Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Kedves Keresztények ! Kinek...

Kedves Keresztények ! Kinek mi a véleménye a többnejűségről ? És miért ? Illetve főleg hogyan látjátok a kérdést a Biblia alapján ?

Figyelt kérdés

Tudom, hogy ez egy szenzitív téma lehet sokaknak, ezért leszögezném, hogy vitatkozni nem igazán szeretnék, aki szeretné leírhatja a véleményét.

Én egyértelműen (mint választható lehetőség) a polygámia (többnejűség) mellett vagyok, összhangban a Kegyes Koránnal.

Abdullah

2021. okt. 23. 19:53
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 11/144 anonim ***** válasza:
59%

"Tehát ha egy keresztény hite szerint nem fogadja el a poligámiát, akkor "negatív vélemény". Jó, hogy nem már te mondod meg, hogy miről hogy vélekedhetünk, mivel érthetünk egyet és mivel nem."

Kicsit sem érdekel hogy te elfogadod vagy sem. Nem erről beszélek. A Biblia engedi a többnejűséget, de az egyház nem. Ezt írtam le.

2021. okt. 23. 20:32
 12/144 A kérdező kommentje:

#11: Testvérem. Én nem azért írtam ki a kérdésem hogy veszekedjek velük, hanem hogy elmondjàk a véleményük a kérdésről.

A veszekedésnek értelme nincs, csak kàrokat okoz.

Türelemmel kell viselnünk az éles kritikàt is ahogyan Mohammed (béke legyen vele) is tette életében.

2021. okt. 23. 20:48
 13/144 anonim ***** válasza:
63%
A Biblia szerint a házasságot egy férfi, egy nő és opcionálisan szexrabszolgák alkotják. Mai szemmel nem tudom ez többnejűségnek számít-e, mert a szexrabszolgáknak kevesebb joguk van, de a gyerekek esetén nincs ilyen hátrányos megkülönböztetés.
2021. okt. 23. 21:13
 14/144 anonim ***** válasza:
92%
Tudod, tekintve, hogy itt állandóan az állítólagos "nőhiányről" sírnak, inkább a többférjűséget kéne bevezetni.
2021. okt. 23. 21:16
 15/144 anonim ***** válasza:
73%
Abdullah, ja. Inkább Gazsi a nyóckerből.
2021. okt. 23. 21:18
 16/144 Közveszélyes Kontár ***** válasza:
91%

igen hatrwnyos megkulonboztetes ha nem lehet tobb ferje egy nonek

nem sokkal szebb lenne? Igy a cslaadok kozt atfedo kapcsolatok lennenek mert egyik nonek a ferjenek masik felesegenek masik ferje, osszekotne a csaladokat

de ettol felnek

amugy a tobbnejuseg pusztan azert volt amit biztos tudtok, hogy sok utodja legyen az adott ferfinak, szukseg volt a rengeteg gyerekre

egy aszonynak jo ha egy tucat gyereke lehet eleteben ami felnott is lehet

Ahany feleseg annyival lehet szorozni

24,36,48,60,72

6 felesegnel mar egy ferfinak tobb mint 70 gyereke lehet

nem eleg hatekony szaporodasi mod?

2021. okt. 23. 21:42
 17/144 anonim ***** válasza:
97%

"nem eleg hatekony szaporodasi mod?"

Nem, mert nem lesz több gyerek. Egy nő x mennyiségű gyereket tud szülni, lényegtelen, hogy ki az apa. 100 nő nem tud több gyereket szülni, akkor sem, ha 100 vagy 10 apa jut rá. Szóval, nem nem hatékony szaporodási mód, a genetikai hátrányokról nem is beszélve.

2021. okt. 23. 22:11
 18/144 A kérdező kommentje:

Néhány fekete-afrikában élő muszlim testvérem azt írja, hogy náluk a keresztények között is van többnejűség.

De a muszlimok ezt sokkal szabályozottabb keretek között teszik. Például garantáltan minden feleség örökölni fog a férj után, az Iszlám rendelkezéseinek megfelelően. Míg a keresztényeknél ez nem feltétlenül van így.

2021. okt. 23. 22:14
 19/144 Közveszélyes Kontár ***** válasza:
0%

#17 igazad van mindegy hogy most egy apatol vagy kulonbozoektol lenne

de miert nem ez a lenyeg? Egyetlen apa is eleg

es az o tiszta vere oroklodik tovabb rengetegszer

amugy pedig miert nem hatekonyabb?

miert ugyanaz vagy jobb ha csak egy anyanak csinalna gyereket ott irtam le pont, igy tobb lesz neki egyszerre

6 gyerek egybol

ha barmi tortenik es megsem akkor is tobb mint egyetlen anyatol

par ev alatt hamar sok gyerek van mindenkepp

egy anyaval viszont sokszor gondot jelent egyet is osszehozni

eltartani is sok anya konyebben tudja oket mint egy

ferfinak is tobb szabadideje van

tud haboruzni

es a sok kicsi meg jo lesz harcosnak, minel tobb van annal jobb

2021. okt. 23. 22:22
 20/144 anonim ***** válasza:
100%

"Egyetlen apa is eleg

es az o tiszta vere oroklodik tovabb rengetegszer"

Igen, csak könnyen belterjesség alakul ki, ami erősen rontja a genetikai minőséget. Királyi családokban bőven van rá példa.

2021. okt. 23. 22:29
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!