Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Kedves Keresztények ! Kinek...

Kedves Keresztények ! Kinek mi a véleménye a többnejűségről ? És miért ? Illetve főleg hogyan látjátok a kérdést a Biblia alapján ?

Figyelt kérdés

Tudom, hogy ez egy szenzitív téma lehet sokaknak, ezért leszögezném, hogy vitatkozni nem igazán szeretnék, aki szeretné leírhatja a véleményét.

Én egyértelműen (mint választható lehetőség) a polygámia (többnejűség) mellett vagyok, összhangban a Kegyes Koránnal.

Abdullah

2021. okt. 23. 19:53
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... ❯❯
 51/144 A kérdező kommentje:

#44: Most azért elképzelem amit leírtàl hogy valakinek van több ingatlanja, autója stb. És azt gondolja magàban szerinted: "Ó a fenébe mostmàr muszàj lesz még egy nőt elvennem, pedig mennyire jó nekem a monogàmia, dehàt muszàj a stàtuszom miatt... Jaj de rossz lesz nekem"

Én meg azt gondolom hogy azért vesz el még egy nőt mert van rà természetes IGÉNYE.

2021. okt. 24. 12:20
 52/144 anonim ***** válasza:
24%
50-es válaszoló, te keresztény vagy? Azért kérdezem mert általában a keresztények behazudják hogy a Biblia tiltja a többnejűséget.
2021. okt. 24. 12:21
 53/144 anonim ***** válasza:
76%
Igen, én keresztény vagyok. Igyekszem minél jobban ismerni a Bibliát amihez sem hozzátenni sem elvenni nem akarok. A legtöbb keresztény nem ismeri a Bibliát csak a keresztény tradíciókat de az teljesen más.
2021. okt. 24. 12:26
 54/144 anonim ***** válasza:
77%

"hanem mert SZERETNÉ !"

És kit érdekel? Nem tárgyak a nők. Soha nem lesz ilyen. Mellesleg te csak egy sima troll vagy.

2021. okt. 24. 12:59
 55/144 A kérdező kommentje:

#54: Én nem vagyok troll.

Azt gondolom, összhangban az Iszlàmmal hogy egy hàzassàgot kizàrólag a feleség beleegyezésével szabad megkötni

Ha valahol màs a gyakorlat az az Iszlàmmal ellentétes. Még ha màst is mondanak akik ezt teszik.

2021. okt. 24. 13:04
 56/144 anonim ***** válasza:
90%

Ezért a férfi elhagyja atyját és anyját, és ragaszkodik az ő feleségéhez, és lesznek ketten egy testté" (Mt 19,5).

Ketten. Nem többen.

2021. okt. 24. 17:16
 57/144 anonim ***** válasza:
56%

Ahogy azt korábban már írtam, valószínűleg Isten ezt tartja a legideálisabbnak. De ettől függetlenül sehol nem tiltja meg a többnejűséget.

2021. okt. 24. 17:23
 58/144 A kérdező kommentje:

#56: Ez a fajta megközelítés az Iszlàmban is meg van hasonlóan. Mégis engedélyezett a többnejűség.

Csak úgy kell érteni hogy minden feleségeddel külön külön van ez meg amit idéztél.

Ez a vers nincs a többnejűség ellen sztem. De nem vagyok keresztény. :)

2021. okt. 24. 17:31
 59/144 anonim ***** válasza:
76%
Ezek a 'kereszteny' orszagok szekularizalodtak, es a nyugati kulturaban nincs hagyomanya a tobbnejusegnek. Az allam es az egyhaz kulonvalasa utan az allami torvenykezes igy latta jobbnak, es az allami torvenyek nagyobb hatokorrel rendelkeznek, felulirjak az egyhazi torvenyeket.
2021. okt. 24. 17:58
 60/144 anonim ***** válasza:
Nem azert nevezzuk ezeket az orszagokat keresztenynek, mert a vallas annyira meghatarozo, mint az iszlam vilagban. Itt inkabb hagyomanybol, es mert az a tobbsegi vallas.
2021. okt. 24. 18:00
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!