Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Kedves Keresztények ! Kinek...

Kedves Keresztények ! Kinek mi a véleménye a többnejűségről ? És miért ? Illetve főleg hogyan látjátok a kérdést a Biblia alapján ?

Figyelt kérdés

Tudom, hogy ez egy szenzitív téma lehet sokaknak, ezért leszögezném, hogy vitatkozni nem igazán szeretnék, aki szeretné leírhatja a véleményét.

Én egyértelműen (mint választható lehetőség) a polygámia (többnejűség) mellett vagyok, összhangban a Kegyes Koránnal.

Abdullah

2021. okt. 23. 19:53
 91/144 anonim ***** válasza:
95%

"Nincs ebben sem semmi ócska vicc. A szaúdiak is kőkeményen hozzák az Iszlámot megelőző nőket elnyomó arab mentalitást például. Ha már a nőkre hegyezzük ki a dolgot."

Iszlámot megelőző? Nem azt tanítjátok, hogy az mindig is volt? Meg hogy kerülnek ide a szaúdiak, ahol pont közel egyforma magas arányban tudnak írni és olvasni a nők és férfiak. Nem úgy, mint például Pakisztánban, Afganisztánban, Jemenben, Marokkóban, hogy csak néhány példát említsek.

"Ha támadod az Iszlámot, bizony lehet hogy nekem kellett volna felhoznom."

Csak nem tud uralkodni rajtad a paranoid keresztény fóbia. Lehetek akár ateista vagy hindu is, semmit nem írtam a kereszténységgel kapcsolatban, nem véletlenül.

2021. okt. 25. 22:15
 92/144 A kérdező kommentje:

"Iszlámot megelőző? Nem azt tanítjátok, hogy az mindig is volt?"

Nem, abban az értelemben ahogyan ezek szerint gondolod, nem azt "tanítjuk" :)

2021. okt. 25. 22:19
 93/144 A kérdező kommentje:

"Na, ne viccelj. A kereszteny noknek is joguk van ahhoz, hogy eltartsak oket es ne kelljen dolgozniuk."

Azért kíváncsi lennék a férjeik arcára amikor ezt bejelentenék neki otthon !! :D :D

2021. okt. 25. 22:28
 94/144 anonim ***** válasza:
90%

tanulasrol

ahogy 86 irja

nem mindig orszagfuggo

"Sajnos a nők sokszor semmit se választhatnak, hanem azt kell tenniük, amit az apjuk vagy később a férjük mond."

Hiaba engedi az allam a noknek a tanulast, ha akkor tanulhat a no, ha az apja vagy a ferje megengedi. Ameddig megengedi.

Te nagyon ugyesen csinalod, Abdullah, ha valami kenyelmetlen dolog kerul elo, "nem szeretnek most ebbe a temaba belemenni, eltertunk a tematol" stb. Te hozod fel, de ha valaki nem ert egyet, akkor mar nem akarsz rola beszelni.

Legyel muszlim, jogod van hozza, es ezt tiszteletben tartjuk.

De ne allitsd azt, hogy a poligamia jo a NOKNEK, meg hogy mindig beleegyeznek a hazassagba meg hogy tanulhatnak, ha akarnak.

Es tobbszor irtad, hogy "jelenleg" meg "egyelore" nincs poligamia Magyarorszagon. Mi az, hogy "egyelore"? Gondolod, hogy 1100 ev monogamia utan majd ezt valamikor engedelyezik? Hol van ez napirenden? Az napirenden van, hogy legyen-e legalis a cannabis meg a meleghazassag. A tobbnejuseg nincs.

2021. okt. 25. 22:32
 95/144 anonim ***** válasza:
95%

93

"Azért kíváncsi lennék a férjeik arcára amikor ezt bejelentenék neki otthon !! :D :D"

hat, ne haragudj, de abszolut nem tudlak mar komolyan venni

te vagy 17 eves vagy, vagy soha az eletben nem tetted ki a labadat Magyarorszagrol, nem neztel filmet, nem olvastal konyvet, nem beszelgettel masokkal

nekem is volt olyan idoszak a eletemben, amikor a ferjem tartott el es nem dolgoztam

es olyan idoszak is, amikor en tartottam el a ferjemet, es o nem dolgozott

es nem "bejelentettem", hanem igy beszeltuk meg

2021. okt. 25. 22:43
 96/144 A kérdező kommentje:

" Te hozod fel, de ha valaki nem ert egyet, akkor mar nem akarsz rola beszelni."

Én hozom fel ?? Vidiripi hozta fel hogy "Allah nem gondoskodik" a nőkről. Erre reflektáltam.

Mondjuk ő legalább a Koránból kért hivatkozást, amit érzésem szerint meg is kapott. Bár tudom, hogy elégedetlen lesz szokás szerint. :)

2021. okt. 25. 22:44
 97/144 A kérdező kommentje:

#95: Oké, halálosan unom, hogy ennyire okosnak hiszed magad. Miközben csak piszkálja a csőrödet a mondanivalóm ennyi az egész.

Nem kezdelek el sértegetni, ahogyan te engem. Az Iszlám nem erre tanított engem.

2021. okt. 25. 22:49
 98/144 anonim ***** válasza:
21%
Az iszlámban a többnejűségnek alapvetően szociális funkciója van, olyan problémák kezelésére mint az özvegyek helyzete vagy ha felborul a nemek közti arány. Ezt már ezerszer lerírtuk de a keresztények és általában azok akik keresztény kultúrkörben nevelkedtek, nem képesek ezt megérteni. Számukra a házasság nem más mint szexuális kapcsolat, ezért a többnejűséget is úgy képzelik el mint a férfi nemi vágyainak a kielégítést szolgáló intézmény. Az itt válaszolók pedig össze-vissza kevrik az iszlám tanítását egyes országok népszokásaival. A többnejűség a legemberségsebb megoldás bizonyos esetekben. A Nyugat nem tud ezekre a problémákra megoldást találni és egyébként nem is akar. Az pedig vicc kategória hogy a Nyugat egyenlőséget biztosíta nőknek. Valójában dupla terhet tesz a nőkre, kihasználja őket és szexuális eszközkönt tekint rájuk. A kereszténységről nem is beszélve mert az konkrétan az apa és a férj tulajdonaként kezeli a nőt.
2021. okt. 25. 22:50
 99/144 A kérdező kommentje:

#98: Allah jutalmazzon Téged ezért hogy ilyen jól összefoglaltad a mondanivalódat Testvérem !

Ebben én nem vagyok ilyen ügyes.

2021. okt. 25. 22:59
 100/144 anonim ***** válasza:
95%

97

"Oké, halálosan unom, hogy ennyire okosnak hiszed magad."

azt unod, hogy nagyobb az elettapasztalatom, mind neked

2021. okt. 25. 23:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!