Milyen alapon állitják a muszlimok, hogy a több száz évvel az iszlám megjelenése előtt irt Biblia hamisitás?
Davutoglu, korábbi török miniszterelnök írt egyszer egy filozófiai disszertációt (Alternative Paradigms), ahol leírja a nyugati kereszténység és az iszlám létszemlélete közti különbséget.
Szerinte az iszlám létszemlélete az oka annak, hogy a szekularizáció sosem fog összeférni a muszlim társadalommal. Egyszerűen mások az alapfogalmak, nem is értik a nyugati felfogás hagyományát.
Keresztény is voltam, meg körbe is vagyok véve keresztényekkel, még olyanokkal is akik tényleg eljárnak templomba.
Jobban szerettem volna ha saját szátokból hangzik el: igen nálunk is vannak angyalok.
De ha sosem lettem volna keresztény, akkor is magyar vagyok ahogyan ti, keresztény kultúrkörben nőttem volna fel. Szóval valamit tudnék a kereszténységről akkor is. Nem arab vagyok :)
Abdullah
#270: Akkor döntsétek el, hogy mi számít transzcendensnek pontosan, mert nekem teljesen mindegy.
Abdullah
"Keresztény is voltam..."
Voltál a csudát, még annyit se tudtál, hogy a keresztényeknél vannak angyalok. Annyira, hogy maga az angyal, vagyis amit ma értünk alatta, a Bibliában jelenik meg, Mohamed csak innen használta fel és költötte bele a Koránba. Úgy, mint a dzsinneket az arab mitológiából.
#276: Ki számít kereszténynek ? Én szerettem olvasni Máté, Márk és Lukács evangéliumát. Főleg a példabeszédeket szerettem. János evangéliumát úgy emlékszem annyira nem csíptem.
Meg Pál levelei között van az a rész, hogy a szeretet kegyes, nem fuvalkodik fel, nem rója fel a gonoszt... sztem az nagyon megható.
Lehet nem voltam keresztény, de akkoriban próbáltam az lenni.
Abdullah
#279: Az is tudja, hogy a kereszténységben vannak angyalok, aki soha életében nem volt templomban.
Még a karácsonyfákon is angyalkás díszek vannak nem ?
Még az általános iskolás könyvekben is felbukannak angyal ábrázolások, a művészetekről ne is beszéljünk.
Képzeljétek még katedrálisban is jártam ;)
Abdullah
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!