Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Milyen alapon állitják a...

Milyen alapon állitják a muszlimok, hogy a több száz évvel az iszlám megjelenése előtt irt Biblia hamisitás?

Figyelt kérdés

2021. ápr. 29. 22:23
❮❮ ... 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 ... ❯❯
 171/509 anonim ***** válasza:
20%

"A próféta csak annyiban más mint bármelyik másik ember, hogy valamely vallás üzenetét tolmácsolja. Minden másban átlag ember."

Akkor válasszuk ketté mert mást ír a Korán és mást a Biblia. A Korán szerint a próféták erkölcsös példamutató emberek. Kisebb hibáik lehetnek de olyan nem ami megkérdőjelezné prófétaságukat.

Ezzel szemben a Biblia erkölcstelen, részeges, parázna, csaló, gyilkos, saját gyerekeit teherbe ejtő prófétákról ír. Tehát egyik setben sem bsezélhetünk átlagos emberekről. A Korán esetében jóval átlagon felüli erkölcsös példamutató emberek a próféták. A Biblia esetében jóval az átlag alatti, mindeféle bűnt elkövető, aljas bőnözők szintjén vannak a próféták. Nyilván az uróbbi kizárható hiszen Isten nem aljas bűnözőket küldene az emberekhez hogy hirdessék az üzenetét. Nyilván a Korán ír igazat mert erkölcsö emberek képzelhetőek el prófétának.

"Nem én döntöttem el, én csak a te kommentedre reagáltam amiben megpróbáltad egyszerűen szőnyeg alá söpörni az ellentmondásokat amikre egy korábbi kommentelő rámutatott. Onnantól pedig már csak a folyamatos mellébeszéléseidre, hazugságaidra reagáltam."

Úgy érted szándékosan eltereltétek a témát és elkezdtetek hazudozni a Koránról.

2021. ápr. 30. 23:39
 172/509 anonim ***** válasza:
96%

"Kérdés hogy akkor ez a 6 könyv Isten szava vagy nem?"

Lásd a linket, ott pontosan leírja, mi a helyzet!

"A többi válaszod meg még ennyire sem értékelhető"

Arra gondolsz, amikor szóltam hogy 5 pontod még valami komoly bizonyítást is igényelne? Hát ha csak úgy kinelentesz dolgokat bármi alátámasztás nélkül, mégis miben reménykedsz? Hogy az emberek majd csak úgy bemondásra elhiszik akármit mondasz?

2021. ápr. 30. 23:40
 173/509 anonim ***** válasza:
92%

" A Korán szerint a próféták erkölcsös példamutató emberek"

Akkor még rosszabb a dolog, hogy akinek példát kéne mutatnia, az tojik a szabályokra.

"Úgy érted szándékosan eltereltétek a témát és elkezdtetek hazudozni a Koránról"

Konkrét Korán versekkel bizonyítottuk az ellentmondásokat. Egyedül te vagy az aki még szavak jelentését is igyekeztél meghazudtolni hogy valahogy kimagyarázd az ellentmondásokat.

2021. ápr. 30. 23:42
 174/509 anonim ***** válasza:
0%

#173: Még mindig a Korán a téma ???

"Akkor még rosszabb a dolog, hogy akinek példát kéne mutatnia, az tojik a szabályokra."

Végig következetesen a szabályok szerint járt el.

"Konkrét Korán versekkel bizonyítottuk az ellentmondásokat. Egyedül te vagy az aki még szavak jelentését is igyekeztél meghazudtolni hogy valahogy kimagyarázd az ellentmondásokat."

Konkrétan megcáfoltuk az összes ellentmondást. Hol voltál eddig ? Most ébredtél fel ? :D

Abdullah

2021. ápr. 30. 23:45
 175/509 anonim ***** válasza:
94%

"Konkrétan megcáfoltuk az összes ellentmondást"

Az agyag még mindig nem föld, a vérrög pedig egyáltalán nem analógja egy petesejtnek.

2021. ápr. 30. 23:58
 176/509 anonim ***** válasza:
12%

"Lásd a linket, ott pontosan leírja, mi a helyzet!"

Megtennéd hogy leírnod nekem. Ha már ennyit írtál eddig az a néhány mondat nem oszt. Ha már elkezdted, nem gondolod komolyan hogy ezt elfogadom válasznak :)

"Arra gondolsz, amikor szóltam hogy 5 pontod még valami komoly bizonyítást is igényelne? Hát ha csak úgy kinelentesz dolgokat bármi alátámasztás nélkül, mégis miben reménykedsz? Hogy az emberek majd csak úgy bemondásra elhiszik akármit mondasz?"

Oldalakat nem fogok írni. Akkor bökkjél rá melyikre szeretnél még konkrét példát és hozok.

"Akkor még rosszabb a dolog, hogy akinek példát kéne mutatnia, az tojik a szabályokra."

Te miről beszélsz? A prófétákra alapból más szabályok vonatkoznak. Tehát nem szeget meg semmit. Az meg hogy több felesége lehte nem kiváltság. Az csak a ti beteg fantáziátok szüleménye hogy a szexről szól a több feleség engedélyezése. Az iszlám szerint ennek szocilis funkciója van. Továbbá a férj kötelessége gondoskodni a feleség anyagi jőlétéről több feleség esetében pedig mindnek ugyanazokat a feltételeket kell biztosítani. Tehát komoly kötelezettséget és terhet jelent.

"Konkrét Korán versekkel bizonyítottuk az ellentmondásokat. Egyedül te vagy az aki még szavak jelentését is igyekeztél meghazudtolni hogy valahogy kimagyarázd az ellentmondásokat."

Azokra a kiragadott versekre gomdolsz amik a hazug keresztény oldalon vannak? Mert a hazugságaitokat Abullahhal egyenként megcáfoltuk.

2021. máj. 1. 00:00
 177/509 anonim ***** válasza:
0%

"Az agyag még mindig nem föld, a vérrög pedig egyáltalán nem analógja egy petesejtnek."

Az agyag továbbra is föld ahogy a por és a sár is. A vérrög és a petesejt hasonlóságáról még képet is linkeltem. Hogy az egyszerű magyar nyelvű szöveget nem tudod értelmezni, elég nagy baj, de hogy a képet sem?

2021. máj. 1. 00:04
 178/509 anonim ***** válasza:
22%

Hagyjátok már ezt a kálvinista apologetika oldalt... eleve szerencsétlen Korán fordítást használ azt láttam.

Amúgy is az a pap az ateistákkal való vitákra specializálódott, az Iszlámhoz nem ért. Sokat láttam a youtube-on.

Abdullah

2021. máj. 1. 00:06
 179/509 anonim ***** válasza:
96%

"Megtennéd hogy leírnod nekem"

Annál jobban nem tudom leírni mint ahogy ott van, olvasd végig!

"Akkor bökkjél rá melyikre szeretnél még konkrét példát és hozok"

Pl arra a 750.000-esre hozhatnál valami bizonyítékot.

2021. máj. 1. 00:10
 180/509 anonim ***** válasza:
100%

"Az agyag továbbra is föld ahogy a por és a sár is"

Kivéve hogy se az agyag, se a por nem földet jelent. Még be is linkeltem neked az értelmező szótár szócikkeit, vagyis épp ténteket próbálsz meghazudtolni.

2021. máj. 1. 00:12
❮❮ ... 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!