Milyen alapon állitják a muszlimok, hogy a több száz évvel az iszlám megjelenése előtt irt Biblia hamisitás?
#292: Igen tudok róla. A katolikusok akik nagyon szeretik a Szűz Anyát.
Abdullah
Én nem vagyok olyan felkészült mint muszlim Testvérem.
De most őszintén, találtok 1-2 szót a Koránban amibe próbáltok belekötni, de az sem megy.
Most nézzetek rá a Bibliára. De úgy őszintén. Hát hol egységes az a könyv ??? A mondanivalójában sem egységes. Mindenféle nyakatekert magyarázatokkal próbálják elhitetni, hogy értelmes... de nagyon nem az. Komplett könyvekbe lehet belekötni, például emlékszem,hogy irodalom órán tanultuk, hogy Eszter könyve abszolút nem illik bele :D
Megsúgom, ha a Koránból egy szó is kimaradna hatalmas botrány törne ki.
Abdullah
"De most őszintén, találtok 1-2 szót a Koránban amibe próbáltok belekötni, de az sem megy."
Mi nem ment benne? Rámutattunk hogy több helyen is olyan szavakat használt a Korán, amik teljesen mást jelentenek mint amit (elvileg) ki akart velük fejezni a szerző. Márpedig ha ez a szerző az egy isten, akkor egy olyan hiba sem lehetne benne, ami miatt értelmetlenné válik a szöveg.
Érdekes hogy a Bibliában mindent ami egy kicsit is kérdéses, azonnal bizonyítéknak veszel hogy nem az az igaz vallás. De a Korán esetében pedig nemhogy a kérdéses dolgok ellen, de egyértelmű és konkrét hibák ellen is szemellenzőt veszel fel, csak hogy bármi áron ragaszkodhass hozzá hogy ez csakazértis az igaz vallás. Ez azért elég durva kettős mérce, és gyakorlatilag hiteltelenné tesz téged.
#295: Egészen elképesztőnek tartom, hogy a keresztények egy ilyen könyvvel mint a Biblia a kezükben, képesek belekötni a Koránba.
Ha ti "ócskának" hívtátok a Kegyes Koránt... akkor én minek nevezzem a Bibliát de őszintén ???
Ordít róla, hogy hamisítvány. Az igazság velünk van muszlimokkal.
Még a látszatra sem adtak, az van belerakva amit a papok jónak láttak. Még saját bevallásuk szerint is.
Oké, én nem vagyok felkészült, de elmondtam a szubjektív de határozott véleményemet. A Magasztos Allah tudja a legjobban !
Allah mindennek tudója és Bölcs.
Abdullah
"éppen a Bibliában lévő bődületes ellentmondások, hatására gondolkodtam el... hogy itt valami nagyon nem stimmel."
Korábban azt írtad, hogy alig néhány evangéliumot olvastál el részben és a Példabeszédekből. Akkor honnan tudod, hogy milyen ellentmondások vannak benne? Mikor hazudsz és mikor nem?
"Ha ti "ócskának" hívtátok a Kegyes Koránt... akkor én minek nevezzem a Bibliát de őszintén ???"
Te már egy másik kérdésnél is hamisítványnak nevezted, azt írtad, hogy keresztény papok hamisították meg. Igaz semmi bizonyítékot erre nem tudtál hozni.
"Ordít róla, hogy hamisítvány. Az igazság velünk van muszlimokkal."
Nagyjából hozod a legelvakultabb fanatikus szektások ostoba szintjét. Ezen persze nem lepődök meg, hiszen valahol az egész iszlám egy túl nagyra nőtt szekta. Nem történt más, mint Mohamed felhasználta a zsidó-keresztény hitet, kicsit saját íze szerint formálta, kicsit belekeverte az arab mitológiát, lásd dzsinnek, s így megalkotta az iszlám szektát.
Azzal pedig semmit se támasztasz alá, hogy minden hozzászólásod végére odaböfögöd az ócska Allahos dumát :D
#297: "Korábban azt írtad, hogy alig néhány evangéliumot olvastál el részben és a Példabeszédekből. Akkor honnan tudod, hogy milyen ellentmondások vannak benne? Mikor hazudsz és mikor nem?"
Jó, nem szószerint értettem, hogy éveken át másutt ki sem nyitottam :D
De inkább csak az Újszövetségből olvastam, mert a többi végképp olvashatatlan volt.
Csak belelapoztam az Ószövetségbe, és semmiféle hasonlóság nem volt a többivel... egy katasztrófa az egész.
Félévig vettük kb. a Bibliát (mert szíve csücske volt a tanárnak), irodalmi szempontból végigfutottuk. Katasztrófa.
Szerintem azért rakták össze ilyennek a Bibliát, hogy bármit bele lehessen magyarázni. Ha szeretet kell, akkor elővesszük Pál apostolt.
Ha háborúba kell küldeni az embereket, akkor az Ószövetség harcos Istenét vesszük elő.
Nem hazudok, de tőlem aztán... akkor vedd úgy, hogy kitalálom az egészet teljesen mindegy.
Nem a kedvetekért dicsőítem Istent.
Abdullah
#299: Én fel se vettem az egészet. Nevetséges az egész.
Abdullah
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!