Melyik keresztény felekezetnél van az "igazság"?
Megpróbálom kifejteni, jelenleg mi a problémám és hogy hogyan érzek.
Nagyjából 2 éve érdekel a keresztény vallás, talán 1 éve foglalkozom vele komolyabban is. Olvasom a Bibliát, próbálok fórumokon tájékozódni a különböző keresztény felekezetek tanításairól, szokásairól, liturgiájáról, csodákról, és valahogy egy ideje nagyon nyomasztóvá vált, hogy nem tudom hol van az "igazság". Nyomasztónak érzem, hogy nem tudom kinek van igaza, melyik felekezet követi leginkább Jézust, melyik felekezetnek vannak a leglogikusabb következtetései.
Ott kezdődik, hogy nem vagyok megkeresztelve, viszont szeretnék. Ennek kapcsán jutottam el oda, hogy egyaránt érzek egyfajta igazságot a római katolikus, a református és az evangélikus egyházban is. De honnan tudnám én, egy egyszerű ember eldönteni, hogy hol van az igazság? Hogy hét szentség van-e vagy csak kettő? Hogy hogyan lehet üdvözülni? Hogy a katolikus áldozás vagy a protestáns úrvacsoravétel a helyes? Hogy létezik-e purgatórium vagy sem?
Az üdvözülés kérdésében még katolikus papoktól is teljesen mást hallok. Egyik azt mondja, hogy a keresztség egy feltétel, a másik azt hogy nem. Az egyik azt mondja, hogy hit nélkül is lehet üdvözülni, mert oda kell bízni Isten elé mindenkit, a másik azt mondja, hogy csak a hit által lehetséges. Hol az igazság?
Szívesen olvasok értelmes vitákat is a hívektől a válaszokban, hogy miért gondolják, hogy az ő egyházuknak van igaza. Mert jelenleg nagyon sok logikus érvet látok minden oldalon és abszolút nem tudom, hogy hova lenne helyes csatlakoznom.
"Máriának túl nagy jelentőséget tulajdonítanak, literally hozzá imádkoznak. Ez sem helyes,sőt,bűn. Egyedül a Megváltóhoz szabad imádkozni. Szerinted Mária olyan szinten van mint Jézus,avagy Isten?"
Szerinted a katolikusok szerint Mária olyan szinten van mint Jézus, avagy Isten? Ha igen, tévedsz. Ez csak egy nagyon tipikus támadás azok részéről, akiknek gőzük sincs arról, hogy a katolikusok mit tanítanak.
"Ő csak egy ember volt mint mindenki más, Isten kiválasztotta hogy ő szülje meg a Messiást,pont."
Magát a Messiást csak úgy, egy random lánykára bízta volna Isten, hogy szülje meg és nevelje is fel? Ha akárki szóba jöhetett volna, akkor mégis miért pont őt választotta?
Egyébként ebben a szektát maga a Biblia cáfolja, mert azt írja, hogy Mária áldottabb volt minden asszonynál és egyedül Máriára használja a kegyelemmel teljes kifejezést is. Sőt amikor Szűz Mária a Szentlélek által prófétált, akkor ki is jelentette:
"Íme, mostantól fogva boldognak hirdet engem minden nemzedék, mert nagy dolgot cselekedett velem a Hatalmas, és Szent az ő Neve."
Ezzel szemben néhány neoprotestáns már odáig ment sajnos (saját szemmel olvastam korábban), hogy Mária üdvösségét is kétségbe vonják. Sajnos dolgozik a sátán minden erővel és sokakat megtéveszt :(
"Könnyű annyival lerendezni hogy ,,hatalmas marhaságokat magyaráz bele''."
Látod, látod? Mégiscsak kell tehát valami a Biblián kívül, ami útmutatást ad arra nézve, hogy hogyan is kell értelmezni. Pontosan ezért jó, hogy a katolikusoknál nem csak a Biblia az alap:
Sziasztok! Elnézést, hogy eddig nem reagáltam, de mindenki hozzászólását olvasom. Köszönöm szépen!
Néhányotoknak írni is fogok. Viszont kaptam nagyon jó tanácsokat, úgyhogy köszönöm.
Ha budapesti vagy, nézz ki a NEK-re a héten, ott találkozhatsz hús-vér katolikusokkal tömegesen. :)
"És mi van az 5-6 évesekkel? Az ő hitük nem hit? És a 3-4 évesek?"
nekik még bőven nincs annyi rálátásuk hogy meg tudják különböztetni a csipkerózsikát a bibliától, mindkettő csak mese. így hitről se beszélhetünk még ebben az életkorban
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!