Milyen alapon állitják a muszlimok, hogy a több száz évvel az iszlám megjelenése előtt irt Biblia hamisitás?
"Pont erre gondoltam, ennek semmi értelme. Egy teremtő miért nem egy olyan üzenetet ad át ami egyértelmű, és kizárja hogy felekezetek jöjjenek létre? Hiszen azzal mindenki csak bukik, ha a többféle értelmezés közül kell tippelgetni, mint irodalomórán, hogy vajon mire gondolhatott a költő."
Felekezetek nem a Kegyes Korán miatt jöttek létre. Csak egyet higgyetek el nekem ha már mást nem is :D
Az Iszlám nem egyenlő a Szent Koránnal. A Korán a legfontosabb igen, de az Iszlám több is annál.
Én nem tudom Allah mit miért tesz pontosan, de azért vagyok muszlim mert elfogadom az Ő akaratát, és hiszek az Ő végtelen bölcsességében.
Allah a bölcsek közül a legbölcsebb.
Abdullah
"Épp ez az, hogy nem szinonimája. Ami egy embertől elnézhető, nem tanul mindenki földtant. De hogy a teremtő isten elfelejtse a különbséget az agyag és a föld között, az nem túl reális."
Szerintem nálad komoly fogalomzavar van. Te mit értrsz föld alatt?
"Csak a vérrög az. A petesejtre egyáltalán nem illik ez a leírás."
Látom továbbra is ragaszkodsz a hazugságaidhoz. Totál illik a leírás és az általsm likelt képen is látszik. Ránézésre lehet meg sem tudod különböztetni annyira kicsi és hasonló.
"Miért nem a vallás tanításaiba, erkölcsi törvényibe, hittételeibe keresel ellentmondást?"
Ez IQ kérdése. A Koránt sosem olvasták, és ezeket is egy gagyi keresztény oldalon találták. Akinek annyi esze van hogy 30 oldalon át azt hajtogatja hogy az agyag és a sár nem föld, attól ne várj sokat :)
Egyébként az iszlám hittételeibe, istenképébe, erkölcsi tanításaiba nem is tudnának belekötni. Az a gagyi keresztény oldal sem ezekbe próbál belekötni, hanem az agyagba meg ilyenekbe de még ezek esetében is hazudozniuk kell. Az meg vicc hogy a keresztény oldal kifogásolja a sárból meg agyagból teremtést, de a saját Bibliájuk írja a porból teremtést :) Mondom IQ kérdése.
"Szerintem nálad komoly fogalomzavar van. Te mit értrsz föld alatt?"
Ebben az értelmezésben lényegében a talajt.
"Totál illik a leírás és az általsm likelt képen is látszik"
Én meg linkeltem neked olyan képet, ami tényleges mikroszkóp alatt készült fotó, és látszik hogy semmi hasonlóság nincs rajta egy vérröghöz képest.
Én visszatérnék az eredeti kérdéshez. 9 pontban szedtem össze a bizinyítékokat arra vonatkozóan hogy a Biblia meg lett hamisítva. Ebből az egyik pont a tudománynak ellentmondó állítások a Bibliában, és számszerű tévedések hibák. Ezekből annyi van mint a tenger. Csak néhány példa:
1, Teremtéstörténet. Azt írja a Biblia:
Harmadik nap - A szárazföld és a növények megteremtése
Negyedik nap - Az égitestek megteremtése
Tehát azt állítja a Biblia hogy a növények előbb fejlődtek ki, mint a Nap mint égitest. Ez egy teljesen abszurd tudománynak ellentmondó állítás.
2, A Biblia azt állítja a Hold egy világító égitest.
Mózes 1. könyve, a teremtésrõl 1:16 Teremté tehát Isten a két nagy világító testet: a nagyobbik világító testet, hogy uralkodjék nappal és a kisebbik világító testet, hogy uralkodjék éjjel; és a csillagokat.
A Hold nem világít. Csak visszaveri a Nap sugaraít, de nincs saját fénye.
3, Bibliai özönvíz.
Biblia szerint 4-5000 éve Noé idejében az egész világot elöntötte a víz. Noé minden állatfajból egy párat bezsúfolt a hajóba stb stb, ugye ismert a történet. A tudomány egyértelműen kizárja hogy lett volna egy egész világot elöntő özönvíz 4-5000 éve. Ez is teljsen abszurd vicc katgória állítás.
4, Ez pedig egy számszerű tévedés:
Királyok 2. könyve 24:8 Tizennyolc éves volt Jójákin, amikor uralkodni kezdett, és három hónapig uralkodott Jeruzsálemben. Anyjának a neve Nehustá volt, Elnátán leánya, Jeruzsálemből.
Krónikák 2. könyve 36:9 Nyolc esztendős korában kezdett uralkodni Joákin, és három hónapig és tíz napig uralkodék Jeruzsálemben; de ő is gonoszul cselekedék az Úr előtt.
Akkor 8 vagy 18 éves korában kezdett uralkodni Joákin?
"Ebben az értelmezésben lényegében a talajt."
A talajban szerinted nincs agyag, por és sár? :)
"Én meg linkeltem neked olyan képet, ami tényleges mikroszkóp alatt készült fotó, és látszik hogy semmi hasonlóság nincs rajta egy vérröghöz képest."
Az egy mikroszkóp alatt készült fotót. Én meg egy olyat mutattam ami méhfalra tapadt. Egyébként a méret és az alak a tiéden is egyezhet, a szín meg idővel ahogy nő úgy változik sárgáról szóval az is stimmel.
"Ne mellébeszélj, szerintem egyszerű kérdést tettem fel. Az angyalok és az arab mitológiából lopott dzsinnek transzcendens vagy földi, hús-vér lények."
Az angyalok és a dzsinnek eltérő teremtmények. Semmi közük a keresztények által kreált szentnek nevezett halott emberekhez akiket bálványoznak. Mi az hogy loptt teremtmények? Akkor ennyi erővel a kereszények a zsidó mitológiából lopták az angyalokat és démonokat.
"Egyébként ha a muzulmánok ennyi transzcendens lényben hisznek (annyira babonásak, hogy még dzsinnekben is), akkor miért baj, ha a keresztények is hisznek transzcendens lényekben? Nem tartják a keresztények Istennek őket, csak olyanoknak, akik már Isten mellett vannak a mennyben."
A keresztények szentnek nevezett halott emberekhez imádkoznak, könyörögnek, oltalmat kérnek, gyógyulást kérnek stb stb. Kb mindennek van egy szentje mint az ókori pogány vallásokban csak ott mindenek istensége volt. Akkor bálványimádás mint a ház. A muszlimok nem imádkoznak sem angyalokhoz sem dzsinnekhez. Elfogadjuk hogy léteznek és ennyi. Szóval semmi köze a kettőnek egymáshoz.
"A talajban szerinted nincs agyag, por és sár?"
Dehogynem, sosem állítottam az ellenkezőjét.
Amit állítottam, hogy az agyag nem egyenlő a fölldel, a két fogalom nem cserélhető fel, hisz más jelentéssel bírnak.
"Egyébként a méret és az alak a tiéden is egyezhe"
Mivel a vérrögöknek eleve nincs egységes mérete, méret alapján eleve nem lehet párhuzamot vonni.
Mivel egy vérrög alakja szabálytalan, egy petesejt és a csíraállapotok mindig egyforma, szabályos alakok, ez sem nyert.
"a szín meg idővel ahogy nő úgy változik sárgáról szóval az is stimmel."
Mivel egy embrió nem lesz egyre vérszínűbb idővel, ez is bukta.
De egyébként nem kell nekem hinned, szemmel láthatóan a tényeket is azonnal letagadod ha tőlem jönnek.
Tessék, kiírtam egy külön kérdést. Senki nem tud rólad, senki nem tudja hogy bármi köze van a kérdésnek egy valláshoz, szóval objektív, elfogulatlan válaszokat kapsz:
https://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__egyeb..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!