Kedves Keresztények ! Kinek mi a véleménye a többnejűségről ? És miért ? Illetve főleg hogyan látjátok a kérdést a Biblia alapján ?
Tudom, hogy ez egy szenzitív téma lehet sokaknak, ezért leszögezném, hogy vitatkozni nem igazán szeretnék, aki szeretné leírhatja a véleményét.
Én egyértelműen (mint választható lehetőség) a polygámia (többnejűség) mellett vagyok, összhangban a Kegyes Koránnal.
Abdullah
#44: Most azért elképzelem amit leírtàl hogy valakinek van több ingatlanja, autója stb. És azt gondolja magàban szerinted: "Ó a fenébe mostmàr muszàj lesz még egy nőt elvennem, pedig mennyire jó nekem a monogàmia, dehàt muszàj a stàtuszom miatt... Jaj de rossz lesz nekem"
Én meg azt gondolom hogy azért vesz el még egy nőt mert van rà természetes IGÉNYE.
"hanem mert SZERETNÉ !"
És kit érdekel? Nem tárgyak a nők. Soha nem lesz ilyen. Mellesleg te csak egy sima troll vagy.
#54: Én nem vagyok troll.
Azt gondolom, összhangban az Iszlàmmal hogy egy hàzassàgot kizàrólag a feleség beleegyezésével szabad megkötni
Ha valahol màs a gyakorlat az az Iszlàmmal ellentétes. Még ha màst is mondanak akik ezt teszik.
Ezért a férfi elhagyja atyját és anyját, és ragaszkodik az ő feleségéhez, és lesznek ketten egy testté" (Mt 19,5).
Ketten. Nem többen.
Ahogy azt korábban már írtam, valószínűleg Isten ezt tartja a legideálisabbnak. De ettől függetlenül sehol nem tiltja meg a többnejűséget.
#56: Ez a fajta megközelítés az Iszlàmban is meg van hasonlóan. Mégis engedélyezett a többnejűség.
Csak úgy kell érteni hogy minden feleségeddel külön külön van ez meg amit idéztél.
Ez a vers nincs a többnejűség ellen sztem. De nem vagyok keresztény. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!