Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Kedves Keresztények ! Kinek...

Kedves Keresztények ! Kinek mi a véleménye a többnejűségről ? És miért ? Illetve főleg hogyan látjátok a kérdést a Biblia alapján ?

Figyelt kérdés

Tudom, hogy ez egy szenzitív téma lehet sokaknak, ezért leszögezném, hogy vitatkozni nem igazán szeretnék, aki szeretné leírhatja a véleményét.

Én egyértelműen (mint választható lehetőség) a polygámia (többnejűség) mellett vagyok, összhangban a Kegyes Koránnal.

Abdullah

2021. okt. 23. 19:53
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 21/144 Közveszélyes Kontár ***** válasza:

ja egyaltalan nem a mai tobbnejuseg mellett kardoskodok, persze ellene sem ahogy tobbferjuseg ellen sem

csak arra utaltam regen miert volt meno dolog ez, akoriban nem voltak dronok amik egymast robbantgattak

hanem kardokkal egymasnak estek a tomegek, kellett az utanpotlas

amugy pusztan eddig a szintig amig sok anyanak gyereket csinal nem kellene beterjednie, csak ha mar ok is tovabb szaporodnak majd

2021. okt. 23. 22:39
 22/144 A kérdező kommentje:

Nigériában és más afrikai országokban a keresztények egy része is poligám házasságban él.

Ottani muszlimok szerint még arra is van példa, hogy a lelkipásztornak több felesége van.

2021. okt. 24. 01:17
 23/144 anonim ***** válasza:
93%

Abdullah, NEM LEHETSZ a tobbnejuseg mellett, mert a magyar torvenyek tiltjak.

Errol ennyit.

A tobbi valaszhoz: a tobbnejuseg azert volt es azert van meg nehany elmaradott orszagban, mert ott a nok nem tudnak onalloan elni: nem tanulhatnak, nem dolgozhatnak, nem kereshetnek penzt. Sok helyen az utcara sem mehet ki ferfi kisero nelkul, nem vezethet autot, nem elhet sajat lakasban. Minden nonek ferjnel kell lenni, kulonben prostitualodik vagy meghal. Ez ugy oldhato meg, ha

1. a hazassagok nem szerelmi hazassagok, hanem a szulok vagy kozosseg erdekbol megszervezi, tobbnyire nagyon fiatal korban (20 eves kor alatt)

2. ha ugy adodik, egy ferfinak lehet tobb felesege. pl. az elhunyt fiutestvere feleseget is el kell vennie (azert neki, hogy a vagyon egyben maradjon). Ha az asszony mar nem tud szulni, akkor valamelyik fianal el tovabb. Konnyebbseg lehet a tobbnejuseg akkor, ha az elso feleseg meddonek bizonyul - igy nem kell az utcara tenni, ha a ferfi az utodnemzes miatt uj feleseget vesz magahoz.

A tobbnejuseget nem minden muszlim orszagban engedik, pl. Torokorszagban tilos. Mas muszlim orszagok, pl. Pakisztan, engedik, de nem gyakoroljak, mert draga: minden feleseget egyforman kell szeretni es minden testi-lelki-anyagi javakkal elhalmozni. Nem mindegy anyagi szempontbol az sem, hogy 5 gyermeket kell egy fizetesbol felnevelni, vagy húszat.

A tobbnejusegbol rengeteg konfliktus van, leginkabb a felesegek kozott, es a nok nem szeretik.

Afrikaban elo muszlimoknal gyakori. Ezenkivul a fundamentalista mormonok ezt az USA-ban gyakoroljak, annak ellenere, hogy buncselekmenynek szamit. Nagyon szenvednek benne a nok. Lelkileg traumatizalodva, kimerulve elnek, es akik meg tudnak szokni, sok helyen el is mondjak, reszletesen, hogy milyen.

Ugyhogy elvileg kivancsi lennek, miert tamogatja ezt egy modern kereszteny nyugati kulturaban felnott es elo ex-kereszteny ferfi, aki magat baby muszlimnak vallja. A valosagban nem vagyok ra kivancsi, mivel tiltja a torveny, tehat maga a kerdes nonszensz.

2021. okt. 24. 01:22
 24/144 A kérdező kommentje:

Attól még lehetek a többnejűség mellett, hogy nem engedem meg magamnak mert jelenleg tiltja a törvény.

Tévedsz egyébként, nagyon sok afrikai nő felsőfokú végzettséggel és munkahellyel is poligám házasságban él.

Igen nagyon sok nőnél ez nehézséget jelent, és súrlódásokhoz vezet. Többen nem szeretnek "második feleségek" lenni. De nem mindenkinél egyébként, van aki elképesztően jól elfogadja ezt nőként.

Szerintem sokkal traumatizálóbb hogy mindenki azzal szexel akivel éppen kedve szottyan, és a nyugati társadalom lassan atomjaira hullik, mert tönkremennek a családok.

Egyébként az a benyomásom, hogy ennek helyi elterjedtsége nem is feltétlenül vallás függő. Mint említettem a szubszaharában a KERESZTÉNYEK KÖZÖTT IS bőven előfordul.

Annyi hogy az Iszlám illetve a Sharia korrekten szabályozza a többnejűséget, míg a keresztényeknél sokkal több visszaélésre van lehetőség.

Megjegyzem Nigéria az egyik leggazdagabb ország az afrikai kontinensen.

2021. okt. 24. 01:42
 25/144 A kérdező kommentje:
Attól még hogy a sebességhatár növelése mellett vagyok, az nem azt jelenti, hogy át is lépem azt. Csak annyit jelent, hogy hangot adok annak a véleményemnek hogy az lenne kívánatos ha emelnék sebességhatárt. Remélem ez így már érthető.
2021. okt. 24. 01:49
 26/144 anonim ***** válasza:
93%

(az, hogy egy orszag a leggazdagabb az afrikai kontinensen, nem jelenti azt, hogy a tarsadalma olyan fejlett, mint az europaiak)

"van aki elképesztően jól elfogadja ezt nőként"

elkepesztoen, igen

mivel nincs valasztasa

amig o a kedvenc feleseg, addig a tobbi szekalja halalra (a gyerekeivel egyutt), aztan jon a kovetkezo, aki jobban van szeretve, es fordul a kocka

kerdezz meg egy tobbneju hazassagban elo muszlim not, nem szeretne-e inkabb egy egyneju hazassagban egyetlen feleseg lenni

tovabba kerdezd meg azt is, nem szeretne-e inkabb szerelmi hazassagban elni, ha tehetne

mert ahol tobbnejuseg van, ott nem szerelmi hazassagok vannak, azt ugye beismered?

"Szerintem sokkal traumatizálóbb hogy mindenki azzal szexel akivel éppen kedve szottyan, és a nyugati társadalom lassan atomjaira hullik, mert tönkremennek a családok."

az egynejuseg nem jelenti azt, hogy "mindenki azzal szexel akivel éppen kedve szottyan", mint ahogy ezt te is nagyon jol tudod

a tobbnejuseg es nem szerelmi hazassag sem jelenti azt, hogy mindenki boldog es nem szenved - csak nincs lehetosege elvalni

javaslom, hogy ne az interneten kutass, hanem hus-ver, elo muszlim nokkel beszelgess a valo eletben (de nem biztos, hogy beszelgethetsz, mert nem-rokon ferfi vagy), olyanokkal, akik muszlim orszagban szulettek es muszlimkent nottek fel, mint ahogy en teszem

vagy te szeretnel olyan tarsadalmat, ahol tobbferjuseg van, es a feleseged osszeszed meg 3 ferfit es az van mindig, amit o mond? akkor valik el toled, amikor akar, de te nem valhatsz el tole?

te is csak azert vagy a tobbnejuseg mellett, mert a Kegyes Koranban az van - mit vartal, mit fogunk mondani? az olyan, mintha a Biblia alapjan mi meg rabszolgakat tartananak

ah, de jo lenne, nem nekem kellene a vecet pucolni, es sok rabszolga ezt elkepesztoen jol fogadja kulonben

2021. okt. 24. 02:19
 27/144 A kérdező kommentje:

"javaslom, hogy ne az interneten kutass, hanem hus-ver, elo muszlim nokkel beszelgess a valo eletben (de nem biztos, hogy beszelgethetsz, mert nem-rokon ferfi vagy), olyanokkal, akik muszlim orszagban szulettek es muszlimkent nottek fel, mint ahogy en teszem"

Nem tudom ki lehetsz te és mi a foglakozàsod, hogy többnejű hàzassàgban élő muszlim nőkkel élőben beszélgetsz....

Én valóban internetes fórumokon làtom a hozzàszólàsaikat főként amiket egymàsnak írnak.

2021. okt. 24. 02:34
 28/144 anonim ***** válasza:
93%

hat latod - sosem tudod, kivel futsz ossze :-)

lehet, hogy tobbet tudok a muszlimok eleterol, mint te

nyilvan kulfoldon elek, annyit elmondhatok

2021. okt. 24. 02:45
 29/144 anonim ***** válasza:
71%
Ószövetségben a tobbnejuseg elfogadott vokt. Dávidnak is sok felesege volt
2021. okt. 24. 06:43
 30/144 A kérdező kommentje:

#28: Az is lehet hogy egy nagyhangú kamu ember vagy inkább, ki tudja.

"mert ahol tobbnejuseg van, ott nem szerelmi hazassagok vannak, azt ugye beismered?"

Egy férfi képes egyszerre több nőt is szeretni. Legalábbis vannak ilyen férfiak.

Az pedig hogy nem lehet egyformán szeretni minden feleséget, buta érv mert ennyi erővel több gyereket se kéne vàllalni mert azokat se tudjuk egyformán szeretni... ez következik az érvelésedből. Én nem így gondolom.

A többnejűség tagadàsa az emberi természet tagadàsa.

Ódàkat zengtél szerinted mi jó a nőknek. De vajon azt nem làtod problémàsnak, hogy a férfiakat monogàmiàra kényszerítik amiben esetleg egész életükben szenvedniük kell ?

Csúfolódàsra nincs szükség teljesen komolyan így gondolom.

2021. okt. 24. 08:12
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!