Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Kedves Keresztények ! Kinek...

Kedves Keresztények ! Kinek mi a véleménye a többnejűségről ? És miért ? Illetve főleg hogyan látjátok a kérdést a Biblia alapján ?

Figyelt kérdés

Tudom, hogy ez egy szenzitív téma lehet sokaknak, ezért leszögezném, hogy vitatkozni nem igazán szeretnék, aki szeretné leírhatja a véleményét.

Én egyértelműen (mint választható lehetőség) a polygámia (többnejűség) mellett vagyok, összhangban a Kegyes Koránnal.

Abdullah

2021. okt. 23. 19:53
❮❮ ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ... ❯❯
 71/144 anonim ***** válasza:
90%

hat ha nincs kedved "vegigvenni" a valaszaimat, akkor ugy maradnak

plane ha el sem olvasod, amit irok:

"de ennyi erővel a monogám házasságok is lehetnek elrendezettek és elnyomóak"

mivel 2 napja magyarazom, hogy a monogam hazassagok elrendezettek, nem tudom, hogy jutottal el ide pont most...

10 felesege nyilvan csak egyes muszlim orszagok uralkodoinak van, es tobbsegukkel nem hál egyutt

Algeriaban lehet, hogy kikotheti, de az nem fakadhat a vallasbol, ha mashol csak a ferfi dontese

tovabbra sem ertem, mire ez a vita a semmirol, hiszen magyar vagy, egy feleseged van, tobb nem lehet es nem lesz. partold csak a tobbnejuseget gondolatban, es lasd olyannak gondolatban, amilyennek te szeretned, szived joga.

de ha felteszed a gyakorin egy kerdesben, akkor lesznek, akik mashogy latjak es masmilyennek tapasztaljak

"a legfinomabb angol úriember" - ez jo, ezt megjegyzem!

mindenfele emberek vannak a gyakorin, ezt ne felejtsd el

a minap egy arra hajlamos noszemely veszekedett alpari stilusban valakivel, mire a masik hirtelen megmondta, milyen hatterrel szol hozza a temahoz - azota csend es hullaszag

2021. okt. 24. 23:45
 72/144 anonim ***** válasza:
93%

"#68: Meg tudunk àllapodni abban, hogy én az Iszlám alapjàn közelítettem a dolog felé, és elismerem hogy nem az Iszlàmnak megfelelően működik a hàzassàg mindenütt akàr monogàm akàr polygàm hàzassàgról van szó ?"

Meg tudunk allapodni abban, hogy te az Iszlam alapjan kozelitesz a dolog fele, es abban, hogy az iszlam orszagokban nem az Iszlam alapjan valosulnak meg a hazassagok, akar monogam, akar poligam hazassagrol van szo.

2021. okt. 24. 23:58
 73/144 A kérdező kommentje:

"Meg tudunk allapodni abban, hogy te az Iszlam alapjan kozelitesz a dolog fele, es abban, hogy az iszlam orszagokban nem az Iszlam alapjan valosulnak meg a hazassagok, akar monogam, akar poligam hazassagrol van szo."

Mondjuk úgy hogy egyes muszlim többségű orszàgokban.

Akkor ezt megbeszéltük. Köszönöm !

2021. okt. 25. 04:35
 74/144 A kérdező kommentje:

"tovabbra sem ertem, mire ez a vita a semmirol, hiszen magyar vagy, egy feleseged van, tobb nem lehet"

Ennek a személyeskedésnek értelme nincs. Sokadjára mondom.

Ez itt a vallàs rovat, ahol sokszor beszélünk arról milyenek voltak a prófétàink, milyen csodàkat tett Jézus stb.

Pedig őket sosem làttuk és evilàgi életünkben lehet nem is fogjuk. In Sha Allah

Ennyi erővel róluk se kéne megemlékeznünk a te logikàd alapjàn.

Igenis hogy gondolkodhatunk olyan kérdésekről amelyeket egyenlőre nem tudunk befolyàsolni.

2021. okt. 25. 04:50
 75/144 A kérdező kommentje:

"Algeriaban lehet, hogy kikotheti, de az nem fakadhat a vallasbol, ha mashol csak a ferfi dontese"

Na még ezt az egyet tisztàznàm, mert ez is teljesen fals àllítàs.

Az Iszlám szerint teljesen egyértelmű hogy csak a nő beleegyezésével lehet hàzasodni ! Ez tény.

Nem tudom ki merre mikor mit csinál... de ez az Iszlám.

Magasztaltassék Allah a Gondviselő és a Bölcs.

2021. okt. 25. 04:59
 76/144 anonim ***** válasza:
77%

Vidiripi

"Magasztaltassék Allah a Gondviselő és a Bölcs."

Akkor talán vizsgáljuk meg hogy hogy mi is ír a Korán a nőkkel kapcsolatban!

2021. okt. 25. 10:09
 77/144 anonim ***** válasza:
77%

Vidiripi

Allah nem visel gondot a nőkre, és bölcsessége sincs a nőkkel kapcsolatban?

2021. okt. 25. 17:49
 78/144 A kérdező kommentje:

Vidiripi nem igazán szeretnék veled végtelenbe nyúló vitát/sárdobálást folytatni.

Allah gondját viseli a nőknek, muszlimák gyönyörű és őszinte fohászokkal szoktak Allahhoz fordulni.

Allah eltérő szerepet szán a nőknek mint a férfiaknak. Vannak olyan jogaik a nőknek, amiket jelenleg csupán az Iszlám ad meg nekik.

Például joguk van arra, hogy eltartsák őket egy életen keresztül, és ne kelljen dolgozniuk.

A hívő nők kapcsolata rendkívül bensőséges szokott lenni Allahhal. Gondolok itt azokra, akik valóban komolyan veszik a vallásukat. Az Iszlámot meg kell érteni, és Allahnak legyen hála, nagyon sok nő meg is érti azt.

Szóval röviden ennyi lenne a válaszom, erre a vádra amit már 8394736 alkalommal vágtál a fejünkhöz és mi 8394736 alkalommal meg is válaszoltuk már. :))

"Meghallgatta Uruk (fohászukat, mondván): "Nálam bizony nem marad el a fizetsége egyetlen cselekvőnek sem közületek, legyen az férfi vagy nő, hiszen egyformán részesültök a jutalomból."

Kegyes Korán 3. szúra 195.

"Aki jótetteket cselekszik, akár férfi, akár nő, és hívő, annak bizony jó életet fogunk adni, és bizonnyal meg fogjuk fizetni a jutalmukat a legjobb szerint, amit cselekedtek."

16. szúra 97.

Egy férfi odament a Prófétához (Béke és Áldás Legyen Vele), és megkérdezte tőle:

“Ó Allah Küldötte (Béke és Áldás Legyen Vele), az emberek között ki a legérdemesebb a társaságomra?”

Ő így felelt: “Az édesanyád.”

A férfi így folytatta “Aztán ki?”

Ezt a választ kapta, “Az édesanyád.”

Majd újra megkérdezte, “Azután ki?”

És a Próféta (Béke és Áldás Legyen Vele) ismét azt felelte: “Az édesanyád.”

A férfi negyedszerre is azt kérdezte: “És azután ki?

A Próféta (Béke és Áldás Legyen Vele) azt mondta: “Aztán az édesapád.”

És nekem ezek az áják különösen tetszenek:

"Bizony a muszlim férfiak és a muszlim nők, a hívő férfiak és a hívő nők, az engedelmes férfiak és az engedelmes nők, az igazmondó férfiak és igazmondó nők, a türelmes férfiak és türelmes nők, az alázatos férfiak és az alázatos nők, az adakozó férfiak és az adakozó nők, a böjtölő férfiak és a böjtölő nők, a szemérmes férfiak és a szemérmes nők, azok a férfiak és nők, akik gyakorta megemlékeznek Allahról, azok számára Allah megbocsátást és hatalmas fizetséget készített elő."

Korán 33. szúra 35.

Örök dicsőség és hála a Kegyelmes Allahnak !

2021. okt. 25. 20:03
 79/144 anonim ***** válasza:

"Például joguk van arra, hogy eltartsák őket egy életen keresztül, és ne kelljen dolgozniuk."

Ez nem jog, hanem kiszolgáltatottság. Sajnos sok muszlim országban nincs joguk tanulni, főleg nem egyetemen, csak amennyi tudás a háztartás vezetéséhez kell, annyit szerezhetnek meg elemi iskolában.

2021. okt. 25. 20:20
 80/144 A kérdező kommentje:

#79: Igen és ugyanezt tapasztalhatjuk például a Kongói Demokratikus Köztársaságban is nem ?

Pedig az keresztény többségű ország.

Az hogy jogodban áll, hogy mindamellett hogy tanulsz és dolgozol,még a férjed tartson el. Az egyértelműen többlet jog. Az Iszlám tiszteli a nőket.

Míg a nyugati kizsákmányoló kapitalizmus kizsigereli őket, miközben azt hazudja nekik hogy szabadok. És a szabadság illuzióját adja el mindenkinek.

2021. okt. 25. 20:25
❮❮ ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!