Milyen alapon állitják a muszlimok, hogy a több száz évvel az iszlám megjelenése előtt irt Biblia hamisitás?
Nekem nincs Bibliám és keresztény se vagyok.
Tényleg nagyon nem vagy képben ><
"Mondjuk sok értelme van szabályokat alkotni ha simán meg lehet szegni őket és kimagyarázni..."
Miért szegte volna meg ha ő próféta és meki megengedett? Ha megszegte volna akkor meg ezt látják az emberek és senki nem követi.
"Mondod ezt, mikösben a Korán a téma, mire te már kínosan erőlködve próbálod terelni a témát a Bibliára. Még ekkora öngólt lőni!"
A Korán a téma? :) Fura mert én azt olvasom legfelül a kérdésnél hogy mi bizonyítja hogy a Biblia meg lett hamisítva. Ehhez képest a keresztények egyből terelték a témát ahogy mondtam, és elkezdtek hazudozni a Koránról. A 160 hozzászólásnak nincs köze a kérdéshez kívétel az én válszaim.
Szóval válasz az eredeti kérdésre:
Összegyűjtöttem pontokban, milyen bizonyítékok vannak arra vonatkozóan hogy a Bibliát meghamisították:
1, Az egyes keresztény irányzatok Bibliái eltérnek. Más és más könyveket tartalmaznak mivel saját kedvükre válogatták össze. Ha csak a katolikus és protestáns Bibliát nézzük akkor 6 könyv eltérés van ami többszáz oldal. Akkor ez a 6 könyv Isten szava vagy nem? És minden irányzatnál ez van. Ez a táblázat szépen összefoglalja:
2, Az Újszövetségi kéziratok között töbszázezer eltérést számoltak össze. Van aki 750 ezer eltétést számolt.
3, Nincs meg az eredeti Biblia. A legrégebbi kéziratok az Újszövetség esetében általában Jézus után 2-300 évvel későbbiek, az Ószövetség esetében pedig van hogy több mint ezer évvel későbbiek a keletkezésüktől számolva.
4, Az eredeti Evangélium arámi nyelven kellett hogy íródjon, mert ez Jézus és a tanítványok anyanyelve, de csak görög nyelvű szövegek maradtak meg, amik így csak fordítások.
5, Bibliakutatók egyértelműen állítják hogy az evangéliumok írói egy másik forrás alapján írtak (Q evangéliumnak nevezik), ami már nincs meg, tehát jelenlegi evangéliumok nem az erdetiek.
6, A négy kanonizált evangéliumon kívül még létezik vagy 30 evangélium amit az egyház nem fogadott el. Nincs semmi magyarázat miért az a 4 lett elfogadva. Ilyen alapon bármelyikre rá lehetne bökni.
7, A négy evangélium sokszor ugyanazt a történetet eltérően írja le.
8, Későb betoldott részek vannak az Újszövetségben, amik a korai változatokban nem szerepeltek.
9, A Biblia általánosságban tele van ellentmondással, tudományosan téves állítással, számszerű tévedéssel. Főleg az Ószöveség tele van népirtásra felszólító paranccsal, rabszolgatartással, továbbá részeges, parázna, csaló, gyilkos, saját gyerekeit teherbe ejtő prófétákat állít be példaképnek.
Igy kapásból ezeket szedtem össze. Persze biztosan van még. Amiket felsoroltam, akár már egy-ey pont is egyértelműen bizonyítja hogy a Bibliát meghamisították, a 9 pont pedig minden kétséget kizár.
A Kumráni tekercsek ie 2. század és az iu 1. század között készültek és az Ószövetséget tartalmazzák. Viszont az Ószövetség könyveit ie 1500-ban kezdték írni, ie. 500-ig. Tehát nagyon messze van a keletkezés dátumától, tehát semmiképpen sem igazolja az Ószövetség hitelességét.
"Miért szegte volna meg ha ő próféta és meki megengedett?"
Én kérek elnézést, nem tudtam hogy az iszlámban vannak az egyenlőek és a még egyenlőbbek...
"A Korán a téma?"
Igen, már közel 150 kérdés óta.
"Én kérek elnézést, nem tudtam hogy az iszlámban vannak az egyenlőek és a még egyenlőbbek..."
Gondolom azt te is belátod hogy egy próféta nem egy átlag ember. Meg ahogy mondtam a te és a többi keresztény fantáziaszüleménye a háremet tartó, rabló fosztogató hadúr próféta. Vallójában mindenét elvesztette pedig gazdag volt. Az egész prófétasága alatt életveszélyrben élt, volt hogy éheztek, menekülniük kellet stb. A büntetés meg szigorúbb mert például a próféta feleségeire bűn elkövetése esetében dupla büntetést ít elő a Korán.
"Igen, már közel 150 kérdés óta."
Ja hogy ti keresztények eldöntöttétek hogy ne a Biblia legyen a téma a kiirt kérdés ellenére, hanem a Korán :) Mondjuk ezt valamilyen szinten megértem mert a Biblia vallóban vállalhatatlan. Viszont emiatt nem kellene egy másik vallást rágalmazni és hazudozni.
Úgy látom, keresztények épp nem járnak erre, akkor rámutatok én hol hibádzik a 9 pontod.
A 7-est kivéve, régen olvastam már az evangéliumokat, sok részletre nem emlékszem pontosan.
1-es és 3-as csak a kanonizáció témájában való tudatlanságodat tükrözi. Tessék, olvasd végig, és érteni fogod miről van szó:
2, 4, 5, 8, 9, ezeket bizonyítani kéne valamivel, mert ez így csak vádaskodás.
6-os esetében a keresztények abban hisznek, hogy a Biblia az isteni ihletésre íródott könyveket tartalmazza, ezek lettek összeválogayva. Ez nyilván hitkérdés, de ugye attól még semmi nem lesz hamisítvány hogy te nem hiszed, amit a kereszténtek igen.
Huh, ez gyors volt. Azt hittem 9 pontból legalább egy lesz ami legalább minimálisan megalapozott.
"Gondolom azt te is belátod hogy egy próféta nem egy átlag ember. "
A próféta csak annyiban más mint bármelyik másik ember, hogy valamely vallás üzenetét tolmácsolja. Minden másban átlag ember.
"Ja hogy ti keresztények eldöntöttétek hogy ne a Biblia legyen a téma a kiirt kérdés ellenére, hanem a Korán"
Nem én döntöttem el, én csak a te kommentedre reagáltam amiben megpróbáltad egyszerűen szőnyeg alá söpörni az ellentmondásokat amikre egy korábbi kommentelő rámutatott. Onnantól pedig már csak a folyamatos mellébeszéléseidre, hazugságaidra reagáltam.
#166: Hát nagyon nem ismered Őt. Minden megalapozott hidd csak el.
Abdullah
"Hát nagyon nem ismered Őt. Minden megalapozott hidd csak el."
Ha annyira megalapozott, mint a tudományos tévedései, akkor ez sem lesz egy nehéz ügy, még úgy sem hogy Biblia sem volt a kezemben évek óta ><
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!