Melyik keresztény felekezetnél van az "igazság"?
Megpróbálom kifejteni, jelenleg mi a problémám és hogy hogyan érzek.
Nagyjából 2 éve érdekel a keresztény vallás, talán 1 éve foglalkozom vele komolyabban is. Olvasom a Bibliát, próbálok fórumokon tájékozódni a különböző keresztény felekezetek tanításairól, szokásairól, liturgiájáról, csodákról, és valahogy egy ideje nagyon nyomasztóvá vált, hogy nem tudom hol van az "igazság". Nyomasztónak érzem, hogy nem tudom kinek van igaza, melyik felekezet követi leginkább Jézust, melyik felekezetnek vannak a leglogikusabb következtetései.
Ott kezdődik, hogy nem vagyok megkeresztelve, viszont szeretnék. Ennek kapcsán jutottam el oda, hogy egyaránt érzek egyfajta igazságot a római katolikus, a református és az evangélikus egyházban is. De honnan tudnám én, egy egyszerű ember eldönteni, hogy hol van az igazság? Hogy hét szentség van-e vagy csak kettő? Hogy hogyan lehet üdvözülni? Hogy a katolikus áldozás vagy a protestáns úrvacsoravétel a helyes? Hogy létezik-e purgatórium vagy sem?
Az üdvözülés kérdésében még katolikus papoktól is teljesen mást hallok. Egyik azt mondja, hogy a keresztség egy feltétel, a másik azt hogy nem. Az egyik azt mondja, hogy hit nélkül is lehet üdvözülni, mert oda kell bízni Isten elé mindenkit, a másik azt mondja, hogy csak a hit által lehetséges. Hol az igazság?
Szívesen olvasok értelmes vitákat is a hívektől a válaszokban, hogy miért gondolják, hogy az ő egyházuknak van igaza. Mert jelenleg nagyon sok logikus érvet látok minden oldalon és abszolút nem tudom, hogy hova lenne helyes csatlakoznom.
Vidiripi
Kérdező ,tudtad szűkíteni a listádat?
Vidiripi
Akkor maradt a katolikus és az evangélikus!
- Javaslatom a következő!
Először is megismétlem hogy tökéletes egyházat ne keress és ezt tartsd szem előtt mindig! Azért mert olyan nincs!
Menj el mindkét egyház összejövetelére és ismerkedj meg ott a hívekkel! Beszélgess velük kérdezd meg hogy miben hisznek mire építik a hitüket.
- De ne vitázz velük! (akkor sem ha nem értesz velük egyet) Ez nem cél egyáltalán. Beszélgess a pappal és a pásztorral is!
Így tapasztalatot szerzel a közösségekről is. A személyes beszélgetések sokat segítenek.
- De mindezeket nem fogják helyzetesíteni az imádkozást!
- Imádkozz Istenhez hogy mutasson utat neked hogy vezessen el abba a közösségbe ahol a helyed van! Ezt csak Isten tudja megadni senki más és ezt kérd tőle imában. A saját szavaiddal imádkozva!
Köszönöm a tanácsokat.
#75, miért cserélnéd fel az evangélikust és a reformátust?
Mert az evangélikus kicsit közelebb áll a katolikushoz, s a katolikust tetted első helyre. Valamint van néhány olyan református tan, amivel nem vagyok kibékülve (pl. kettős predesztináció, úrvacsora értelmezése).
Jaj, hogy így érted. Azt hittem az evangélikust szeretnéd, hogy kikerüljön a képből :D
Egyébként igen, ezekkel a tanokkal nem vagyok kibékülve én sem a reformátusoknál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!