Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Milyen alapon állitják a...

Milyen alapon állitják a muszlimok, hogy a több száz évvel az iszlám megjelenése előtt irt Biblia hamisitás?

Figyelt kérdés

2021. ápr. 29. 22:23
❮❮ ... 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 ... ❯❯
 181/509 anonim ***** válasza:
100%

"A vérrög és a petesejt hasonlóságáról még képet is linkeltem"

Aha, egy CGI képet. A valóságban így néz ki egy petesejt:

[link]

Semmiben sem hasonlít egy vérröghöz.

2021. máj. 1. 00:16
 182/509 anonim ***** válasza:
0%

#179: Kéne, hogy egyáltalán meg tudj szólalni a témában... szóval azt várjuk, hogy valamit bedobj és akkor arra bizonyára reagál muszlim társam. De Te meg sem tudsz szólalni.

Megsúgom, hogy olyan szituáció mintha Mike Tyson-al akarnál kiállni. :)))

Abdullah

2021. máj. 1. 00:17
 183/509 anonim ***** válasza:
100%

"szóval azt várjuk, hogy valamit bedobj és akkor arra bizonyára reagál muszlim társam"

Ja vagy úgy, szóval konkrét tényekkel nem tud mit kezdeni, ezért azt várja hogy ha én írok le valamit, hátha legalább a fogalmazásba beleköthet. Azért az elég gáz ha csak ennyi telik tőle...

2021. máj. 1. 00:19
 184/509 anonim ***** válasza:
0%

#183: Figyelj én nem írnék oldalakat valakinek aki azt sem tudja hol nyílik ki a Biblia. De csak a magam nevében beszélek.

Remélem nem keverlek mással... te a "nem keresztény" vagy aki most a Bibliát szeretné védeni..

Abdullah

2021. máj. 1. 00:23
 185/509 anonim ***** válasza:
94%

abdullah tudom hogy te az átlagos muszim vagy azaz a szélsőséges! de legyünk öszinték! az iszlám eredete a kereszténység a kereszténységé pedig a judaizmus!

az iszlámban is van nagyon sok ellentmondás! először is alkoholt írnak nem pedig bort! az már más kérdés hogy akkoriban nem volt a boron kívül semmi más!!! de ezt nem veszik figyelembe azok akik inni akarnak alkoholt de az iszlámot hirdetik! a korán nem a bort mondja rossznak hanem magát az alkoholt mert elhomályosítja az elmét de persze a 40 fokos pálinka az tök oké! valamint a földi és égi igények tiltása és jutalma! ez ellentmondásos mert ha aföldön valami tiltott akkor a mennyekben miért is lenne szabad???! ez csak egy propaganda szöveg hogy irányithassák az embereket! ugyan a kereszténység is használt ilyent azonban nem volt ellenmondásban! a földi bűnök ugyan úgy égi bűnök hisz a többségük az emberi lelket szennyezik be! akkor az iszlámban miért is szabad?! mikor a lelket szennyezi be!? valamint kinek is járnak szüzek telt keblűek jutalmul? hogyan is állítják elő azt a mennyiségű szüzet? a nőkkel mi a helyzet ők is kapnak férfi szüzeket?

legyünk öszinték a korán sokszor hülyeségeket beszél! a föld gömbölyű ügyes vagy! a koránt a 7. században írták

Arisztotelész meg krisztus előtt 4. században bizonyítptta hogy a föld gömbölyű! bocs de nem hogy egy vallási fanatikus vagy de még full buta is a történelmet abszolút nem ismered a tudományokat meg végkép nem! (csak szolok a hindu és kínai vallásokban az istenek birodalmában az idő megint máshogy telt ezt így ki is mondták a szövegek jóval a judaizmus előtt!)

2021. máj. 1. 00:40
 186/509 anonim ***** válasza:
15%

"Annál jobban nem tudom leírni mint ahogy ott van, olvasd végig!"

Hát akkor ez nulla. Megnéztem, lerírja a kanonizációt, ott a táblázat amit én is linkeltem. És? Hol van ebben a válasz?

"Pl arra a 750.000-esre hozhatnál valami bizonyítékot."

Ha végiggörgeted kilóméter hosszan sorolja a példákat. Ennyi elég lesz? :)

[link]

De mutatok egy konkrét példát ami keresztények körében Jézus egyik legisertebb mondata. Magyarul így hangzik: Istenem Istenem miért hagytál el engem. Keresztények szerint ezt a kereszten mondta Jézus. Így szerepel a görög szövegekben:

Márk 15:34 Eloi, Eloi, lema sabachthani?

Máté 27:46 Eli, Eli, lema sabachthani?

Tehát a két evangéliumban eltérően szólítja Jézus Istent. És még nincs vége. Ezek a különöző arámi szövegrkből vannak:

ēlî ēlî meṭûl mâ šbaqtanî

ĕlāhî ’ĕlāhî meṭûl mâ šbaqtanî

alāh[î] ’alāh[î] lmānâ šbaqtān[î]

Az arámi szöveg setében már nem csak Isten neve tér el hanem jelentésbeli eltérés is van.

Tehát még Jézus utolsó mondatát sem tudták pontosan legyezni a keresztények és továbbadni.

2021. máj. 1. 00:42
 187/509 anonim ***** válasza:
0%

Megérkezett egy fanatikus keresztény.. vagy ki tudja micsoda :D Én azt hiszem lefekszem aludni.

Légyszíves add meg a forrásokat a hindu és buddhista vallási iratokhoz, amikre hivatkozol. Szívesen elolvasnám csak úgy érdekességképpen.

Természetesen ez nem fogja befolyásolni Allahba vetett hitemet.

Abdullah

2021. máj. 1. 00:50
 188/509 anonim ***** válasza:
22%

"Aha, egy CGI képet. A valóságban így néz ki egy petesejt:"

Az a külöbség hogy az általam küldött kép egy fejlődésnek indult petesejt ami a méh falára tapadt és nagyon hasonlít egy vérrögre.

2021. máj. 1. 00:50
 189/509 anonim ***** válasza:
100%

Abdullah-kám nem vagyok fanatikus keresztény már a kereszténybe való hitemet is megkérdőjelezem mert sosem voltam vallásos! arról ne is beszéljünk hogy szívesen olvasom más vallások szokásait meséit veled ellentétben!

az hogy te mibe hiszel az engem nem érdekel alapból nem értem miért jött fel ez a felvetés?! csak szolok a szentkönyvek azok alapból sem töklétesek mert egyiket az adott isten írta hanem tökéletlen halandó emberek! de maga a koránban több az ellentétes dolog mint a bibliában

arról meg ne is beszéljünk hogy a hindu vallás még ősibb mint a judaizmus valamint a görög vallás is az volt! de ilyen az északi vallás is és a legősibb valós vallás az a sumér babiloni vallás! ilyen egyszerű!

amúgy csak szolok a 3 isten azaz keresztény muszlim és zsidó az mind egy mivel egyből fejlődött ki és nem hiába sorolják ábrahámi vallásoknak! maga a korán pont hogy egy biblia másolat a biblia pedig a zsidó szent paragrafusok másolata! persze idővel mindegyik változott!

az a baj hogy értelem nálad nincs legalábbis nem mutatod meg! nem ártana teológiát tanulni és nem pedig ennyire fanatikus muszlimnak lenni és ekkor utáltam meg a muszlimokat mert mindegyik olyan mint a vak keresztény (persze vannak kivételek pl törökök) vak keresztényeket is utálom de a magad fajtákat is!

2021. máj. 1. 01:06
 190/509 anonim ***** válasza:
21%

"abdullah tudom hogy te az átlagos muszim vagy azaz a szélsőséges!"

Még egy kedves keresztény, aki kapásból sértegetéssel kezdi. Ebből már kapásból be lehet lőni hogy milyen alacsony értelmi szintet képviselsz.

"először is alkoholt írnak nem pedig bort! az már más kérdés hogy akkoriban nem volt a boron kívül semmi más!!! de ezt nem veszik figyelembe azok akik inni akarnak alkoholt de az iszlámot hirdetik! a korán nem a bort mondja rossznak hanem magát az alkoholt mert elhomályosítja az elmét de persze a 40 fokos pálinka az tök oké!"

Megint mi ez a marhaság? :) Mi az hogy a pálinka tök oké? Ezt az okosságot honnan húztad elő? A Korán az összes részegítő szerint tiltja. Nem csak az alkoholt hanem a kábítósert is.

"valamint a földi és égi igények tiltása és jutalma! ez ellentmondásos mert ha aföldön valami tiltott akkor a mennyekben miért is lenne szabad???"

Először is egyáltalán nem biztos hogy amit Mennyországbeli jutalomként ír az egyenlő a földi alkoholos italokkal. Meg ugye kérdés hogya túlivágon az emberi szervezetre hogyan hat az alkohol, mert ha nem hat akkor nem már probléma.

"legyünk öszinték a korán sokszor hülyeségeket beszél! a föld gömbölyű ügyes vagy! a koránt a 7. században írták"

Nálad totál képzavar van. Mit kellet volna írni a Koránnak, hogy lapos a Föld? :) Az a Biblia.

"valamint kinek is járnak szüzek telt keblűek jutalmul? hogyan is állítják elő azt a mennyiségű szüzet? a nőkkel mi a helyzet ők is kapnak férfi szüzeket?"

Ez a keresztények fantáziájának a szüleménye. Nincs ilyen az iszlámban. Sokat elmond a keresztényektről hogy ilyen orgiákról álmodoznak.

2021. máj. 1. 01:10
❮❮ ... 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!