Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Milyen alapon állitják a...

Milyen alapon állitják a muszlimok, hogy a több száz évvel az iszlám megjelenése előtt irt Biblia hamisitás?

Figyelt kérdés

2021. ápr. 29. 22:23
❮❮ ... 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 ... ❯❯
 231/509 anonim ***** válasza:
21%

"Be lett idézve a konkrét vers ami szerint a keresztények Jézust és Máriát társítják Allahhoz. Ez egy olyan háromság, ami viszont egyetlen keresztény felekezetben sem létezik. Tehát most vagy a Szentháromságról ír hibásan, vagy egy olyan háromságról, ami eleve nem is létezik senki szerint.

Mindkét lehetőség a témában való tudatlanságát bizonyítja."

Nem érted a magyar nyelvet? Sehol nem írja a Korán hogy Mária a szentháromság része. Ezen mit nem értesz? Azt írja Máriát Isten mellé társítják a keresztények és ez igaz is.

2021. máj. 1. 15:01
 232/509 anonim ***** válasza:
23%

#229: Pedig mennyi vitát lehetne rövidre zárni, ha a keresztények kimondanák, legalábbis jelentős részük:

"Hát igen persze társítunk Isten mellé, másokhoz is fohászkodunk nem csupán Istenhez, és másoktól is kérünk segítséget nem csupán Istentől. Igen, hogyne, mi társítunk, sosem tagadtuk."

Nem bántalak, de Te mint ember, rámutattál, hogy egy hétköznapi keresztény igenis társít, még ha esetleg nincs is tudatában ennek 100 %-ig.

Abdullah

2021. máj. 1. 15:03
 233/509 anonim ***** válasza:
13%

"A kereszténység is egy Istenben hisz, csak ez az egy Isten három személyben jelenik meg, Atya, Fiú és Szentlélek, ez a Szentháromság."

A kereszténység három istenségben hisz, így nem tekinthető egyistenhívő vallásnak. Tisztelet a kívételnek, mert nem sokan de vannak olyan keresztények akik elutasítják a szentháromságot.

"Ellentétben a hamis próféta által leírtakkal, amiben Mária szerepel a Szentlélek helyett ebben a hármasban."

Kifejtetem hogy edz nem igaz. A Korán nem írja hogy Mária részr a szentháromságnak. Megint egy hazugsággal próbálkoztál, de tőled úgy látszik másra nem telik.

2021. máj. 1. 15:05
 234/509 anonim ***** válasza:
95%

"Ha úgy használnád akkor tudnád hogy a sár, agyag, por, mind föld"

Belinkeltem neked korábban a hivatalos definíciókat. Te épp ezeket próbálod tagadni.

"Egy vérrög méretben és alakban simán let ugyanilyen, ahogy azt a képen láthatod"

Igen, lehet ilyen is, meg teljesen más is. Mivel sem a mérete, sem az alakja nem egységes.

Csak nyilván a Korán írójának erről fogalma sem volt.

"Azt kérdeztem hogy az a 7 könyv ami a különbséget jelenti Isten szava vagy sem?"

Pontosan erre adott választ, amit idéztem.

"az arámi szövegben pedig jelentésbeli különbség is van."

Akkor mondd, mi ez a jelentésbeli különbség!

2021. máj. 1. 15:05
 235/509 anonim ***** válasza:
12%

"Nem bántalak, de Te mint ember, rámutattál, hogy egy hétköznapi keresztény igenis társít, még ha esetleg nincs is tudatában ennek 100 %-ig."

Szerintem sincsenek tudatában mit is tesznek, de legalább besimerte hogy társít, amivel igazolta a Korán helyességét.

2021. máj. 1. 15:09
 236/509 anonim ***** válasza:
96%

"Remélem már látod ki az agyhalott"

Az, aki az "Istennek szent anyja" kifejezésből nem tudja megállapítani, kit gondolt kettejük közül istennek az író.

2021. máj. 1. 15:10
 237/509 anonim ***** válasza:
22%

#235: Ha tudnád, hány keresztényt hallottam annak idején, akik Isten helyett Jézustól kértek segítséget.

De azt hiszem még a brazil szappanoperákban is megjelent, hogy a szereplők Jézushoz fohászkodtak.

Abdullah

2021. máj. 1. 15:11
 238/509 anonim ***** válasza:
96%

"Nem érted a magyar nyelvet? Sehol nem írja a Korán hogy Mária a szentháromság része"

Pont erre reagálva írtam ezt:

"Be lett idézve a konkrét vers ami szerint a keresztények Jézust és Máriát társítják Allahhoz. Ez egy olyan háromság, ami viszont egyetlen keresztény felekezetben sem létezik. Tehát most vagy a Szentháromságról ír hibásan, vagy egy olyan háromságról, ami eleve nem is létezik senki szerint.

Mindkét lehetőség a témában való tudatlanságát bizonyítja"

2021. máj. 1. 15:11
 239/509 anonim ***** válasza:
86%

"A kereszténység három istenségben hisz"

A kereszténység egyetlen istenben hisz.

2021. máj. 1. 15:12
 240/509 anonim ***** válasza:
28%

"Belinkeltem neked korábban a hivatalos definíciókat. Te épp ezeket próbálod tagadni."

Mikor tagadtam? Semmi gond a hivatalos definíciókkal. De ettől még az agyag, a por és a sár is föld.

"Igen, lehet ilyen is, meg teljesen más is. Mivel sem a mérete, sem az alakja nem egységes."

Ha lehet ilyen a mérete az alakja és a színe akkor mi a problémád? :) A hasonlat lényege az hogy nem pontosan olyan de jelentősen hasonló. Szépen bemutattad mikor valaki ész nélül vitatkozik.

"Pontosan erre adott választ, amit idéztem."

Akkor inkább mond azt hogy nem tudod a választ. Ha ilyen marhságokat írsz, meg kell hogy kérdezzem, tényleg ennyire hülye vagy? Azt kérdeztem az a 7 könyv Isten szava vagy sem? Erre te belinkeltél egy szöveget ami annyit ír hogy a protestánosk kivettek a Bibliából 7 könyvet.

"Akkor mondd, mi ez a jelentésbeli különbség!"

Nem fogom újra keresgélni. Kimásoltam a görög és arámi szövegeket. A lényeg az hogy szövegbeli és jelentésbeli eltérések is vannak. És ez Jézus egyik legismertebb mondása.

2021. máj. 1. 15:19
❮❮ ... 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!