Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Melyik keresztény felekezetekb...

Melyik keresztény felekezetekben tiltott/nem ajánlják a Harry Potter könyveket?

Figyelt kérdés
2021. júl. 8. 17:38
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
96%
Jehova Tanúinál meg pár elvetemült amerikai evangéliumi gyülekezetben.
2021. júl. 8. 17:46
 2/14 anonim ***** válasza:
100%
Jehova tanúi, Hit Gyülekezete, Yahuah útja
2021. júl. 8. 17:46
 3/14 A kérdező kommentje:
A Yahuah útja felekezetről még nem hallottam.
2021. júl. 8. 18:04
 4/14 anonim ***** válasza:
100%
Abban a református iskolában, ahová jártam, 20 évvel ezelőtt hevesen ellenezték, még a faliújságra is ki volt tűzve a szülőknek, hogy kerüljék. Ma már az ajánlott olvasmányok listáján van.
2021. júl. 8. 19:01
 5/14 anonim ***** válasza:
9%

1

Milyen kedves vagy.

Elvetemült? Vajon mi köze van egy kereszténynek az okkultizmushoz, vagy mágikus erőkhöz?

Azért vagyunk elvetemültek, mert nem szeretnénk ilyesmivel foglalkozni, vagy ilyesmit olvasni?

Talán nem ismered ezt a Biblia verset:

(5Mózes 18:10, 11) 10 Ne legyen olyan köztetek, aki elégeti áldozatként a fiát vagy a lányát, jóslással foglalkozik, mágiát űz, előjelek után kutat, varázsló, 11 aki másokat megigéz, szellemidézőtől vagy jóstól tudakozódik, vagy aki halottaktól kérdez.

Nézd meg mit csináltak azok akik kereszténnyé váltak:

(Cselekedetek 19:18, 19) . . .. 19 Igen, a mágiát űzők közül elég sokan összehordták könyveiket, és mindenki előtt elégették őket. Összeszámolva azok árát, értéküket 50 000 ezüstnek találták.

Úgy vélem, Te nem óhajtasz Isten szava szerint élni.

2021. júl. 8. 20:25
 6/14 anonim ***** válasza:
80%

A Bibliában is van számos okkult történet, akkor azokat is vágjuk ki belőle?

2021. júl. 8. 20:36
 7/14 anonim ***** válasza:
100%

“A Yahuah útja felekezetről még nem hallottam.”

Judaizálók. Ők úgy gondolják, hogy az Ótestamentum ugyan úgy érvényben van mint az Újtestamentum, vagyis megtartják a shabbatot, csak kósert esznek, stb. És természetesen szerintük minden felekezet világi, csak ők nem.

2021. júl. 8. 20:58
 8/14 anonim ***** válasza:
100%

Ennyi erővel magyar népmeséket olvasni is bűn. Varázslás, természetfeletti erők, ördöggel cimborálás, ilyenekkel van tele.

2021. júl. 8. 21:07
 9/14 anonim ***** válasza:
100%
A négy éves lányom tudja, hogy ez csak mese, tehát akkor ezek a szekták nincsenek négy éves szinten. 🤷
2021. júl. 8. 22:45
 10/14 anonim ***** válasza:
2%

Kedves válaszolók

6

Ezek tanulságúl vannak leírva, hogy mitől óvakodjunk és nem azért, hogy a történetet népszerűsítsük.

Jézus is mesélhetett volna Sátánról a dolgairól, mert ha valaki, akkor Ő tudott volna róla beszélni. De nem tette. Nem járult hozzá, hogy népszerűsítse ennek a személynek a tetteit.

8

A keresztény szülők nem olvasnak olyan meséket a gyermekeiknek amik ilyen témával foglalkoznak. Inkább a Biblia történeteiből tanuljanak.

Az tény, hogy vannak "mesék" amik észszerűek és érdemes elolvasni, mert tanulságosak. Tudni kell szelektálni.

9

Értem Én, hogy a gyermek tudja, hogy mese. De mivel töltöm meg a gyermek elméjét? Ha keresztény értékeket szeretnék átadni neki, miért nem mesélek a Bibliából történeteket.

Pl, egy 12 éves kislányról van benne egy történet, akit elhurcoltak fogságba, és egy hadvezér házánál szolgált. A kislány tettei elárulták, hogy a szülei Isten szerinti nevelést kapott. Amikor Naámán leprás lett, a kislány mesélt arról, hogy Isten megtudja gyógyítani.

Naámán elment a prófétához, és megkérdezte mit tegyen.

A Próféta szavára a hatalmas vezér 7x megmártózott a Siloám tavában, és meggyógyult.

Azt nem mondtam, hogy tilos meséket olvasni a gyermekeknek. Dehogy néhány éves korbán már azzal foglalkoztatni a gyermeket, amiket Isten gyűlöl?

Vajon egy keresztény mitől gondolkodik keresztényként?

2021. júl. 9. 07:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!