Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Milyen alapon állitják a...

Milyen alapon állitják a muszlimok, hogy a több száz évvel az iszlám megjelenése előtt irt Biblia hamisitás?

Figyelt kérdés

2021. ápr. 29. 22:23
❮❮ ... 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 ... ❯❯
 371/509 anonim ***** válasza:
86%

"Előtte azt írtad nem ismerte a Bibliát mert csak a Tórát, Zsoltárokat, Evangéliumot emlti."

Én ilyet egy szóval nem mondtam te hülye.

"Zsidók is áttértek az iszlámra már a legelején és idővel keresztények is. Mohamed próféta halálakor már százezrek voltak muszlimok."

Hát persze, akiket leigázott és vagy áttérnek vagy meghalnak.

2021. máj. 3. 08:28
 372/509 anonim ***** válasza:
86%

"De van méghozzá gömb alakú. Idézm a wikipédia cikkéből:

"A vérlemezkéknek még az alakjuk is megváltozik: az inaktív állapot lencse formájával szemben gömb alakot vesznek fel, és állábaikkal összekapaszkodnak."

Úristen, te tényleg képtelen vagy egy egyszerű mondatot értelmezni? A vérlemezke és a vérrög baromira nem ugyanaz!

Te jó ég, ennyi ésszel akarsz vitázni? XD Oké, én itt befejeztem.

2021. máj. 3. 08:38
 373/509 anonim ***** válasza:
25%

#371: Nem kéne az összes baromságot elhinned amit a televízióban làtsz. Szàndékosan hazudnak hogy az Iszlám ellen uszítsanak mindenkit.

"Imàdom" amikor visszamondjàtok azt a rengeteg hazugsàgot amit ott hallotok...

Abdullah

2021. máj. 3. 08:50
 374/509 anonim ***** válasza:
11%

"Pedig elég egyértelmű, hogy a borgőzös hamis prófétátok Máriát emelte a Szentlélek helyére. Ami mint írtuk, nagy baklövés volt tőle."

Mi az hogy borgőzös? Az iszlám tiltja az alkoholfogyasztást. Ha még ezt sem tudod, elég egyértelmű hogy gőzöd nincs a témához. Szerintem összekevered a Bibliával. A Biblia hamisítói simán lehet hogy részegen írták át. A keresztény vallás engedi az alkoholfogyasztást. Sőt a Biblia részegesnek írja le a prófétákat, például Noét, és azt írja Jézus borrá változtatta a vizet egy esküvőn, magyarul emberek tömeges alkoholizálásában vett részt.

2021. máj. 3. 09:28
 375/509 anonim ***** válasza:
11%

"Én ilyet egy szóval nem mondtam te hülye."

Ha nem tudod mit írtál, rád igaz ez a jelző :)

"Hát persze, akiket leigázott és vagy áttérnek vagy meghalnak."

Ez is egy tipikus keresztény hazugság. Az iszlám vallásszabadságot biztosít. Ez egyértelműen kiderül a Koránból. A Közel-Keleten ma is 10-15 millió őslakos keresztény él. Zsidók szintén, például Jemenben.

2021. máj. 3. 09:34
 376/509 anonim ***** válasza:
93%

"Az iszlám tiltja az alkoholfogyasztást."

És akkor mi van? Attól még fogyasztanak. Feleségekből is max 4 a megengedett, a hamis prófétának 9 is volt. Persze maga számára tett egy kis engedményt, adózva a földi hálószobaörömöknek :D

"A Közel-Keleten ma is 10-15 millió őslakos keresztény él. Zsidók szintén, például Jemenben."

Jah, 100 éve meg ennek a száma többszöröse élt.

2021. máj. 3. 10:28
 377/509 anonim ***** válasza:
22%

"És akkor mi van? Attól még fogyasztanak. Feleségekből is max 4 a megengedett, a hamis prófétának 9 is volt. Persze maga számára tett egy kis engedményt, adózva a földi hálószobaörömöknek"

Tehát nem tudod bizonyítani hogy fogyasztott alkoholt, így ez rágalom marad ahogy a többi állításod is. Azt pedig már leírtam hogy az iszlámban a több feleség nem engedmény hanem szociális funkciója van az olyan problémák megoldására mint az özvegyek és a nemek arányának eltolódása. Az csak a te és a többi keresztény fantáziaszüleménye hogy ez a férfiak vágyainak kielégítést szolgálja.

"Jah, 100 éve meg ennek a száma többszöröse élt."

Így van, de te magad mondod hogy élt, és 1400 éve folyamatosan élnek :) A zsidók nagyrészt Izraelbe költöztek, de még ma is élnek sokfelé a muszlim világban. Őslakos keresztények pedig ma is 10-15 milliós számban élnek. Ellenben Európából szinte teljesen kiirtották az őslakos muszlimokat a keresztények. Ez is mutatja ki békés és ki ellenséges a másikkal.

2021. máj. 3. 10:44
 378/509 anonim ***** válasza:
94%

"Ellenben Európából szinte teljesen kiirtották az őslakos muszlimokat a keresztények."

Európában nem nagyon voltak őslakos muszlimok, hódítás útján furakodtak be többnyire. Egyébként albánoknál még most is sok él, tehát még sem lettek kiirtva, mint írod.

Ellenben Közel-kelet nagy része keresztény volt, jelenleg pedig eredeti számuk elhanyagolható töredéke él. Néhány éve olvastam egy írást, ahol kopt keresztények beszéltek az üldözésekről, hogy miket kell átélniük muzulmán többségű országokban.

2021. máj. 3. 11:22
 379/509 anonim ***** válasza:
26%

#378: Tudomàsom szerint, màr azelőtt voltak muszlimok a magyarok között, hogy szent István felvette a kereszténységet. Hogy màst ne mondjak :)

Abdullah

2021. máj. 3. 11:56
 380/509 anonim ***** válasza:
96%

"Arról nem is beszélve, hogy a Korán nem tesz különbséget keresztény és keresztény között."

Ez teljes mértékben így van.

"Az is elég necces, hogy Jézussal együtt említ az "istenítését", semmi különbséget nem tesz a kettőjük között, úgy beszél, mintha Jézus és Mária egyenrangú személyek lennének a keresztény vallásban, a tiszteletük egyforma lenne. "

Máriával kapcsolatban, meg kell említeni a krisztológiai zsinatokat (4.- 5. század).

Nesztóriosz úgy gondolta, hogy Krisztusban két külön személye van: egy isteni személy és egy emberi személy, és Mária csak az emberi személynek az anyja.

Az efezusi zsinat ellenben kimondta, hogy Krisztusnak egy személye van, és két természete (ember és isteni). Mária ennek az egy személynek az anyja, tehát megilleti a Theotokosz cím.

Valószínűleg ez a muszlim "Mária-kép" innen ered, persze jelentősen eltorzítva, hisz valószínűleg a Szentháromságra és Krisztus természetére vonatkozó tételeket nem tudta az iszlám megkülönböztetni. Nem is lenne meglepő ez a magyarázat, hisz a nesztoriánus keresztények végigtérítették Ázsiát a Közel-Kelettől Mongóliáig.

2021. máj. 3. 11:58
❮❮ ... 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!