ne mondd, hogy ezek kivetelek, mert nem kivetelek. A szuloknek kell part talalni a lanyaiknak, ez az eletuk egyik nagy terhe es feladata, es ha van kero, nem fogjak elhajtani azzal, hogy a lany meg iskolas, hogy meg nem akar ferjhezmenni, hogy esetleg meg akarja ismerni vagy hogy nem akar Pakisztanba ferjhezmenni.

En tudom, hogy a vallas es a kultura nem ugyanaz. De hiaba ir akarmit az iszlam elo, ha a valosag ez, es nem hiszem el, hogy ezt meg a poligamiat akarod ugy beallitani, hogy ez a noknek jo.

Azert ne nezz mar hulyenek minket.

2021. okt. 25. 22:15
❮❮ ... 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!