Kedves Keresztények ! Kinek mi a véleménye a többnejűségről ? És miért ? Illetve főleg hogyan látjátok a kérdést a Biblia alapján ?
Tudom, hogy ez egy szenzitív téma lehet sokaknak, ezért leszögezném, hogy vitatkozni nem igazán szeretnék, aki szeretné leírhatja a véleményét.
Én egyértelműen (mint választható lehetőség) a polygámia (többnejűség) mellett vagyok, összhangban a Kegyes Koránnal.
Abdullah
"Nincs ebben sem semmi ócska vicc. A szaúdiak is kőkeményen hozzák az Iszlámot megelőző nőket elnyomó arab mentalitást például. Ha már a nőkre hegyezzük ki a dolgot."
Iszlámot megelőző? Nem azt tanítjátok, hogy az mindig is volt? Meg hogy kerülnek ide a szaúdiak, ahol pont közel egyforma magas arányban tudnak írni és olvasni a nők és férfiak. Nem úgy, mint például Pakisztánban, Afganisztánban, Jemenben, Marokkóban, hogy csak néhány példát említsek.
"Ha támadod az Iszlámot, bizony lehet hogy nekem kellett volna felhoznom."
Csak nem tud uralkodni rajtad a paranoid keresztény fóbia. Lehetek akár ateista vagy hindu is, semmit nem írtam a kereszténységgel kapcsolatban, nem véletlenül.
"Iszlámot megelőző? Nem azt tanítjátok, hogy az mindig is volt?"
Nem, abban az értelemben ahogyan ezek szerint gondolod, nem azt "tanítjuk" :)
"Na, ne viccelj. A kereszteny noknek is joguk van ahhoz, hogy eltartsak oket es ne kelljen dolgozniuk."
Azért kíváncsi lennék a férjeik arcára amikor ezt bejelentenék neki otthon !! :D :D
tanulasrol
ahogy 86 irja
nem mindig orszagfuggo
"Sajnos a nők sokszor semmit se választhatnak, hanem azt kell tenniük, amit az apjuk vagy később a férjük mond."
Hiaba engedi az allam a noknek a tanulast, ha akkor tanulhat a no, ha az apja vagy a ferje megengedi. Ameddig megengedi.
Te nagyon ugyesen csinalod, Abdullah, ha valami kenyelmetlen dolog kerul elo, "nem szeretnek most ebbe a temaba belemenni, eltertunk a tematol" stb. Te hozod fel, de ha valaki nem ert egyet, akkor mar nem akarsz rola beszelni.
Legyel muszlim, jogod van hozza, es ezt tiszteletben tartjuk.
De ne allitsd azt, hogy a poligamia jo a NOKNEK, meg hogy mindig beleegyeznek a hazassagba meg hogy tanulhatnak, ha akarnak.
Es tobbszor irtad, hogy "jelenleg" meg "egyelore" nincs poligamia Magyarorszagon. Mi az, hogy "egyelore"? Gondolod, hogy 1100 ev monogamia utan majd ezt valamikor engedelyezik? Hol van ez napirenden? Az napirenden van, hogy legyen-e legalis a cannabis meg a meleghazassag. A tobbnejuseg nincs.
93
"Azért kíváncsi lennék a férjeik arcára amikor ezt bejelentenék neki otthon !! :D :D"
hat, ne haragudj, de abszolut nem tudlak mar komolyan venni
te vagy 17 eves vagy, vagy soha az eletben nem tetted ki a labadat Magyarorszagrol, nem neztel filmet, nem olvastal konyvet, nem beszelgettel masokkal
nekem is volt olyan idoszak a eletemben, amikor a ferjem tartott el es nem dolgoztam
es olyan idoszak is, amikor en tartottam el a ferjemet, es o nem dolgozott
es nem "bejelentettem", hanem igy beszeltuk meg
" Te hozod fel, de ha valaki nem ert egyet, akkor mar nem akarsz rola beszelni."
Én hozom fel ?? Vidiripi hozta fel hogy "Allah nem gondoskodik" a nőkről. Erre reflektáltam.
Mondjuk ő legalább a Koránból kért hivatkozást, amit érzésem szerint meg is kapott. Bár tudom, hogy elégedetlen lesz szokás szerint. :)
#95: Oké, halálosan unom, hogy ennyire okosnak hiszed magad. Miközben csak piszkálja a csőrödet a mondanivalóm ennyi az egész.
Nem kezdelek el sértegetni, ahogyan te engem. Az Iszlám nem erre tanított engem.
#98: Allah jutalmazzon Téged ezért hogy ilyen jól összefoglaltad a mondanivalódat Testvérem !
Ebben én nem vagyok ilyen ügyes.
97
"Oké, halálosan unom, hogy ennyire okosnak hiszed magad."
azt unod, hogy nagyobb az elettapasztalatom, mind neked
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!