Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Milyen alapon állitják a...

Milyen alapon állitják a muszlimok, hogy a több száz évvel az iszlám megjelenése előtt irt Biblia hamisitás?

Figyelt kérdés

2021. ápr. 29. 22:23
❮❮ ... 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 ... ❯❯
 151/509 anonim ***** válasza:
0%

Én úgy tudom, hogy a feleségek nagyobb számának a "politikai" kapcsolatépítés volt az egyik fontos oka. Ha szabad így fogalmaznom, és nem valami kéjsóvár életmód, ami sokkal inkább a mai nyugati társadalomra a jellemző.

De rátérhetnénk a Bibliára nem gondoljátok ? Ott aztán lesz ellentmondás bőven, míg a Koránban még egyet sem találtunk.

Abdullah

2021. ápr. 30. 21:52
 152/509 anonim ***** válasza:
100%

"Ott aztán lesz ellentmondás bőven, míg a Koránban még egyet sem találtunk."

Csak hogy az írójának alapvető fogalmi zavarai vannak olyan szavakkal, mint vérrög, petesejt, agyag, stb...

2021. ápr. 30. 21:55
 153/509 anonim ***** válasza:
23%

"Akkor itt egy holttest beszélget és Allah egy holttesthez beszél? Sőt még a holttest megtérésre is képes?"

Nyilván a halála előtt történt. Ehhez rendkívül sok ész kell hogy megértsük :)

"Előbb nem a mellett kardoskodtál, hogy az ember porból és agyagból lett teremtve?"

Az univerzum lett a semmiből teremtve és minden ami benne van. De ettől még az ember földből lett teremtve.

"Ez úgy hangzik, mintha a Koránt egyszerűen csak a középkor embere írta volna. Semmi nem utal arra, hogy Allah diktálta, nincs benne semmi olyan, amit a 7-8. században ne ismertek volna."

Mivel nem olvastad a Koránt nem tudhatod, de akkor miért jelented ki hogy nincs benne semmi olyan amit a 7-8. században ne ismertek volna. Egyébként sok olyan természeti jelenség leírva a Koránban amit jóval később fedeztek fel, például a 20. században.

"Meg csak azért hazudnia nem túl helyes dolog Allahnak, mert a könyve a középkorban íródott. Miért nem magyarázta el a hazugság helyett, hogy mi az az embrió, Legalább tanultak volna valami újat az akkoriak."

Miért kellene elmagyaráznia? Azt írja a Korán neked kell tanulmányoznod és kutatnod.

"Arra gondolhat, hogy elvileg 4 feleség megengedett, de Mohamed nem tudott betelni ennyivel és sokkal több volt neki, "meghágta" saját szabályait is."

Nem. Arra gondoltam hogy keresztények azt hazudják a férfiak vágyainak kielégítéésre szolgál a megengedett 4 feleség. Gondolom magukból indulnak ki. Valójában az özvegyek és az eltolódott nemi arányok problémájának megooldását célozza. Megjegyzem a Biblia is engedi a többnejűséget de korlát nélkül. Azt írja a Biblia Salamonnak 700 felesége és 300 ágyasa volt. Az ágyas a szexrabszolgát jelenti. Másik vers azt írja a legyilkolt családok szűz lányait meg leht tartani.

2021. ápr. 30. 22:06
 154/509 anonim ***** válasza:
9%

"Amit ugye ő írt elvileg. Tehát magának csinált egy kivételt, hogy háremet tarthasson."

Ez is egy keresztény hazugság. Az iszlámban nem létzik olyan hogy hárem. Több feleség esetében is külön háztartásokat jelent. Minden feleségnek ugyanlyan körülményeket kell biztostani, csak így megengedett. Mohamed prófétának több felesége volt mint négy de ugye ő próféta és olyan időben mikor a muszlimok túlélése volt a tét. A házasságait nagyrészt két csoportba lehet sorolni. Az egyik az özvegyek. Itt nyilván szociláis célja volt a házasságoknak. A másik politikai jellegű házasság. Abban az időben szokás volt hogy házassággal erősítik meg a békét. Ez keresztényeknél is szokás volt.

Egyébként két feleségétől születtek gyerekei, ebből az egyik az első felesége. Tehát a többfeleséges időszakból egy feleségétől született gyereke, ami azt jelenti nem a szexről szólt, mint ahogy a keresztények azt behazudják.

2021. ápr. 30. 22:15
 155/509 anonim ***** válasza:
10%

"De rátérhetnénk a Bibliára nem gondoljátok ? Ott aztán lesz ellentmondás bőven, míg a Koránban még egyet sem találtunk."

Én már rátértem, de arra nem reagáltak. Már megfigyeltem hogy ha Biblia a téma, keresztények egyből elkezdenek hazudozni az iszlámról, hogy tereljenek.

2021. ápr. 30. 22:18
 156/509 anonim ***** válasza:
100%

"Itt nyilván szociláis célja volt a házasságoknak. A másik politikai jellegű házasság. Abban az időben szokás volt hogy házassággal erősítik meg a békét."

Mondjuk sok értelme van szabályokat alkotni ha simán meg lehet szegni őket és kimagyarázni...

2021. ápr. 30. 22:19
 157/509 anonim ***** válasza:
96%

"Már megfigyeltem hogy ha Biblia a téma, keresztények egyből elkezdenek hazudozni az iszlámról, hogy tereljenek."

Mondod ezt, mikösben a Korán a téma, mire te már kínosan erőlködve próbálod terelni a témát a Bibliára. Még ekkora öngólt lőni! :D

2021. ápr. 30. 22:21
 158/509 anonim ***** válasza:
18%

#157: Olvasd már el az eredeti kérdést ! :D

Nevetségesek vagytok, komolyan mondom. Nem barátom, itt a Biblia a téma. Mutassátok meg milyen sokat tudtok a saját Bibliátokról !

Abdullah

2021. ápr. 30. 22:27
 159/509 anonim ***** válasza:
96%

Amióta csak elkezdtem ide kommentelni, végig a Korán volt a téma.

Nagyon nem vagy képben.

2021. ápr. 30. 22:29
 160/509 anonim ***** válasza:
22%

#159: Nyílván mivel hozzá se tudtok szólni a Bibliátokhoz azért... Muszlim társam talán többet tud róla mint ti.

Mutassátok meg nekünk, milyen kiváló keresztények vagytok.

Abdullah

2021. ápr. 30. 22:31
❮❮ ... 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!