Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Kedves Keresztények ! Kinek...

Kedves Keresztények ! Kinek mi a véleménye a többnejűségről ? És miért ? Illetve főleg hogyan látjátok a kérdést a Biblia alapján ?

Figyelt kérdés

Tudom, hogy ez egy szenzitív téma lehet sokaknak, ezért leszögezném, hogy vitatkozni nem igazán szeretnék, aki szeretné leírhatja a véleményét.

Én egyértelműen (mint választható lehetőség) a polygámia (többnejűség) mellett vagyok, összhangban a Kegyes Koránnal.

Abdullah

2021. okt. 23. 19:53
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 1/144 anonim ***** válasza:
88%

Nem tartom szenzitív témának, mivel kulturálisan se nagyon érint minket, illetve semmilyen szempontból sem.

Isten szava alapján az ember eredeti rendeltetése, hogy egy férfi és egy nő alkosson egy párt, tehát a poligámia helytelen dolog. Ez már a Teremtés könyvében olvasható. Ezt Jézus még inkább megerősíti az Újszövetségben. Sőt továbbá az Újszövetség egyértelműen tiltja azok egyházi szolgálatát, akiknek több feleségük van (vagy újraházasodottak).

Egyébként ezt már a civilizáltabb ókori társadalmak is tiltották vagy helytelenítették.

2021. okt. 23. 19:59
 2/144 anonim ***** válasza:
87%
Nem lenne baj a többnejűséggel, abban az esetben, hogyha az ember nem használná ki azt és nem csalná meg vele az Istent. Megcsalják vele az Istent, mert nem őszintén házasodnak így az emberek, csak pusztán a kangörcs miatt, a vágyaik miatt, így van egy feleség, akit szeret valóban, az összes többit pedig csak a szex miatt vette el.
2021. okt. 23. 20:09
 3/144 anonim ***** válasza:
17%

A Biblia egyértelműen engedi a többnejűséget de a keresztény egyházak tiltják. Mivel a keresztények inkább az egyházakat követik a Biblia helyett, most is elkezdenek majd hazudozni.

Egyébként eléggé szánalmas hogy kb az összes keresztény egyház tiltja a többnesjűséget, úgy hogy a Biblia engedi, a melegházasságot viszont egyre több keresztény egyház engedi, pedig ott a tiltás a Bibliában.

2021. okt. 23. 20:10
 4/144 A kérdező kommentje:

"Egyébként ezt már a civilizáltabb ókori társadalmak is tiltották vagy helytelenítették."

Csak közben orgiàkat szerveztek làsd. rómaiak.

Az nem lehet hogy az természetes hogy a férfiak egy része akàr több nőt is ugyanúgy tud szeretni ?

2021. okt. 23. 20:10
 5/144 anonim ***** válasza:
51%

"csak pusztán a kangörcs miatt, a vágyaik miatt, így van egy feleség, akit szeret valóban, az összes többit pedig csak a szex miatt vette el."

Ha csak a szex érdekel valakit ahhoz nem kell házasodni.

2021. okt. 23. 20:13
 6/144 anonim ***** válasza:
96%

"Csak közben orgiàkat szerveztek làsd. rómaiak."

Az egyik bűn nem ment fel a másik alól, vagy ezt nem tudom mire értetted.

"Az nem lehet hogy az természetes hogy a férfiak egy része akàr több nőt is ugyanúgy tud szeretni ?"

Ne viccelj, ha valakinek van 2 testvére, őket se tudja pont egyformán szeretni. Persze ha teljesen őszinték vagyunk és nem akarjuk magunkat becsapni. Szerinted egy férfi képes mind a négy nőnek ugyanazt a szeretet és törődést megadni, amit érdemel? Természetesen nem, még úgy se tudná, ha nem kéne mellette dolgoznia.

2021. okt. 23. 20:15
 7/144 anonim ***** válasza:
95%
#5 azt hívják bujaságnak.
2021. okt. 23. 20:16
 8/144 A kérdező kommentje:
#3: Testvérem, szàmítok rà hogy a véleményük zömében negatív lesz. Szerintem nincs ezzel baj, hadd mondjàk el.
2021. okt. 23. 20:16
 9/144 anonim ***** válasza:
61%

"Testvérem, szàmítok rà hogy a véleményük zömében negatív lesz. Szerintem nincs ezzel baj, hadd mondjàk el."

Na ezzel be is fejeztem a társalgást a témáról, mert annyira fanatikus vagy, hogy veled nem érdemes. Szánalmasak vagytok mind a ketten.

Tehát ha egy keresztény hite szerint nem fogadja el a poligámiát, akkor "negatív vélemény". Jó, hogy nem már te mondod meg, hogy miről hogy vélekedhetünk, mivel érthetünk egyet és mivel nem.

2021. okt. 23. 20:25
 10/144 A kérdező kommentje:
#9: Nincs azzal probléma ha nem értünk egyet valamiben. Mondjuk akkor így. Ebben mi volt a sértő ?
2021. okt. 23. 20:32
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!