Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Milyen alapon állitják a...

Milyen alapon állitják a muszlimok, hogy a több száz évvel az iszlám megjelenése előtt irt Biblia hamisitás?

Figyelt kérdés

2021. ápr. 29. 22:23
❮❮ ... 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 ... ❯❯
 271/509 anonim ***** válasza:
264# azt hittem csak én ismerem :)))))
2021. máj. 1. 17:26
 272/509 anonim ***** válasza:
98%

Davutoglu, korábbi török miniszterelnök írt egyszer egy filozófiai disszertációt (Alternative Paradigms), ahol leírja a nyugati kereszténység és az iszlám létszemlélete közti különbséget.

Szerinte az iszlám létszemlélete az oka annak, hogy a szekularizáció sosem fog összeférni a muszlim társadalommal. Egyszerűen mások az alapfogalmak, nem is értik a nyugati felfogás hagyományát.

2021. máj. 1. 17:30
 273/509 anonim ***** válasza:
98%
Ja az meg a másik hogy ugy írjak minden hezitáció nélkül hogy ez a bele vallása és a leggyönyörűbb mikor hat a terror támadások 99%-a muszlim hit miatt történik! a muszlim országok 99%-ában a nők másodrangú vagy harmadrangú állampolgárok!
2021. máj. 1. 17:30
 274/509 anonim ***** válasza:
22%

Keresztény is voltam, meg körbe is vagyok véve keresztényekkel, még olyanokkal is akik tényleg eljárnak templomba.

Jobban szerettem volna ha saját szátokból hangzik el: igen nálunk is vannak angyalok.

De ha sosem lettem volna keresztény, akkor is magyar vagyok ahogyan ti, keresztény kultúrkörben nőttem volna fel. Szóval valamit tudnék a kereszténységről akkor is. Nem arab vagyok :)

Abdullah

2021. máj. 1. 17:33
 275/509 anonim ***** válasza:
20%

#270: Akkor döntsétek el, hogy mi számít transzcendensnek pontosan, mert nekem teljesen mindegy.

Abdullah

2021. máj. 1. 17:35
 276/509 anonim ***** válasza:
95%

"Keresztény is voltam..."

Voltál a csudát, még annyit se tudtál, hogy a keresztényeknél vannak angyalok. Annyira, hogy maga az angyal, vagyis amit ma értünk alatta, a Bibliában jelenik meg, Mohamed csak innen használta fel és költötte bele a Koránba. Úgy, mint a dzsinneket az arab mitológiából.

2021. máj. 1. 17:37
 277/509 anonim ***** válasza:
20%

#276: Ki számít kereszténynek ? Én szerettem olvasni Máté, Márk és Lukács evangéliumát. Főleg a példabeszédeket szerettem. János evangéliumát úgy emlékszem annyira nem csíptem.

Meg Pál levelei között van az a rész, hogy a szeretet kegyes, nem fuvalkodik fel, nem rója fel a gonoszt... sztem az nagyon megható.

Lehet nem voltam keresztény, de akkoriban próbáltam az lenni.

Abdullah

2021. máj. 1. 17:40
 278/509 anonim ***** válasza:
95%
Nem próbáltak ez csak mese mert akkor tudtad volna hogy a kereszténységtol származik az angyalság! Valószínűleg a bibiliat sem olvastad (nyugi en sem... de nem mondok magamra semmit sem!) az minket meg nem érdekel hogy magyar vagy…! De a muszlim barataidat valószínűleg igen és hidd el kopkodve fognak rád nézni .... amugy ha már annyira muszlim vagy akkor menj el szépen mekkaba mert hat minden igaz muszlimnak el kell mennie életében egyszer! Csak készülj fel a hideg zuhanyra meg nem tom milyen papírok kellenek hogy igazold hogy te is bent vagy a klubban
2021. máj. 1. 17:46
 279/509 anonim ***** válasza:
95%
Értem, és annyira szeretted ezeket olvasni, még sem vetted észre, hogy szerepelnek benne angyalok... Hihető.
2021. máj. 1. 17:46
 280/509 anonim ***** válasza:
22%

#279: Az is tudja, hogy a kereszténységben vannak angyalok, aki soha életében nem volt templomban.

Még a karácsonyfákon is angyalkás díszek vannak nem ?

Még az általános iskolás könyvekben is felbukannak angyal ábrázolások, a művészetekről ne is beszéljünk.

Képzeljétek még katedrálisban is jártam ;)

Abdullah

2021. máj. 1. 17:50
❮❮ ... 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!